موضع ریاض درباره صلح عربی اسرائیلی؛ تحکیم پشتوانه و مقابله با شایعه سازی

تحلیلگران: چرخش آمریکا به سمت فشار به اسرائیل برای امتیاز دهی پس از بیانیه سعودی  


نشست فوق العاده سران کشورهای عربی و اسلامی با حضور تقریبا همه رهبران جهان عرب و اسلام در ماه نوامبر در ریاض برگزار شد (واس)
نشست فوق العاده سران کشورهای عربی و اسلامی با حضور تقریبا همه رهبران جهان عرب و اسلام در ماه نوامبر در ریاض برگزار شد (واس)
TT

موضع ریاض درباره صلح عربی اسرائیلی؛ تحکیم پشتوانه و مقابله با شایعه سازی


نشست فوق العاده سران کشورهای عربی و اسلامی با حضور تقریبا همه رهبران جهان عرب و اسلام در ماه نوامبر در ریاض برگزار شد (واس)
نشست فوق العاده سران کشورهای عربی و اسلامی با حضور تقریبا همه رهبران جهان عرب و اسلام در ماه نوامبر در ریاض برگزار شد (واس)

وزارت خارجه سعودی بامداد چهارشنبه (۷ فوریه) درباره «رایزنی های کنونی بین سعودی و آمریکا در خصوص روند صلح عربی اسرائیلی» بیانیه داد. موضع سعودی از همان آغاز رویدادها در نوار غزه در هفتم اکتبر روشن و صریح بود و سعودی پیش از آن نیز دیدگاه صریحی درباره مساله صلح در خاورمیانه اعلام کرده بود و حالا این بیانیه در واقع تاکیدی بر موضع ثابت سعودی است.
بیانیه وزارت خارجه سعودی «تاکید چند باره ای» درباره مساله فلسطین است. می توان گفت این بیانیه در پاسخ و در توضیح اظهارات جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا صادر شد. جان کربی گفت که آمریکا پاسخ مثبتی از سعودی و اسرائیل درباره ادامه مذاکرات برای عادی سازی روابط دریافت کرده است. اما حالا وزارت خارجه سعودی در بیانیه خود خاطر نشان کرده که «دولت سعودی موضع ثابت خود را به دولت آمریکا ابلاغ کرده که بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۸ به پایتختی قدس شرقی و توقف تجاوز اسرائیل به نوار غزه و خروج کامل نظامیان رژیم اشغالگر اسرائیل از نوار غزه خبری از روابط دیپلماتیک با اسرائیل نیست».

شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دیدار کردند (واس)

یک روز پس از سفر بلینکن

بیانیه وزارت خارجه سعودی یک روز پس از دیدار شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر سعودی و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دوشنبه (۵ فوریه) در ریاض صادر شد و بار دیگر تاکید کرد «سعودی همواره موضع ثابتی درباره مساله فلسطین و لزوم رسیدن ملت فلسطین به حقوق مشروع خود داشته است». این سومین سفر بلینکن به سعودی در کمتر از ۱۲۰ روز بود.

چرا حالا؟

منیف الحربی تحلیلگر سیاسی می گوید «بیانیه اخیر وزارت خارجه سعودی مهم بوده و بازگوکننده مواضع تاریخی سعودی در دهه های متمادی است که حالا در قالب تاکید رسمی در این بیانیه بروز پیدا کرده. زمان انتشار این بیانیه نیز حائز اهمیت است چرا که رسانه های منطقه و بین المللی شایعاتی را از قول طرف های متعدد و نیز به نقل از مقامات رسمی آمریکا و اسرائیل درباره این موضوع منتقل کردند. دولت سعودی می خواست بگوید که روند برقراری صلح اولا با توقف تجاوز به غزه آغاز می شود».
تلاش های دولت سعودی از زمان نشست مشترک سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض و تشکیل کمیته وزیران امور خارجه برای پیگیری توقف تجاوز در غزه به طور موثر ادامه دارد و دولت سعودی همچنین نقشه راه مهمی تنظیم کرد که همان تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی است.

وزیران خارجه کمیته مشترک عربی اسلامی پیش از دیدار با معاون رئیس جمهور چین (واس)

کشور نه خودمختاری

ابراهیم ریحان روزنامه نگار و مقاله نویس مسائل سیاسی که با الحربی هم نظر است می گوید «باید گفت که سعودی از نظر تاریخی همواره کنار ملت فلسطین بوده و از رسیدن مردم فلسطین به حقوق مشروع خود یعنی تشکیل کشور مستقل و دارای حاکمیت مستقل و نه خودمختاری حمایت کرده است».
او در گفتگو با «الشرق الاوسط» افزود «بیانیه اخیر وزارت خارجه سعودی در چرخش آمریکا به سمت فشار به اسرائیل برای امتیاز دهی به فلسطینیان سهیم خواهد بود و این امتیازات از توقف تجاوز به غزه شروع می شود و تا به رسمیت شناختن حقوق فلسطینیان و تشکیل کشور مستقل در مرزهای ۱۹۶۸ به پایتختی قدس شرقی ادامه پیدا می کند. آمریکا یکی از طرف های کنفرانس پاریس بوده و تنها بازیگر کلیدی است که می تواند به اسرائیل فشار بیاورد. این بیانیه روی هم رفته نقطه قوت ریاض است».
ریحان خاطر نشان کرد «واشنگتن به دنبال رسیدن به توافق راهبردی با ریاض است. سعودی با این کارت مهم قدرت چازنه زنی پیدا می کند. سعودی با این اهرم فشار می تواند آمریکا و اسرائیل را وادار کند حقوق فلسطینیان را به رسمیت بشناسند. بیانیه وزارت خارجه سعودی صریحا گفته که توافق با واشنگتن به پذیرفتن شروط سعودی بستگی دارد».

