ریاض و واشنگتن خواستار پایبندی به آتش بس در سودان شدند

 نیروهای پشتیبانی سریع «اعترافات یک داعشی» درباره نقش اسلام گرایان در جنگ افروزی را پخش کرد

تعدادی از شهروندان جلوی شعبه آتش گرفته یکی از بانک ها در جنوب پایتخت (فرانس پرس)
تعدادی از شهروندان جلوی شعبه آتش گرفته یکی از بانک ها در جنوب پایتخت (فرانس پرس)
TT

ریاض و واشنگتن خواستار پایبندی به آتش بس در سودان شدند

تعدادی از شهروندان جلوی شعبه آتش گرفته یکی از بانک ها در جنوب پایتخت (فرانس پرس)
تعدادی از شهروندان جلوی شعبه آتش گرفته یکی از بانک ها در جنوب پایتخت (فرانس پرس)

سعودی و آمریکا خواستار پایبندی دو طرف درگیری به توافق آتش بس موقت در سودان شدند. این توافق از سوی دو طرف جنگ برای رسیدن کمک های بشردوستانه امضا شده بود.
سعودی و آمریکا چهارشنبه (۲۴ مه) در بیانیه ای بر اهمیت توافق آتش بس که به تازگی ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع امضا کردند تاکید کردند.
این بیانیه خاطر نشان کرد «مردم سودان نیاز شدید به کمک های بشردوستانه و بازگشت خدمات اولیه دارند و این امر صرفا با آتش بس موقت امکان پذیر خواهد بود».
این بیانیه پس از آن منتشر می شود که دو طرف درگیری توافق آتش بس را برای دومین روز پیاپی نادیده گرفتند و صبح چهارشنبه درگیری ادامه داشت و صدای شلیک توپ و اسلحه در مناطق پراکنده خارطوم شنیده شده است.
یکی از جنگنده های نظامی ارتش سودان در شهر ام درمان سقوط کرد و یکی از خلبانانش به اسارت گرفته شد. نیروهای پشتیبانی سریع مدعی شدند که این جنگنده را با سامانه پدافندی سرنگون کردند.
از سوی دیگر، نیروهای پشتیبانی سریع بامداد چهارشنبه (۲۴ مه) ویدیویی پخش کردند و مدعی شدند که‌ «اعترافات» رئیس یکی از احزاب اسلامگرا است. او در این ویدیو گفت «برنامه ای برای برچیدن توافق سیاسی چارچوب و تعطیل کردن روند انتقال قدرت در سودان چیده شده بود».
محمد علی الجزولی در «اعترافات» خود برخی فرماندهان ارتش را به همکاری با اسلامگرایان برای ضربه به نیروهای پشتیبانی سریع و آغاز بحران کنونی متهم کرده است. هنوز تماس با فرماندهی ارتش برای پاسخ به این ادعا انجام نشده است. الجزولی اضافه کرد «توطئه آغاز تهاجم به نیروهای پشتیانی سریع و اولین تیر توسط علی کرتی دبیر کل فراری جنبش اسلامی و اسامه عبد الله یکی از چهره های برجسته و انس عمر و غیره طراحی شده بود».
محمد علی الجزولی خاطر نشان کرد «تماس ها و رایزنی پس از امضای توافق چارچوب بین نظامیان (ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع) و نیروهای جامعه مدنی در دسامبر پارسال آغاز شد و توافق کردیم که جلوی اجرای آن را بگیریم. یکی از سرلشکران به اسم حسن بلال رابط میان آنها بود».
الجزولی در ادامه یادآور شد «علی کرتی دبیر کل جنبش اسلامی به ما ابلاغ کرد بعد از اینکه بیانیه ارتش درباره شورشی بودن نیروهای پشتیبانی سریع منتشر شود فضای تشنج به سطح بی سابقه می رسد و به نقطه انفجار می رسیم و ساعت صفر روز شنبه ۱۵ آوریل خواهد بود».
هنوز مشخص نیست که الجزولی در چه شرایطی این اعترافات را بیان کرده است.
حزب دولت قانون و توسعه هفته گذشته گفت که محمد علی الجزولی رئیس این حزب و چهار نفر از محافظانش توسط نیروهای پشتیبانی سریع ربوده شدند. آنها با ۴ خودروی مسلح این افراد را ربودند و به مکان نامعلوم بردند.

Read also



گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
TT

گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی، و همتای مصری‌اش، بدر عبدالعاطی، روز گذشته در ریاض ریاست نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی» را در سطح وزرای خارجه بر عهده گرفتند. در این دیدار، دو طرف درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های افزایش هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه دو کشور و تأمین منافع مشترکشان گفت‌وگو کردند.

