حجاج رمی جمرات را ادا کردند

TT

حجاج رمی جمرات را ادا کردند

مراسم رمی جمرات در روز عید قربان در منا (رويترز)
مراسم رمی جمرات در روز عید قربان در منا (رويترز)

زائران خانه خدا با طلوع آفتاب امروز چهارشنبه رمی جمرات و ذبح قربانی را در مشعر منا آغاز کردند تا به مهم‌ترین بخش از مناسک حج امسال پایان دهند؛ آنها پس از غروب آفتاب دیروز (سه‌شنبه)، با سرزمین عرفات وداع کرده و راهی مزدلفه شده بودند.
حج امسال شاهد حضور بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار حاجی از سراسر جهان است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، برای کاهش گرمای شدید، دستگاه‌هایی در کنار مسیر تعبیه شده که برای خنک شدن فضا، آب می‌پاشند. موسم حج امسال در هوای بسیار گرم و با دمای ۴۸ درجه سانتیگراد روز سه شنبه در عرفات برگزار می‌شود.
هنگامی که زائران به منا رسیدند، در روز عید قربان باید رمی جمره عقبه کبری انجام دهند، سپس موهای خود را بتراشند و قربانی ذبح کنند که به معنای تحلل اول از احرام است.
آنگاه برای ادای طواف افاضه که یکی از ارکان پنج‌گانه حج است، به مکه می‌روند که پس از آن تحلل دوم رخ می‌دهد. سپس اعمال مربوط به سعی بین صفا و مروه را انجام می‌دهند. مسیرهای عابران پیاده در مشاعر مقدس از منطقه جبل الرحمه (کوه رحمت) در عرفات می‌گذرد و به مزدلفه می‌رسد که طول آن ۲۵ کیلومتر است.

الحجاج خلال رمي الجمرات (أ.ب)

پس از پایان مراسم رمی جمرات، حجاج برای طواف وداع به مکه مکرمه می‌روند و مناسک حج پایان می‌پذیرد.
مقامات سعودی روز سه شنبه از مشارکت بیش از ۱٫۸ میلیون زائر خبر دادند که ۱٫۶۶ میلیون آنها از خارج از این کشور هستند.
در سال ۲۰۱۹، تعداد ۲٫۵ میلیون مسلمان از سراسر جهان به حج مشرف شدند، اما این تعداد در سال ۲۰۲۰ به چند هزار نفر، در سال ۲۰۲۱ به ۶۰ هزار نفر و در سال ۲۰۲۲ به ۹۲۶ هزار نفر کاهش یافت.



سعودی از توافق آتش بس در غزه استقبال کرد

رويترز
رويترز
TT

سعودی از توافق آتش بس در غزه استقبال کرد

رويترز
رويترز

وزارت خارجه سعودی چهارشنبه (۱۵ ژانویه) در بیانیه ای از توافق آتش بس در غزه استقبال کرد.

این توافق از روز یکشنبه (۱۹ ژانویه) اجرا می شود.

وزارت خارجه سعودی از تلاش های قطر و مصر و آمریکا در خصوص توافق قدردانی کرد.

این بیانیه بر لزوم پایبندی به توافق و پایان تجاوز اسرائیل به غزه و خروج کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه و بقیه اراضی فلسطینی و عربی و بازگشت آوارگان به خانه هایشان تاکید کرد.

وزارت خارجه سعودی افزود که باید از این توافق به عنوان بستری برای پیگیری و رفع اصل مشکل و منازعه استفاده کرد و ملت فلسطین را برای رسیدن به حقوقش و در راس آن تشکیل دولت مستقل فلسطین در مرز سال ۱۹۶۸ به پایتختی قدس شرقی توانمند ساخت.

سعودی در این بیانیه ابراز امیدواری کرد که توافق آتش بس مذکور پایان دائم جنگ وحشیانه اسرائیل در غزه باشد. بیش از ۴۵ هزار فلسطینی در این جنگ کشته و به صد هزار تن زخمی شدند.