به رسمیت شناختن کشور فلسطین

سعودی بار دیگر از جامعه جهانی به خصوص اعضای دائم شورای امنیت که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته اند خواسته تا «به روند به رسمیت شناختن کشور فلسطین تا مرزهای ۱۹۶۸ به پایتختی قدس شرقی شتاب ببخشند تا ملت فلسطین به حقوق خود دست پیدا کرده و صلح فراگیر و عادلانه و همگانی برقرار شود».
الحربی در ادامه گفتگو با «الشرق الاوسط» افزود «سعودی فراخوان مهمی به اعضای دائم شورای امنیت فرستاده تا روند به رسمیت شناختن کشور فلسطین را شتاب ببخشند چرا که ما در مرحله مهمی قرار داریم. تلاش سعودی با بریتانیا کارساز واقع شد و دیوید کامرون وزیر خارجه بریتانیا گفت که بریتانیا پس از توقف تجاوز به غزه کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت».
الحربی خاطر نشان کرد «تلاش ها و رایزنی های سعودی با بازیگران موثر دیگری مثل فرنسا نیز دارد جواب می دهد. آمریکا نیز دارد جدی به بحث به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین فکر می کند. چین و روسیه آمادگی کامل برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین دارند. این روند کمک می کند تا فلسطین به عنوان «عضو کامل نه ناظر سازمان ملل» تبدیل شود».

سخنرانى وزیر خارجه سعودی در نشست شورای امنیت درباره غزه در ۲۹ نوامبر (فرانس پرس)

عادی سازی روابط در سال انتخابات

الحربی و ریحان بر این باورند که اخبار درز کرده درباره عادی سازی روابط بین اسرائیل و سعودی اهداف انتخاباتی دارد که وزارت خارجه سعودی به این اخبار پاسخ داد. الحربی اضافه کرد «یادمان نرود که سال جاری سال انتخابات در آمریکا است و دولت بایدن می خواهد از مساله عادی سازی روابط بین سعودی و اسرائیل در تبلیغات خود بهره برداری کند. طرف اسرائیلی هم تمایل دارد بگوید که ما در مرحله کنونی در مسیر عادی سازی روابط با سعودی حرکت می کنیم».
الحربی اظهار داشت «اما این بیانیه وزارت خارجه سعودی جلوی همه این شایعات و اخبار نادرست که از جانب آمریکا و اسرائیل در مرحله کنونی منتشر شدند را گرفت چرا که آمریکا و اسرائیل و کشورهای دیگر نیز اخیرا به طور فزاینده امکان برقراری روابط دیپلماتیک بین سعودی و اسرائیل را مطرح کردند».
ریحان معتقد است «دولت آمریکا می خواهد در اسرع وقت با سعودی توافق کند و این نقطه قوت سعودی و محرک اصلی برای گفتگو درباره رسیدن مردم فلسطین به حقوقشان است؛ آنهم در شرایطی که تنها چند ماه به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است».
ریحان در ادامه خاطر نشان کرد «دولت آمریکا می خواهد عادی سازی روابط بین اسرائیل و سعودی را قبل از انتخابات ریاست جمهوری جفت و جور کند چرا که اولا دولت پرزیدنت بایدن دستاورد آنچنانی در سیاست خارجه نداشته و در ثانی دولت دموکرات پرزیدنت بایدن در صدد دلجویی و جذب رای دهندگان آمریکایی های یهودی تبار و گروه های فشار هوادار اسرائیل است. دولت آمریکا معتقد است که با توجه به جایگاه ریاض در سطح عربی و اسلامی عادی سازی روابط بین سعودی و اسرائیل یک دستاورد استراتژیک در مسیر صلح عربی اسرائیلی و حتی صلح بین جهان اسلام و اسرائیل است».

سعودی خواستار خروج همه نظامیان رژیم اشغالگر اسرائیل از نوار غزه شد (فرانس پرس)

فلسطین: موضع اصیل و ثابت تاریخی

تشکیلات خودگردان فلسطین چهارشنبه (۷ فوریه) از بیانیه وزارت خارجه سعودی قدردانی و ستایش کرد.
خبرگزاری فلسطین (وفا) به نقل از دفتر ریاست فلسطین گفت «ما بر اعتماد خود به این پشتوانه سترگ و حمایت محکم سعودی از فلسطین در این شرایط حساس و خطرناک در منطقه و جهان تاکید می کنیم. مواضع سعودی با قطعنامه های بین المللی و طرح ابتکاری صلح عربی همخوانی دارد».
از سوی دیگر انجمن علمای مسلمان از موضع ثابت سعودی درباره روند صلح عربی اسرائیلی و مساله فلسطین و لزوم رسیدن مردم فلسطین به حقوق مشروع خود حمایت کرد.
شیخ محمد العیسی دبیر کل انجمن علمای مسلمان به نیابت از این نهاد و همه موسسات زیرمجموعه آن گفت «ما از موضع دولت سعودی حمایت می کنیم. دولت سعودی به دولت آمریکا ابلاغ کرده بدون به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین تا مرز ۱۹۶۸ به پایتختی قدس شرقی و توقف تجاوز اسرائیل به غزه و خروج همه نظامیان رژیم اشغالگر از نوار غزه روابط دیپلماتیک بین سعودی و اسرائیل برقرار نخواهد شد».
انجمن علمای مسلمان از فراخوان سعودی به جامعه جهانی و اعضای دائم شورای امنیت برای تسریع روند به رسمیت شناختن کشور فلسطین ستایش کرد و گفت چنانکه وزارت خارجه سعودی اعلام کرد مردم فلسطین پس از این اقدامات به حقوق مشروع خود خواهند رسید و امنیت در منطقه و جهان برقرار خواهد شد.



رزمایش «موج قرمز ۷» برای تحکیم امنیت دریایی آغاز شد

این رزمایش با هدف تقویت امنیت دریایی کشورهای حاشیه دریای سرخ برگزار می‌شود (وزارت دفاع سعودی)
این رزمایش با هدف تقویت امنیت دریایی کشورهای حاشیه دریای سرخ برگزار می‌شود (وزارت دفاع سعودی)
TT

رزمایش «موج قرمز ۷» برای تحکیم امنیت دریایی آغاز شد

این رزمایش با هدف تقویت امنیت دریایی کشورهای حاشیه دریای سرخ برگزار می‌شود (وزارت دفاع سعودی)
این رزمایش با هدف تقویت امنیت دریایی کشورهای حاشیه دریای سرخ برگزار می‌شود (وزارت دفاع سعودی)

روز گذشته (یکشنبه) در ناوگان غربی پادشاهی عربی سعودی با حضور شاخه‌های نیروهای مسلح شامل نیروی دریایی، زمینی و هوایی، واحدهای گارد مرزی و نیروهای اردن، مصر، جیبوتی و یمن آغاز شد.
رزمایش «موج قرمز ۷» با هدف تقویت امنیت دریایی کشورهای حاشیه دریای سرخ و حفاظت از آب‌های سرزمینی با استفاده از فرضیه‌هایی که محیط‌های جنگی مختلف را شبیه‌سازی می‌کنند، برگزار می‌شود.

