ریاض رسما میزبان نمایشگاه اکسپو 2030 شد

الأمير محمد بن سلمان هنأ خادم الحرمين ووعد بـ«نسخة غير مسبوقة»

AP
AP
TT

ریاض رسما میزبان نمایشگاه اکسپو 2030 شد

AP
AP

کلانشهر ریاض، پایتخت پادشاهی عربی سعودی در مراسم غیرعلنی رای‌گیری در پاریس، به‌منظور انتخاب میزبان از میان کلان شهرهای ریاض سعودی، رُم ایتالیا و بوسان کره جنوبی، امتیاز میزبانی نمایشگاه بین‌المللی اکسپو 2030 را کسب کرد.
پایتخت سعودی از طریق رای گیری الکترونیکی غیرعلنی از 180 کشور عضو دفتر بین المللی نمایشگاه ها و بر اساس اصل "یک رای برای هر کشور" انتخاب شد.
ولیعهد سعودی، شاهزاده محمد بن سلمان بن عبدالعزیز، بر تلاش کشورش برای ارائه دوره ای استثنایی و بی سابقه از نمایشگاه تاکید کرده بود که به پیش بینی آینده کمک می کند.
ریاض با توجه به چشم انداز 2030 که قصد دارد خود را در بین 10 شهر برتر جهان قرار دهد، با دستیابی به رشد عمدی از نظر اقتصادی، رقابت پذیری، کیفیت زندگی و بسیاری از جنبه های دیگر مورد توجه ویژه قرار می گیرد.
آمار ارائه شده توسط هیئت سعودی نشان دهنده اهمیت استثنایی است که پادشاهی برای نمایشگاهی که تحت شعار "با هم آینده را پیش بینی می کنیم" برگزار می کند.
این برنامه حول محور «فناوری، نوآوری، پایداری و همکاری بین‌المللی» می‌چرخد و از طریق میزبانی آن، سه محور را هدف قرار می‌دهد: «فردای بهتر»، «اقدام اقلیمی» و «رونق برای همه».
سعودی برای تشکیل یک چارچوب منسجم برای رسیدگی به چالش های مشترک بین المللی در زمینه های اقتصادی، زیست محیطی، ژئوپلیتیکی، اجتماعی و فناوری که بودجه ای بالغ بر 7.2 میلیارد دلار برای آن تخصیص داده است.
 سعودی با میزبانی از این نمایشگاه در زمینی به مساحت شش میلیون متر مربع در شمال پایتخت، قصد دارد این رویداد بین المللی، توانایی کشورهای جهان را برای تغییر مسیر کره زمین به سوی آینده ای بهتر افزایش دهد و آن را به بستری که فرصت هایی برای همکاری و تبادل دانش فراهم می کند، تبدیل کند.
همچنین بودجه ای بالغ بر 7.2 میلیارد دلار برای ساماندهی آن در چارچوب طرح جامع «چشم انداز سعودی 2030» اختصاص داده است.
با توجه به آب و هوا، سعودی پیشنهاد برگزاری این نمایشگاه به مدت شش ماه از ابتدای اکتبر 2030 تا پایان مارس 2031 را ارائه کرد.
 پیش‌بینی می‌شود غرفه‌های آن ۲۲۶ غرفه برای کشورها، سازمان‌های بین‌المللی و.. خواهد بود.
شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه سعودی، گفت: اکسپو 2030 فرصتی برای ارتقای کار روی پروژه هایی با تاثیر جهانی و همکاری در یافتن راه حل های جهانی برای چالش های مشترکمان از طریق نوآوری، پایداری و فراگیر بودن است.
دیمیتری کرکنتز، دبیرکل دفتر نمایشگاه‌های بین‌المللی، در مراسم اختتامیه کمپین «Riyadh Expo 2030» در 6 نوامبر در پاریس گفت: سعودی از طریق موضوع اصلی ریاض (Expo 2030 - عصر تغییر: با هم آینده را پیش بینی می کنیم)، جهان را نه تنها به بحث و تبادل نظر درباره فرصت ها و چالش های پیش روی جهان، بلکه همچنین با برنامه ریزی برای پیش بینی آینده دعوت می کند.



ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)
TT

ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)

پادشاهی عربی سعودی روز شنبه از میزبانی سلطان‌نشین عمان برای برگزاری گفت‌وگوهای میان ایران و آمریکا استقبال کرد و با تأکید بر حمایت خود از این تلاش‌ها، اعلام کرد که راه گفت‌وگو را بهترین مسیر برای پایان‌دادن به اختلافات منطقه‌ای و بین‌المللی می‌داند.

وزارت خارجه سعودی در بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد که نتایج این گفت‌وگوهای ایران و آمریکا بتواند به تقویت همکاری‌های مشترک برای برقراری امنیت، ثبات و صلح در منطقه و جهان منجر شود.

از سوی دیگر، جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج، نیز تأکید کرد که میزبانی عمان از این گفت‌وگوها در چارچوب سیاست خردمندانه این کشور برای ترویج زبان گفت‌وگو و ایجاد پل‌های تفاهم بین کشورهاست. او گفت که عمان همواره در تلاش برای تقویت امنیت و ثبات منطقه بوده است.

البدیوی توضیح داد که کشورهای شورای همکاری خلیج همیشه با استفاده از روابط نزدیک و مستحکم خود با سایر کشورها، در پی یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای اختلافات هستند و طرح‌هایی ارائه می‌دهند که به نفع ملت‌های منطقه و جهان باشد و برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی تلاش می‌کنند.

دبیرکل شورا همچنین ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوهای سازنده به نتایج مثبتی منجر شود و زمینه‌های تازه‌ای برای همکاری میان ایران و آمریکا فراهم آورد، همکاری‌ای که به سود امنیت و ثبات منطقه باشد.

این گفت‌وگوها میان وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، و نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، در پایتخت عمان، مسقط، برگزار شد و پس از دو ساعت تبادل پیام‌ها و دیدگاه‌ها، با توافق برای بازسازی مسیر مذاکرات پایان یافت.

هدف این گفت‌وگوها، آغاز مذاکرات تازه‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران بود؛ برنامه‌ای که سرعت پیشرفت آن افزایش یافته و قرار است گفت‌وگوها هفته آینده برای تعیین «چارچوب کلی توافق احتمالی» ادامه یابد.