وزرای خارجه سعودی و مصر در این جلسه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های جاری در این زمینه‌ها، به‌ویژه وضعیت نوار غزه را مورد بررسی قرار دادند.

پیش از این دیدار، شاهزاده فیصل بن فرحان از عبدالعاطی در مقر وزارت خارجه در ریاض استقبال کرده بود. آن‌ها در این دیدار، روابط برادرانه مستحکم و همکاری‌های مشترک میان سعودی و مصر را مرور کرده و درباره مسائل مورد اهتمام مشترک گفت‌وگو کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان استقبال از دکتر بدر عبدالعاطی در ریاض (واس)

ایهاب ابوسریع، سفیر مصر در سعودی، در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق‌ الاوسط» تأکید کرده بود که مهم‌ترین موضوعات مطرح در این نشست، روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای مورد توجه دو کشور خواهد بود. او افزود که این موضوعات اکنون «داغ و فوری» شده‌اند و نیاز به هماهنگی در بالاترین سطح میان دو کشور دارند و بسیاری از جزئیات آن در آینده مشخص‌تر خواهد شد.

وزارت خارجه مصر نیز روز گذشته اعلام کرد که بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه این کشور، برای شرکت در نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی میان مصر و سعودی» و همچنین برای انجام دیدارهایی با شماری از مقامات بلندپایه سعودی به ریاض رفته است. این سفر با هدف «تقویت و گسترش روابط دوجانبه و رایزنی درباره چالش‌های منطقه‌ای مشترک» صورت گرفته است.

در ابتدای سال گذشته میلادی، قاهره میزبان نشست قبلی این کمیته در سطح وزرای خارجه بود. در آن نشست نیز دو طرف درباره تقویت سازوکارهای همکاری دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه مشترک، از جمله تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و به‌ویژه وضعیت غزه، گفت‌وگو کرده بودند.

در نشست اخیر، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی، بر تمایل کشورش برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها تأکید کرد و سطح روابط فعلی را در پرتو رهنمودهای رهبران دو کشور ستود. همتای مصری‌اش نیز تأکید کرد که قاهره و ریاض بر استمرار سالانه نشست‌های کمیته مشورت سیاسی در سطح وزرای خارجه تأکید دارند. او افزود: «در این شرایط دشوار، اهمیت هماهنگی میان برادران و تکامل نقش‌ها بیشتر می‌شود.»

کمیته پیگیری و مشورت سیاسی همچنین در سطح مقامات ارشد وزارتخانه‌های خارجه دو کشور نیز برگزار می‌شود.

تشکیل این کمیته در چارچوب اهتمام دو کشور به تقویت چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه در همه زمینه‌ها و در راستای اجرای رهنمودهای رهبران سعودی و مصر و نیز براساس مفاد تفاهم‌نامه تشکیل این کمیته، که در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۷ در قاهره به امضا رسیده، صورت می‌گیرد.

در ماه اوت سال گذشته، شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از بدر عبدالعاطی استقبال کرد. این دیدار، نخستین سفر رسمی عبدالعاطی به سعودی از زمان آغاز به کارش به‌عنوان وزیر خارجه بود.

نمایی از نشست کمیته پیگیری و مشاوره سیاسی میان عربستان سعودی و مصر در سطح وزارتی در ریاض (واس)

در ماه سپتامبر گذشته نیز، شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان سفر رسمی به قاهره با عبدالعاطی دیدار و نشست رسمی برگزار کرد. در این نشست، دو طرف روابط دوجانبه در زمینه‌های گوناگون را مرور کرده و راه‌های تقویت این روابط برای پاسخگویی به انتظارات رهبران و ملت‌های دو کشور را بررسی کردند.

وزرای خارجه پادشاهی عربی سعودی و مصر همچنین بر ضرورت افزایش همکاری دوجانبه و چندجانبه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک، به‌ویژه بحران غزه، تأکید کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان این دیدار گفت که همکاری میان سعودی و مصر در حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای نقش محوری دارد و این همکاری، سابقه‌ای تاریخی و ریشه در باور عمیق هر دو کشور دارد. او افزود که گفت‌وگوهای رسمی در سفر به قاهره، محورهایی چون روابط دوجانبه، به‌ویژه موضوعات اقتصادی، تجاری، توسعه‌ای و راه‌های پیشبرد این همکاری‌ها در همه حوزه‌ها را دربر می‌گرفته است.