شاخه های نیروهای مسلح سعودی و نیروهای اردن، مصر، جیبوتی و یمن در این رزمایش شرکت کردند (وزارت دفاع سعودی)

نیروهای شرکت کننده تمرینات رزمی بسیاری از جمله جنگ سطحی و هوایی، جنگ الکترونیک، مقابله با حملات قایق‌های تندرو، حفاظت از خطوط کشتیرانی دریایی و مبارزه با قاچاق، تروریسم، دزدی دریایی و مهاجرت غیرقانونی را انجام خواهند داد.
سخنگوی ارتش مصر روز یکشنبه در صفحه رسمی خود در فیس بوک اعلام کرد: مانور نیروی دریایی در چارچوب طرح آموزشی مشترک بین نیروهای مسلح مصر و همتایان آنها از کشورهای دوست و برادر انجام می‌شود.

هدف این رزمایش حفاظت از آب های سرزمینی با به کارگیری مفروضاتی است که محیط های جنگی مختلف را شبیه سازی می کند (وزارت دفاع سعودی)

سخنگوی ارتش مصر تأکید کرد که «این آموزش قرار است شاهد تعدادی از فعالیت‌ها و رویدادها باشد که محیطی غنی را برای انتقال و تبادل تجربیات بین همه عناصر شرکت‌کننده فراهم می‌کند».
توسعه توانایی نیروها در برنامه‌ریزی و مدیریت عملیات رزمی دریایی و مقابله با چالش‌های مشترک به منظور دستیابی به حداکثر سود ممکن از آموزش از جمله اهداف این رزمایش اعلام شده است.


کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد

کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد
TT

کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد

کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد

مقامات کویت گفتند که طرح حمله و بمبگذاری در پایگاه های آمریکایی در کویت خنثی شد و «یک گروه ممنوعه» این طرح تروریستی را برنامه ریزی کرده بود.

دادسرای کویت چهارشنبه (اول مه) توضیح داد «حکم بازداشت یک شهروند کویتی به اتهام عضویت در گروه ممنوعه و برنامه ریزی برای اقدامات تروریستی در کویت صادر شد».

دادسرای کویت در شبکه «اکس» توضیح داد «این فرد برای ساخت مواد منفجره آموزش دیده و بقیه اعضای این گروه را تشویق کرده برای بمبگذاری در پایگاه های نظامی آمریکا ساخت مواد منفجره را یاد بگیرند».

این نهاد کویتی افزود «بازجویی و تفهیم اتهام به متهم انجام شد و فرد متهم اعتراف کرد». دادسرای کویت حکم جلب دو نفر دیگر در این پرونده را صادر کرد و تحقیق در این پرونده ادامه دارد.

مقامات کویتی نام این گروه ممنوعه را اعلام نکردند. کویت در ماه ژانویه از خنثی کردن طرح تروریستی «داعشی» برای بمبگذاری در اماکن عبادت شیعیان خبر داده بود.


پیشنهاد وسوسه‌انگیز اروپا برای لبنان: یک میلیارد یورو برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی

استقبال نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، از نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در کاخ دولت ( dpa)
استقبال نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، از نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در کاخ دولت ( dpa)
TT

پیشنهاد وسوسه‌انگیز اروپا برای لبنان: یک میلیارد یورو برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی

استقبال نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، از نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در کاخ دولت ( dpa)
استقبال نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، از نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در کاخ دولت ( dpa)

اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا، در سفر خود به بیروت، با همراهی رئیس‌جمهور قبرس، از آمادگی اتحادیه اروپا برای ارائه بسته مالی به ارزش یک میلیارد یورو به لبنان خبر داد که «از امسال تا سال ۲۰۲۷ در دسترس خواهد بود» تا به «ثبات اقتصادی و اجتماعی» کمک کند.
رئیس کمیسیون اروپا در نشست خبری مشترک با نجیب میقاتی، نخست‌وزیر دولت موقت، در خصوص این کمک مالی جذاب و وسوسه انگیز خطاب به مسئولان گفت: برای جلوگیری از مهاجرت‌های غیرقانونی و مبارزه با قاچاق مهاجر روی همکاری خوب شما حساب می‌کنیم.
وی همچنین بر عزم اتحادیه اروپا برای حمایت از ارتش و نیروهای امنیتی لبنان از طریق «تأمین تجهیزات و آموزش مدیریت مرزها» تأکید کرد.
نیکوس کریستودولیدس، رئیس‌جمهور قبرس نیز در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما نمی‌توانیم طبق روال عادی به تجارت ادامه دهیم و این مشکل دیرینه باید به‌طور مؤثر و قاطع مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی ابراز عقیده کرد که بسته کمکی اروپا «توانایی مقامات لبنانی را برای مقابله با چندین چالش از جمله نظارت بر مرزهای زمینی و دریایی (...) و مبارزه با قاچاق انسان افزایش می‌دهد».
در همین حال، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان تأکید کرد که از امروز (جمعه) تا فردا (شنبه) به طرح فرانسوی که از سفارت فرانسه در لبنان دریافت کرده است، پاسخ خواهد داد.
وی به «الشرق الاوسط» گفت که «این پیشنهاد شامل نکات قابل قبول و غیرقابل قبولی است که باید اصلاح شود و ترجیح می‌دهد وارد جزئیات نشود زیرا در مرحله بحث و گفت و گو و پاسخگویی قرار دارد و «انتشار آن در رسانه‌ها قبل از مشخص شدن واکنش طرف فرانسوی و میزان آمادگی آن برای پاسخ به مشاهداتی که در پاسخ به این طرح در نسخه دوم آن که به زبان انگلیسی به جای فرانسوی است، ارائه خواهیم کرد، جایز نیست؛ زبان آن برای ما سورپرایز بود».


