حزب‌الله روی خط جنگ: پایگاه‌های اسرائیلی در مزارع شبعا هدف قرار گرفتند

ارتش اسرائیل با گلوله‌باران جنوب لبنان واکنش نشان داد

TT

حزب‌الله روی خط جنگ: پایگاه‌های اسرائیلی در مزارع شبعا هدف قرار گرفتند



نیروهای ارتش اسرائیل در مرز با لبنان (AFP)
نیروهای ارتش اسرائیل در مرز با لبنان (AFP)

نیروهای موقت سازمان ملل متحد در لبنان (یونیفل) امروز (یکشنبه) در پی تبادل آتش بین اسرائیل و جنگجویان حزب‌الله لبنان، طرفین را به خویشتنداری دعوت کرد.
یونیفل در توییت‌هایی در پلتفرم «X» (توئیتر سابق) اضافه کرد که با مقامات دو طرف خط آبی برای کنترل و مهار این وضعیت در تماس است.
این گروه گفت که پرتاب موشک از جنوب لبنان به سمت کفر شبعا و پاسخ توپخانه اسرائیل را تحت نظر داشته‌است.
بیانیه این نیروها ادامه داد: ما از همه می‌خواهیم که خویشتن داری کرده و از مکانیسم‌های ارتباطی و هماهنگی یونیفل برای کاهش تشدید و جلوگیری از وخامت سریع وضعیت امنیتی استفاده کنند.
حزب‌الله لبنان امروز (یکشنبه) وارد خط جنگی شد که دیروز میان گروه‌های اسرائیلی و فلسطینی درگرفت.
حزب‌الله اعلام کرد که «تعداد زیادی گلوله توپ و موشک‌های هدایت شونده» را به سمت مواضع اسرائیل در منطقه مزارع شبعا شلیک کرده‌است.
این گروه در بیانیه‌ای که خبرگزاری فرانسه منتشر کرد، گفت: «با تعداد زیادی گلوله توپ و موشک‌های هدایت‌شونده به سه سایت اشغالگران صهیونیستی در منطقه مزارع شبعا اشغالی لبنان حمله کرده‌است».
وی افزود که این اقدام در «همبستگی» با حمله گسترده هوایی، دریایی و زمینی جنبش حماس فلسطین در روز شنبه علیه اسرائیل صورت گرفت.
به نوبه خود، آویخای آدرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل روز یکشنبه گفت که نیروهای توپخانه، یک منطقه در لبنان را بمباران کردند که از آنجا آتش به سمت خاک اسرائیل شلیک شد.
وی در توئیتی در پلتفرم «X» افزود که ارتش آماده مقابله با «همه سناریوها» است و به حفاظت از امنیت مردم اسرائیل ادامه خواهد داد.
آدرعی سپس گفت: در پاسخ به حمله موشکی از لبنان، پهپاد ارتش اسرائیل زیرساخت‌های حزب‌الله تروریستی را در منطقه جبل روس (هار دوف) بمباران کرد.
خبرگزاری ملی لبنان اعلام کرد که صدای انفجارهای مهیب از صبح زود در سراسر روستاهای العرقوب و حاصبیا شنیده شد و مراکزی در رویسات العلم و پایگاه الرادار مورد گلوله‌باران شدید توپخانه قرار گرفتند.
این خبرگزاری پس از آن که ارتش اسرائیل اعلام کرد که مواضعش در مزارع شبعا و جبل الشیخ «از داخل لبنان» بمباران شده‌است، این حملات را تأیید کرد.
سپس تلویزیون لبنان گزارش داد که گزارش‌هایی از شلیک مجدد راکت به مواضع اسرائیل در مزارع شبعا وجود دارد.
این تحولات یک روز پس از حمله بزرگ مبارزان جنبش‌های فلسطینی از نوار غزه در منطقه غزه صورت گرفت که تاکنون منجر به کشته شدن ۳۰۰ اسرائیلی و زخمی شدن حدود ۱۸۶۴ نفر شده‌است.
ارتش اسرائیل از آن زمان تاکنون عملیات نظامی خود را در نوار غزه آغاز کرده‌است.



پارلمان لبنان ژوزف عون را به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب کرد

الرئيس اللبناني المنتخب جوزاف عون يسير بعد انتخابه نحو مبنى البرلمان في بيروت، 9 يناير 2025 (رويترز)
الرئيس اللبناني المنتخب جوزاف عون يسير بعد انتخابه نحو مبنى البرلمان في بيروت، 9 يناير 2025 (رويترز)
TT

پارلمان لبنان ژوزف عون را به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب کرد

الرئيس اللبناني المنتخب جوزاف عون يسير بعد انتخابه نحو مبنى البرلمان في بيروت، 9 يناير 2025 (رويترز)
الرئيس اللبناني المنتخب جوزاف عون يسير بعد انتخابه نحو مبنى البرلمان في بيروت، 9 يناير 2025 (رويترز)

پارلمان لبنان امروز (پنجشنبه) ژوزف عون، فرمانده ارتش، را با ۹۹ رأی به عنوان رئیس‌جمهور جدید انتخاب کرد. این انتخاب در دور دوم رأی‌گیری صورت گرفت، چرا که در دور اول آرای لازم برای پیروزی او به دست نیامد.

