بایدن به ضعف خود اذعان کرد.. اصرار بر ادامه رقابت

اوباما مجدداً از او حمایت کرد.. ترامپ کارآمدی او را زیر سوال برد

 
بایدن و همسرش دیروز برای شرکت در یک رویداد جمع آوری کمک مالی وارد نیویورک شدند  (AFP)
بایدن و همسرش دیروز برای شرکت در یک رویداد جمع آوری کمک مالی وارد نیویورک شدند (AFP)
TT

بایدن به ضعف خود اذعان کرد.. اصرار بر ادامه رقابت

 
بایدن و همسرش دیروز برای شرکت در یک رویداد جمع آوری کمک مالی وارد نیویورک شدند  (AFP)
بایدن و همسرش دیروز برای شرکت در یک رویداد جمع آوری کمک مالی وارد نیویورک شدند (AFP)

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، علیرغم عملکرد «فاجعه آمیزش» در مناظره با رقیب جمهوری خواه خود، رئیس جمهور سابق، دونالد ترامپ، بر تصمیم خود برای ادامه رقابت در این کارزار تاکید کرد. در این میان، ترامپ کارآمدی او را زیر سوال برد.
بایدن در جمع حامیانش در جریان یک گردهمایی در کارولینای شمالی گفت: «می‌دانم که من یک فرد جوان نیستم، من مانند گذشته راحت راه نمی‌روم، من مانند گذشته خوب بحث نمی‌کنم، اما من آنچه را که می‌دانم این است که چگونه حقیقت را بگویم».
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بایدن افزود: «من می‌دانم چگونه این کار را انجام دهم. من درست و غلط را می شناسم، می دانم چگونه کار را انجام دهم، من می دانم چگونه کارها را انجام دهم،
من می دانم، مانند میلیون ها آمریکایی، که وقتی زمین می خورید، دوباره بلند می شوید».
ترامپ همچنین روز جمعه به مبارزات انتخاباتی بازگشت و در یک گردهمایی در ویرجینیا سخنرانی کرد و انتقادات خود را از بایدن ازسرگرفت و گفت: «مسئله مربوط به سن او نیست، بلکه به شایستگی و کارآمدی او مربوط می شود».
باراک اوباما، رئیس جمهور اسبق دموکرات، حمایت خود از بایدن را تجدید کرد. او در ایکس نوشت: «مناظره بد اتفاق می افتد». او افزود: «اما این انتخابات همچنان انتخابی است میان کسی که در طول زندگی‌اش برای مردمان عادی مبارزه کرده و شخص دیگری که صرفا به خودش اهمیت می‌دهد».
او در ادامه پیامش نوشت: «این انتخابات بین فردی است که حقیقت را می‌گوید، درست و غلط را از هم تشخیص می‌دهد و آن را مستقیم به مردم آمریکایی تحویل می‌دهد و فرد دیگری که برای منافع خودش دروغ می‌بافد».



ترامپ: با پوتین در سعودی دیدار می کنم


 
روسای جمهور آمریکا و روسیه در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا در ۲۰۱۹ (د پ آ)
  روسای جمهور آمریکا و روسیه در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا در ۲۰۱۹ (د پ آ)
TT

ترامپ: با پوتین در سعودی دیدار می کنم


 
روسای جمهور آمریکا و روسیه در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا در ۲۰۱۹ (د پ آ)
  روسای جمهور آمریکا و روسیه در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا در ۲۰۱۹ (د پ آ)