یک وزیر سابق کویتی دستگیر شد

یک وزیر سابق کویتی دستگیر شد
TT

یک وزیر سابق کویتی دستگیر شد

یک وزیر سابق کویتی دستگیر شد

مبارک زید العرو المطیری، وزیر سابق و نماینده سابق پارلمان کویت، دیروز (پنجشنبه) بلافاصله پس از بازگشت به کشورش در فرودگاه کویت بازداشت شد.
وی پس از توقیف به دادگاه تجدیدنظر منتقل شد و دادگاه حکم به تعویق رسیدگی به درخواست تجدیدنظر وی و دیگر متهمان پرونده سودجویی از طریق مناقصه در وزارت امور اجتماعی داد.
دادگاه وزیران به ریاست مشاور هانی الحمدان در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۳، حکم به حبس مبارک العرو وزیر سابق امور اجتماعی و همچنین معاون سابق وزارت امور اجتماعی و مدیرعامل سابق اتحادیه‌ها به مدت ۷ سال و عزل از کار داد. متهم چهارم مالک شرکت مربوطه نیز با همین مجازات زندانی و همچنین اخراج از کشور (به عنوان تبعه خلیجی) شد.
همچنین وزیر العرو به زد و بند با شرکت متعلق به متهم چهارم برای انعقاد قراردادی متهم شد که شامل سیستمی برای نظارت بر محصولات در شرکت‌های تعاونی می‌شود، اما این قرارداد اجرا نشد که اتهام اصلی این است که این قرارداد صرفاً سکویی برای سود و اتلاف بیت المال محسوب می‌شود.
المطیری (۴۶ ساله) به عنوان نماینده در مجلس ملی کویت (۲۰۲۰) فعالیت می‌کرد.
وی همچنین به‌عنوان وزیر امور اجتماعی و توسعه جامعه و وزیر مسکن و شهرسازی از تاریخ ۲۸ دسامبر ۲۰۲۱ تا ۱ اوت ۲۰۲۲ فعالیت داشته است.


جنگنده‌های سعودی ۳۸ سورتی پرواز در رزمایش «پرچم صحرا» انجام دادند


رزمایش مختلط با هدف افزایش آمادگی و کارایی رزمی و تقویت روابط با نیروهای شرکت کننده انجام می‌شود (وزارت دفاع)
رزمایش مختلط با هدف افزایش آمادگی و کارایی رزمی و تقویت روابط با نیروهای شرکت کننده انجام می‌شود (وزارت دفاع)
TT

جنگنده‌های سعودی ۳۸ سورتی پرواز در رزمایش «پرچم صحرا» انجام دادند


رزمایش مختلط با هدف افزایش آمادگی و کارایی رزمی و تقویت روابط با نیروهای شرکت کننده انجام می‌شود (وزارت دفاع)
رزمایش مختلط با هدف افزایش آمادگی و کارایی رزمی و تقویت روابط با نیروهای شرکت کننده انجام می‌شود (وزارت دفاع)

جنگنده‌های پادشاهی عربی سعودی در جریان شرکت در رزمایش هوایی مختلط «پرچم صحرا» در پایگاه هوایی الظفره امارات در کنار تعدادی از کشورهای دوست و برادر، از جمله کشور میزبان، امارات، عمان، ترکیه، ایالات متحده آمریکا، فرانسه و کره جنوبی، ۳۸ سورتی پرواز با بیش از ۷۰ ساعت پرواز انجام دادند.
وزارت دفاع سعودی همچنان به حضور خود در رزمایش مختلط هوایی ادامه می‌دهد، زیرا نیروی هوایی با سامانه «ف - ۱۵ إس آی» با تمام خدمه هوایی، فنی و پشتیبانی خود در این رزمایش شرکت می‌کند.

این مشارکت با هدف تبادل تخصص نظامی در زمینه برنامه‌ریزی و اجرا، ارتقای آمادگی و کارایی رزمی و تقویت روابط با نیروهای شرکت کننده انجام می‌شود.
این رزمایش در مرکز جنگ هوایی و دفاع موشکی در پایگاه الظفره در ۲۲ آوریل آغاز شد و به مدت سه هفته ادامه دارد.
سرهنگ دوم خلبان عادل ابوملحه، فرمانده گروه نیروی هوایی شرکت کننده در رزمایش تأکید کرد مقدمات تمرین با نهایت حرفه ای بودن و بالاترین سطح ایمنی در این گونه تمرینات از طریق آماده‌سازی، برنامه‌ریزی و بهره‌مندی از دروس قبلی برای تمرینات مشابه انجام شد.

حضور نیروی هوایی با ۶ فروند جنگنده از سامانه «ف - ۱۵ إس آی» (وزارت دفاع)

وی اظهار کرد: هدف از شرکت نیروی هوایی در این رزمایش تبادل تجربیات نظامی در زمینه برنامه‌ریزی و اجرا در فضایی شبیه به جنگ واقعی و همچنین افزایش آمادگی و کارایی رزمی خدمه پشتیبانی فنی و هوایی و تقویت روابط بین‌المللی با کشورهای شرکت کننده است.
او افزود: این رزمایش شاهد انواع پروازهای مختلف از جمله عملیات دفاعی و تهاجمی ضدهوایی، عملیات پشتیبانی نزدیک هوایی و عملیات جستجو و نجات رزمی خواهد بود.