عون به عنوان چهاردهمین رئیس‌جمهور لبنان و پنجمین فرمانده ارتش در تاریخ این کشور که به مقام ریاست‌جمهوری رسیده است، شناخته می‌شود.

او همچنین چهارمین فرمانده ارتش متوالی است که به این سمت دست می‌یابد.

عون که فردا (جمعه) شصت و یکمین سالگرد تولد خود را جشن می‌گیرد، از حمایت چندین کشور، به ویژه ایالات متحده آمریکا، برخوردار است.

محبوبیت او به عنوان فرمانده ارتش پس از توافق آتش‌بس بین اسرائیل و حزب‌الله پس از یک سال درگیری افزایش یافت.

عون که ۶۰ سال دارد، قرار بود در ژانویه ۲۰۲۴ بازنشسته شود.

او از سال ۲۰۱۷ فرماندهی ارتش را بر عهده داشته است، اما به دلیل بحران‌های سیاسی و امنیتی لبنان در سال‌های اخیر، دو بار دوره خدمت او تمدید شد تا از خلأ قدرت در رهبری نظامی جلوگیری شود.

این جلسه پارلمان پس از یک جنگ ویرانگر که حزب‌الله، یکی از بازیگران اصلی منطقه را تضعیف کرد، و همچنین پس از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه همسایه برگزار شد.

فرمانده ارتش، ژنرال جوزف عون ( AFP)

رؤسای جمهور پیشین لبنان

بشاره الخوری (وکیل): اولین رئیس‌جمهور لبنان پس از استقلال بود که از ۲۱ سپتامبر ۱۹۴۳ تا ۱۸ سپتامبر ۱۹۵۲ در این سمت خدمت کرد. او در سال ۱۹۴۸ قانون اساسی را اصلاح کرد و برای یک دوره دوم انتخاب شد، اما به دلیل فشارهای مردمی و اتهامات فساد، در ۱۸ سپتامبر ۱۹۵۲ استعفا داد.

کمیل شمعون (وکیل): از ۲۳ سپتامبر ۱۹۵۲ تا ۲۲ سپتامبر ۱۹۵۸

رئیس‌جمهور بود. او به دلیل پیوستن به «پیمان بغداد» محبوبیت خود را از دست داد و دوره ریاست‌جمهوری او با انقلاب ۱۹۵۸ به پایان رسید.

ژنرال فؤاد شهاب (افسر): اولین فرمانده ارتش لبنان در اوت ۱۹۴۵ بود و پس از شمعون به ریاست‌جمهوری رسید. او اولین نظامی بود که به این مقام دست یافت و نقش مهمی در ساخت نهادهای دولتی داشت. دوره ریاست او از ۲۳ سپتامبر ۱۹۵۸ تا ۲۲ سپتامبر ۱۹۶۴ بود.

شارل حلو (وکیل و نویسنده): چهارمین رئیس‌جمهور لبنان بود و پیش از ریاست‌جمهوری، سفیر لبنان در واتیکان (۱۹۴۶–۱۹۴۹) بود.

سلیمان فرنجیه: از سال ۱۹۷۰ تا ۲۲ سپتامبر ۱۹۷۶ رئیس‌جمهور بود. او پیش از این وزیر در دولت‌های صائب سلام، عبدالله یافی و رشید کرامی بود.

الیاس سرکیس (وکیل و قاضی): از سال ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۲ رئیس‌جمهور بود. او تلاش کرد تا ارتش را متحد کند، اما نتوانست جنگ داخلی را متوقف کند.

بشیر جمیل: فرمانده نظامی حزب کتائب و بنیان‌گذار حزب نیروهای لبنانی بود که در ۲۱ اوت ۱۹۸۲ به ریاست‌جمهوری انتخاب شد، اما در ۱۴ سپتامبر همان سال ترور شد.

امین جمیل (وکیل): از سپتامبر ۱۹۸۲ تا ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۸ رئیس‌جمهور بود. او نتوانست جنگ را متوقف کند و دوره ریاست او با تحویل قدرت به ژنرال میشل عون پایان یافت.

رنه معوض پس از توافق طائف در سال ۱۹۸۹ انتخاب شد (عکس متداول)

رنه معوض (وکیل): پس از توافق طائف در سال ۱۹۸۹ به ریاست‌جمهوری انتخاب شد، اما در ۲۲ نوامبر همان سال ترور شد.

الیاس الهراوی (تاجر و کشاورز): از ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۸ رئیس‌جمهور بود و دوره ریاست او تحت فشار سوریه تمدید شد.

امیل لحود (افسر): از ۲۴ اکتبر ۱۹۹۸ تا ۲۳ نوامبر ۲۰۰۷ رئیس‌جمهور بود. دوره ریاست او نیز تحت فشار سوریه تمدید شد.

میشل سلیمان: فرمانده سابق ارتش بود که در مه ۲۰۰۸ در نشست مصالحه در دوحه به ریاست‌جمهوری انتخاب شد.

میشل عون: فرمانده سابق ارتش بود که در سال ۲۰۱۳ پس از یک دوره طولانی خلأ ریاست‌جمهوری انتخاب شد. دوره ریاست او با اختلافات سیاسی شدید و بحران اقتصادی بی‌سابقه همراه بود.