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا چهارشنبه (۱۲ فوریه) اعلام کرد که اولین دیدار خود با ولادیمیر پوتین همتای روسی اش را در سعودی برگزار خواهد کرد. این دیدار در چهارچوب تلاش ترامپ برای پایان دادن به حمله روسیه به اوکراین انجام می شود.
ترامپ ساعاتی پس از یک تماس تلفنی با پوتین و توافق طرفین بر آغاز مذاکرات صلح در مورد اوکراین به خبرنگاران در کاخ سفید گفت «در سعودی دیدار خواهیم کرد». او خاطر نشان کرد «دیدار با پوتین با حضور شاهزاده بن سلمان ولیعهد سعودی انجام خواهد شد».
به گزارش فرانس پرس رئیس جمهور آمریکا افزود که انتظار دارد «در آینده ای نزدیک آتش بس در اوکراین برقرار شود». او خاطر نشان کرد کشوری که جلوی حمله نظامی روسیه ایستاده باید در «مرحله ای» انتخابات جدید برگزار کند.
ترامپ در اظهارات سابق خود از تلاش های دیپلماتیک سعودی برای نزدیک کردن دیدگاه ها میان قدرت های جهان قدردانی کرد. برخی منابع عربی گفتند که «حضور ولیعهد سعودی در این نشست بیانگر نقش برجسته سعودی به عنوان کشور دارای وزن و اعتبار سیاسی و اقتصادی در عرصه بین المللی است».
این منابع افزودند اینکه رئیس جمهور آمریکا از دیدار با همتای روس خود در سعودی و با حضور شاهزاده محمد بن سلمان خبر داده نشان می دهد که «جامعه جهانی جایگاه سعودی به عنوان یکی از هدایت کنندگان صحنه سیاسی و اقتصادی بین المللی را بیش از پیش به رسمیت شناخته است. سعودی همواره نقش کلیدی در برقراری ثبات بین المللی داشته چرا که استراتژی دستگاه دیپلماسی سعودی تدبیر ورزی و قدرت تاثیرگذاری را یکجا جمع می کند».

سعودی در دوران زمامداری ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و ولیعهد شاهزاده محمد بن سلمان با سیاست متوازن و روابط استراتژیک با کشورهای گوناگون جایگاه خود را به عنوان یکی از طرف های میانجی برای حل کشمکش های بین المللی ارتقا داده است. دیدار بین پوتین و ترامپ با حضور شاهزاده محمد بن سلمان در سعودی بر جایگاه سعودی به عنوان یک طرف معتبر از نظر قدرت های جهان و شریک استراتژیک و موثر در مسائل کلیدی بین المللی تاکید دارد.
پرزیدنت ترامپ پیشتر گفت که او و ولودیمیر زلنسکی گفتگوی تلفنی داشتند و زلنسکی «خواهان صلح» است.
رئیس جمهور آمریکا افزود که عضویت اوکراین در سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) عملی نیست.
عضویت اوکراین در ناتو یکی از نقاط پیچیده کلیدی در رویارویی اوکراین با روسیه است.
از سوی دیگر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین چهارشنبه (۱۲ فوریه) گفت که او و همتای آمریکایی اش دونالد ترامپ درباره «فرصت های رسیدن به توافق صلح در اوکراین» گفتگو کردند. زلنسکی و ترامپ پس از تماس تلفنی ترامپ و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با یکدیگر تلفنی صحبت کردند. زلنسکی در شبکه «اکس» گفت «گفتگوی طولانی درباره فرصت های رسیدن به صلح داشتیم». او خاطر نشان کرد که ترامپ «جزئیات گفتگو با پوتین» را با او در میان گذاشت. زلنسکی خاطر نشان کرد گفتگو با ترامپ «طولانی» و «بسیار بنیادی» بود. او ابراز امیدواری کرد که واشنگتن می تواند «روسیه و پوتین را به سمت صلح ببرد». رئیس جمهور اوکراین یاد آور شد که دو طرف درباره مسائل «سیاسی و نظامی و اقتصادی» گفتگو کردند.
از سوی دیگر آندری یرماک رئیس دفتر پرزیدنت زلنسکی گفت ترامپ به زلنسکی ابلاغ کرده که او «مصمم است تا هر آنچه در توان دارد برای پایان جنگ روسیه علیه اوکراین انجام دهد». او افزود «دو رئیس جمهور توافق کردند که دو کارگروه» اوکراینی و آمریکایی تلاش برای رسیدن به توافق پایان جنگ را آغاز کنند و‌ «در حال تلاش برای تنظیم دیدار» بین زلنسکی و ترامپ هستیم.
یرماک خاطر نشان کرد فعالیت این دو کارگروه پس از کنفرانس امنیتی مونیخ که پایان هفته جاری برگزار می شود آغاز خواهد شد. او تاکید کرد که اوکراین از استقلال و حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود کوتاه نمی آید و درباره این قضایا امتیاز نمی دهد. یرماک گفت زلنسکی در گفتگو با ترامپ بار دیگر بر «موضع اوکراین درباره لزوم صلح عادلانه در پایان جنگ» تاکید کرد.