محمد بن سلمان و کرکنتزس آماده‌سازی برای اکسپو ۲۰۳۰ را بررسی کردند


دیدار ولیعهد سعودی با دبیرکل دفتر بین‌المللی نمایشگاه‌های ریاض (واس)
دیدار ولیعهد سعودی با دبیرکل دفتر بین‌المللی نمایشگاه‌های ریاض (واس)
TT

محمد بن سلمان و کرکنتزس آماده‌سازی برای اکسپو ۲۰۳۰ را بررسی کردند


دیدار ولیعهد سعودی با دبیرکل دفتر بین‌المللی نمایشگاه‌های ریاض (واس)
دیدار ولیعهد سعودی با دبیرکل دفتر بین‌المللی نمایشگاه‌های ریاض (واس)

شاهزاده محمد بن سلمان بن عبدالعزیز، ولیعهد و نخست‌وزیر پادشاهی عربی سعودی، با دیمیتری کرکنتزس، دبیرکل دفتر بین‌المللی نمایشگاه‌ها، آمادگی‌ها و تجهیزات پادشاهی برای میزبانی از نمایشگاه «اکسپو ۲۰۳۰» در ریاض را بررسی کرد.
ریاض در نوامبر گذشته، میزبانی نمایشگاه بین‌المللی را به دست آورد. پایتخت سعودی در جریان رای‌گیری که در شهر ایسی‌ل مولینو فرانسه در نزدیکی پاریس برگزار شد، عملکرد قابل‌توجهی نسبت به رم در ایتالیا و بوسان در کره داشت.
ولیعهد سعودی بر تلاش کشورش برای ارائه نسخه ای استثنایی و بی‌سابقه از نمایشگاه تأکید کرد و گفت این دوره به پیش‌بینی آینده کمک می‌کند.
ریاض با توجه به «چشم‌انداز ۲۰۳۰» که قصد دارد با دستیابی به رشد برنامه‌ریزی شده از نظر اقتصاد، رقابت، کیفیت زندگی و بسیاری از جنبه‌های دیگر، آن را در بین ۱۰ شهر برتر جهان قرار دهد، مورد توجه ویژه ولیعهد سعودی قرار دارد.
در این نشست مهندس ابراهیم السلطان، وزیر مشاور، عضو شورای وزیران و مدیرعامل هیئت سلطنتی شهر ریاض و یاسر الرمیان، رئیس صندوق سرمایه‌گذاری عمومی در ریاض حضور داشتند.


بسیج افکار عمومی جهان برای فلسطین در حاشیه بزرگ ترین نشست اقتصادی در ریاض


 
استقبال ولیعهد سعودی از رئیس فلسطین در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض (واس)
  استقبال ولیعهد سعودی از رئیس فلسطین در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض (واس)
TT

بسیج افکار عمومی جهان برای فلسطین در حاشیه بزرگ ترین نشست اقتصادی در ریاض


 
استقبال ولیعهد سعودی از رئیس فلسطین در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض (واس)
  استقبال ولیعهد سعودی از رئیس فلسطین در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض (واس)

سعودی اوایل هفته جاری پرجنب و جوش بود و ریاض یکشنبه و دوشنبه (۲۸ و ۲۹ آوریل) با میزبانی نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد بخش اعظم سران جهان و بیش از هزار تن از مقامات ارشد و کارشناسان بین المللی و اندیشمندان بخش خصوصی و دولتی و نهادهای بین المللی و محافل آکادمیک ۹۲ کشور جهان را گرد هم آورد و تعداد شرکت کنندگان در این نشست با حمایت شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر سعودی بیشتر از بقیه جلسات این مجمع جهانی خارج داووس بود.
محور اصلی این نشست درباره مسائل اقتصادی و توسعه و همکاری بین المللی بود اما با این حال دولت سعودی فرصت حضور سران و نخست وزیران و وزیران دنیا در ریاض را به غنیمت شمرد و افکار عمومی جهان را در راستای اقدام مشترک برای لزوم پایان جنگ در غزه و دفاع از غیر نظامیان و ارسال کمک های بشردوستانه به غزه و تقویت و افزایش تلاش های کنونی در مسیر به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین از سوی جامعه جهانی بسیج کرد. اکثر رهبران و وزیر خارجه شرکت کننده در پنل های گوناگون یا در دیدارهای جداگانه در مورد بحران غزه و راهکار دو کشوری بحث و تبادل نظر کردند.

جنگ در غزه موضوع اصلی گفتگوها میان ولیعهد سعودی با برخی از مهمانان در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض بود (واس)

به گزارش خبرگزاری فلسطین (وفا) موضوع فلسطین سوژه اصلی گفتگوهای روز دوشنبه (۲۹ آوریل) شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر سعودی و محمود عباس رئیس فلسطین بود که بنا به دعوت ولیعهد سعودی در این نشست حضور داشت. شاهزاده محمد بن سلمان بار دیگر بر موضع ثابت سعودی درباره حمایت از ملت فلسطین در راستای رسیدن به حقوق مشروع خود و تشکیل کشور مستقل و دارای حاکمیت در مرزهای ۱۹۶۸ به پایتختی قدس شرقی تاکید کرد و افزود «تلاش های گسترده سعودی برای رسیدن به توافق آتش بس در غزه و افزایش سرعت ارسال کمک های امدادی و بشردوستانه به غزه ادامه پیدا می کند».
حسین الشیخ دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین با قدردانی از تلاش سعودی برای حمایت از فلسطین در نشست مجمع جهانی اقتصاد در شبکه اکس افزود «با سپاس فراوان از سعودی که این نشست را به بلندگوی مساله فلسطین و حمایت و جانبداری از مبارزات آزادیخواهانه و استقلال طلبانه مردم فلسطین تبدیل کرد». الشیخ دیدار بین ولیعهد سعودی و رئیس فلسطین را «مثمر ثمر و سازنده» خواند.
ولیعهد سعودی در جریان استقبال جداگانه از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و دیوید کامرون وزیر خارجه بریتانیا با این دو مقام درباره تحولات نوار غزه و پیرامون آن و تلاش های کنونی برای پایان دادن به عملیات نظامی و پیگیری پیامدهای امنیتی و انسانی آن گفتگو کرد.

۴۸ ساعت جلسه پشت جلسه

۴ جلسه ظرف ۴۸ ساعت در ریاض برگزار شد و سعودی در این نشست ها در راستای بسیج افکار عمومی جهان برای حمایت از به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین از سوی جامعه جهانی و تاکید بر لزوم پایان فوری جنگ در غزه تلاش کرد. این جلسات بی وقفه ۴۸ ساعته روز شنبه با نشست اعضای کمیته وزیران که پس از نشست اضطراری مشترک سران کشورهای عربی و اسلامی تشکیل شد آغاز شد.
ساز و کارهای افزایش اقدامات مشترک عربی و اسلامی برای رسیدن به آتش بس فوری و توقف جنگ در نوار غزه و لزوم دفاع از غیر نظامیان محور اصلی نشست مزبور بود. اعضای کمیته وزیران خارجه کشورهای عربی و اسلامی بر لزوم اعمال تحریم های موثر بر اسرائیل از سوی جامعه جهانی مثل توقف صادرات اسلحه به اسرائیل به دلیل نقض قوانین بین المللی و قانون انسانی بین المللی تاکید و از تدابیر اتخاذ شده در کشورهای غربی برای برخورد با اعتراضات خشونت پرهیز مخالف جنگ غزه و نقض گسترده حقوق فلسطینیان از سوی اسرائیل ابراز نگرانی کردند.
ریاض صبح دوشنبه (۲۹ آوریل) میزبان سه جلسه بود. نشست مشترک وزیران کشورهای شورای همکاری خلیج و آمریکا درباره شراکت استراتژیک با حضور آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در مقر دبیر خانه شورای همکاری خلیج در ریاض برگزار شد. بلینکن برای هفتمین بار به منطقه سفر کرده است. شرکت کنندگان در این نشست درباره آخرین تحولات منطقه و جهان و در راس آنها تحولات نوار غزه و شهر رفح و اهمیت آتش بس فوری و ایجاد گذرگاه های امن امداد رسانی برای ارسال کمک های بشردوستانه به غزه گفتگو کردند.

نشست مشترک بین وزیران خلیجی و آمریکا درباره تحولات نوار غزه و شهر رفح (شورای همکاری)

نشست کشورهای شش جانبه عربی و وزیر خارجه آمریکا درباره تحولات غزه و اهمیت برقراری آتش بس فوری و سراسری و پایان جنگ و حمایت از غیر نظامیان با توجه به قانون انسانی بین المللی و رساندن کمک های بشردوستانه به همه مناطق نوار غزه در راستای جلوگیری از بدتر شدن بحران انسانی کنونی ظهر دوشنبه (۲۹ آوریل) در ریاض برگزار شد.
وزارت خارجه سعودی گفت «شرکت کنندگان در این جلسه به تلاش های اعضای کمیته شش جانبه عربی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی جامعه جهانی به منظور تامین اهداف و خواسته های مردم فلسطین برای داشتن یک کشور مستقل و دارای حاکمیت در مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۸ و برداشتن گام های بازگشت ناپذیر برای اجرای راهکار دو کشوری بنا به قطعنامه های بین المللی اشاره کردند».

ریاض میزبان گفتگوی ۲۱ کشور در مورد به رسمیت شناختن کشور فلسطین
شامگاه دوشنبه (۲۹ آوریل) بود که «نشست هماهنگ کننده برای حمایت از تلاش های اجرای راهکار دو کشوری و به رسمیت شناختن کشور فلسطین» با حضور وزیران خارجه و نمایندگان ۲۱ کشور و نهاد با دعوت و ریاست مشترک سعودی و نروژ برگزار شد. بیانیه پایانی جلسه از تلاش های جاری برای رسیدن به توافق آتش بس فوری و آزادی اسرا و گروگان ها و پایان جنگ در غزه و اقدامات یکجانبه و غیر قانونی در سرزمین های اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی و پیگیری بحران فاجعه بار انسانی حمایت و بر اهمیت گذار به سمت روند سیاسی برای ایجاد راهکار سیاسی برای منازعه تاکید کرد.
وزیران کشورها و سازمان های عربی و اسلامی و اروپایی در این جلسه در مورد گام های لازم برای تشکیل کشور مستقل فلسطین در راستای راهکار دو کشوری گفتگو و بر اهمیت هماهنگی بین مواضع تاکید کردند. شرکت کنندگان همچنین در مورد کشورهایی که هنوز حاضر به رسمیت شناختن کشور فلسطین نیستند گفتگو کردند.

نشست دوشنبه (۲۹ آوریل) با حضور ۲۱ کشور و سازمان بنا به دعوت سعودی و نروژ در ریاض برگزار شد (رویترز)

شرکت کنندگان در این جلسه که برای اولین بار پس از هفتم اکتبر در این سطح بلند پایه برگزار می شود بر اهمیت در نظر گرفتن خط مشی فراگیر و جامع برای رسیدن به روند مقبول و بازگشت ناپذیر اجرای راهکار دو کشوری با توجه به قانون بین المللی و مراجع معتبر مثل قطعنامه های شورای امنیت و ابتکار عمل صلح عربی و ابتکار عمل های دیگر تاکید کردند و گفتند این تنها راه برقراری صلح عادلانه و پایدار و تامین خواسته های مردم فلسطین و امنیت اسرائیل و منطقه است و بستر مناسب را برای عادی سازی روابط بین کشورهای منطقه در فضای مملو از امنیت و ثبات و صلح و همکاری فراهم می کند.
وزیران در این جلسه بر لزوم افزایش حمایت از تلاش ها برای ایجاد کشور مستقل و دولت فلسطینی جدید و اهمیت تشکیل یک دولت فلسطینی در کرانه باختری از جمله در قدس شرقی و غزه تاکید کردند.

«راهکارهای نصفه و نیمه از نظر سعودی مردود است»

شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی روز یکشنبه (۲۸ آوریل) در پنلی در حاشیه نشست مجمع جهانی در ریاض گفت «دست یابی فلسطینیان به حقوق خود تنها راهکار برای برقراری امنیت و ثبات و صلح همگانی است. راهکارهای نصف و نیمه مطرح شده از سوی عده ای غیر قابل قبول است. غزه وضع واقعا «فاجعه بار» دارد و این به «ناکامی نظام سیاسی کنونی برای مقابله با این بحران» برمی گردد».
وزیر خارجه سعودی با انتقاد از ادامه جنگ و بحران در غزه برای هفتمین ماه پیاپی گفت «ما هنوز داریم درباره اینکه کامیون های حامل غذا و کمک به غزه کافی هستند یا خیر بحث می کنیم. این به هیچ وجه قابل قبول نیست. وضع خیلی دشوار است و امکان بدتر شدن اوضاع وجود دارد. ما کشورهای منطقه صرفا روی راه حل برای بحران کنونی تمرکز نمی کنیم بلکه می خواهیم ببینیم که چطور باید مشکل بزرگ تر را حل کرد. مشکل بزرگ تر دست یابی به پایبندی واقعی برای راهکار دو کشوری است. این تنها راهکاری است که اجازه نمی دهد دو سه سال یا چهار آینده دوباره این بحران دربگیرد».
شاهزاده بن فرحان درباره بازسازی غزه و زیربار نرفتن اسرائیل برای آغاز روند سیاسی به منظور راهکار دو کشوری توضیح داد «راهکارهای نصف و نیمه احمقانه است چرا که ما فقط داریم درباره اینکه چه بلایی سر دو میلیون نفر یا یک و نیم میلیون نفر ساکن غزه می آید صحبت می کنیم اما درباره اینکه چه می توان کرد تا این جنگ تکرار نشود صحبت نمی کنیم». او خاطر نشان کرد «راهکارهای نصف و نیمه یک رویه اشتباه است چرا که ایجاد راهکار پایدار برای مساله فلسطین به نفع همه منطقه و فلسطینیان و اسرائیل و سازمان ملل و جامعه جهانی است. این تنها راهی است که می توان با آن جلوی تکرار جنگ و فاجعه پیش آمده را در آینده گرفت».
شاهزاده فیصل بن فرحان تاکید کرد «ساز و کارها و روندها دست جامعه جهانی است. این ساز و کارها به ما امکان عبور از هر طرف یا کشور یا گروهی که مانع می تراشد را می دهد. نیاز ما این است که به فلسطینیان حقوقشان را بدهیم. این تنها راهکاری است که ثبات و برابری و امنیت و صلح را برای همه به ارمغان می آورد. پس از اینکه به آن مرحله رسیدیم می توان در مورد استفاده بهینه از منابع خود صحبت کنیم».
شاهزاده فیصل بن فرحان دوشنبه در پنل دیگری گفت «برقراری آتش بس و پایان دادن به گرفتاری مردم غزه نیاز مبرم شده است». او افزود «ما خواهان آزادی همه گروگان ها هستیم اما مساله بسیار ضروری این است که به آتش بس پایدار نه موقتی برسیم».
او با اشاره به حقوق و خواسته مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت گفت «آنها باید به خواسته خود برسند و اگر چنین شود می توان تضمین کرد مبارزاتی که برای چندین دهه ادامه دارد پایان می یابد و فرصت های فراوانی سربرمی آورند».

بن فرحان و ۱۰ گفتگوی دو جانبه

همزمان با جلسات ۴۸ ساعته بی وقفه در ریاض شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی ۱۰ گفتگوی دو جانبه و جداگانه با همتایان الجزایری و نروژی و سوئیسی و مالیزی و سریلانکایی و عمانی و آمریکایی و فرانسوی و ترکیه ای و مسئول سیاست و امنیت اتحادیه اروپا درباره محور اصلی یعنی پایان جنگ و رسیدن کمک های بشردوستانه و پایان گرفتاری فلسطینیان به واسطه تشکیل کشور مستقل و به رسمیت شناختن آن از سوی جامعه جهانی داشت.


ریاض و واشنگتن در حال «نهایی‌سازی» توافق امنیتی

ریاض و واشنگتن در حال «نهایی‌سازی» توافق امنیتی
TT

ریاض و واشنگتن در حال «نهایی‌سازی» توافق امنیتی

ریاض و واشنگتن در حال «نهایی‌سازی» توافق امنیتی

پادشاهی عربی سعودی و ایالات متحده آمریکا در آستانه انجام «اقدامات نهایی» برای امضای توافق امنیتی دوجانبه هستند.
این اعلامیه دیروز (دوشنبه) در مجمع اقتصادی داووس در ریاض مطرح شد، جایی که وضعیت غزه و مسئله فلسطین در این نشست جهانی حضور پررنگی داشت و در همین زمینه چندین دیدار و ملاقات از جمله دیدار شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و همچنین با محمود عباس، رئیس تشکیلات فلسطین برگزار شد.
وزیر امور خارجه آمریکا و شاهزاده فیصل بن فرحان، همتای سعودی وی، در جریان شرکت در این مجمع جهانی اعلام کردند که پادشاهی عربی سعودی و ایالات متحده آمریکا در یک قدمی توافق امنیتی دوجانبه هستند.

وزراء خارجية اللجنة العربية السداسية لدى اجتماعهم مع نظيرهم الأميركي في الرياض أمس (رويترز)

وزیر امور خارجه سعودی دربارهٔ مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی با آمریکا گفت: ما در حال حاضر به مراحل نهایی دربارهٔ توافق دو جانبه با آمریکا نزدیک شده‌ایم.
شاهزاده بن فرحان اظهار کرد باید تلاش بیشتری در جبهه فلسطینی صورت گیرد و مسیری را در پیش گیریم که در نهایت به تشکیل کشور فلسطین منتهی شود.
از سوی دیگر، بلینکن، نیز به همین سؤال پاسخ داد: «ما در ماه‌های گذشته، حتی قبل از ۷ اکتبر، کار گسترده‌ای انجام داده‌ایم. ما می‌خواهیم در هر توافقی بر فلسطینی‌ها تمرکز کنیم. فکر می‌کنم تقریباً تمام شده است».
وزیر امور خارجه سعودی در رابطه با موضوع فلسطین بر موضع سعودی مبنی بر آتش‌بس فوری و دائمی در نوار غزه و توسعه روندی معتبر و غیرقابل بازگشت برای تشکیل کشور فلسطین تأکید کرد.
در همین حال، بلینکن از حماس خواست تا «پیشنهاد سخاوتمندانه اسرائیل روی میز» را بپذیرد.
وی گفت: برای پیشبرد عادی سازی بین اسرائیل (و کشورهای منطقه) باید به بحران غزه پایان داد و مسیر تشکیل کشور فلسطین را تعیین کرد.
این در حالی است که ریاض شاهد سه دیدار مهم نیز بود: نشست عربی-آمریکایی، نشست عربی-اسلامی-اروپایی و نشست خلیجی. دو نشست اول بر وضعیت غزه، ضرورت آتش‌بس و هشدار نسبت به انجام عملیات اسرائیل در رفح تمرکز داشتند و در نشست سوم دربارهٔ آزادی دریانوردی در دریای سرخ بحث شد.
بلینکن بر لزوم رسیدگی به موضوع دریانوردی در دریای سرخ و مقابله با حملات حوثی‌ها تأکید کرد و افزود: هدف قرار دادن کشتی‌های باری در دریای سرخ بر اقتصاد جهانی تأثیر می‌گذارد.


دیدار ولیعهد سعودی با عباس، بلینکن، کامرون، انور ابراهیم و شریف

شاهزاده محمد بن سلمان از عباس در ریاض استقبال کرد (واس)
شاهزاده محمد بن سلمان از عباس در ریاض استقبال کرد (واس)
TT

دیدار ولیعهد سعودی با عباس، بلینکن، کامرون، انور ابراهیم و شریف

شاهزاده محمد بن سلمان از عباس در ریاض استقبال کرد (واس)
شاهزاده محمد بن سلمان از عباس در ریاض استقبال کرد (واس)

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست‌وزیر پادشاهی عربی سعودی دیروز (دوشنبه) در ریاض با محمود عباس رئیس تشکیلات فلسطین، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا و دیوید کامرون وزیر امور خارجه بریتانیا، همچنین با انور ابراهیم نخست‌وزیر مالزی و شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان دیدار و گفت و گو کرد.
خبرگزاری فلسطینی (وفا) گزارش داد که عباس در این دیدار از مواضع قاطع و محکم سعودی و حمایت آن از حقوق مردم فلسطین از جمله ایجاد کشور مستقل به پایتختی قدس شرقی و تلاش برای حمایت از آرمان فلسطین در همه مجامع بین‌المللی قدردانی کرد.

استقبال ولیعهد سعودی از کامرون (واس)

وی بر رد قاطعانه آوارگی شهروندان فلسطینی، چه از نوار غزه و چه از کرانه باختری، از جمله بیت‌المقدس شرقی تأکید کرد و نسبت به خطر حمله اسرائیل به رفح که منجر به فاجعه ای علیه مردم فلسطین خواهد شد، هشدار داد.
رئیس تشکیلات فلسطین به تشدید تنش‌های خطرناک اسرائیل در کرانه باختری از جمله قدس از جمله تهاجم مستمر نیروهای اسرائیلی به شهرها، شهرک‌ها و اردوگاه‌های فلسطینی، کشتار شهروندان، ایجاد رعب و وحشت در غیرنظامیان و تخریب دارایی‌ها آنها و همچنین ادامه جنایات شهرک نشینان و حملات به مقدسات اسلامی و مسیحی به ویژه در شهر بیت‌المقدس اشاره کرد.
طبق این گزارش، عباس بر اهمیت ادامه حمایت از آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) که به حدود ۶٫۴ میلیون پناهنده از جمله دو میلیون پناهنده در نوار غزه کمک می‌کند، تأکید کرد.


ریاض و واشنگتن در حال «نهایی‌سازی» توافق امنیتی


ولیعهد سعودی، روز گذشته در دیدار با وزیر خارجه آمریکا در ریاض (رویترز)
ولیعهد سعودی، روز گذشته در دیدار با وزیر خارجه آمریکا در ریاض (رویترز)
TT

ریاض و واشنگتن در حال «نهایی‌سازی» توافق امنیتی


ولیعهد سعودی، روز گذشته در دیدار با وزیر خارجه آمریکا در ریاض (رویترز)
ولیعهد سعودی، روز گذشته در دیدار با وزیر خارجه آمریکا در ریاض (رویترز)

پادشاهی عربی سعودی و ایالات متحده آمریکا در آستانه انجام «اقدامات نهایی» برای امضای توافق امنیتی دوجانبه هستند.
این اعلامیه دیروز (دوشنبه) در مجمع اقتصادی داووس در ریاض مطرح شد، جایی که وضعیت غزه و مسئله فلسطین در این نشست جهانی حضور پررنگی داشت و در همین زمینه چندین دیدار و ملاقات از جمله دیدار شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و همچنین با محمود عباس، رئیس تشکیلات فلسطین برگزار شد.
وزیر امور خارجه آمریکا و شاهزاده فیصل بن فرحان، همتای سعودی وی، در جریان شرکت در این مجمع جهانی اعلام کردند که پادشاهی عربی سعودی و ایالات متحده آمریکا در یک قدمی توافق امنیتی دوجانبه هستند.
وزیر امور خارجه سعودی دربارهٔ مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی با آمریکا گفت: ما در حال حاضر به مراحل نهایی دربارهٔ توافق دو جانبه با آمریکا نزدیک شده‌ایم.
شاهزاده بن فرحان اظهار کرد باید تلاش بیشتری در جبهه فلسطینی صورت گیرد و مسیری را در پیش گیریم که در نهایت به تشکیل کشور فلسطین منتهی شود.
از سوی دیگر، بلینکن، نیز به همین سؤال پاسخ داد: «ما در ماه‌های گذشته، حتی قبل از ۷ اکتبر، کار گسترده‌ای انجام داده‌ایم. ما می‌خواهیم در هر توافقی بر فلسطینی‌ها تمرکز کنیم. فکر می‌کنم تقریباً تمام شده است».
وزیر امور خارجه سعودی در رابطه با موضوع فلسطین بر موضع سعودی مبنی بر آتش‌بس فوری و دائمی در نوار غزه و توسعه روندی معتبر و غیرقابل بازگشت برای تشکیل کشور فلسطین تأکید کرد.
در همین حال، بلینکن از حماس خواست تا «پیشنهاد سخاوتمندانه اسرائیل روی میز» را بپذیرد.
وی گفت: برای پیشبرد عادی سازی بین اسرائیل (و کشورهای منطقه) باید به بحران غزه پایان داد و مسیر تشکیل کشور فلسطین را تعیین کرد.
این در حالی است که ریاض شاهد سه دیدار مهم نیز بود: نشست عربی-آمریکایی، نشست عربی-اسلامی-اروپایی و نشست خلیجی. دو نشست اول بر وضعیت غزه، ضرورت آتش‌بس و هشدار نسبت به انجام عملیات اسرائیل در رفح تمرکز داشتند و در نشست سوم دربارهٔ آزادی دریانوردی در دریای سرخ بحث شد.
بلینکن بر لزوم رسیدگی به موضوع دریانوردی در دریای سرخ و مقابله با حملات حوثی‌ها تأکید کرد و افزود: هدف قرار دادن کشتی‌های باری در دریای سرخ بر اقتصاد جهانی تأثیر می‌گذارد.