رنار: بنزما به خاطر مکه احساس رضایت خواهد کرد.. کناره‌گیری از تیم ملی سعودی «سخت بود»

سرمربی بانوان فرانسه: زندگی در سعودی زیباست

رنار: بنزما به خاطر مکه احساس رضایت خواهد کرد.. کناره‌گیری از تیم ملی سعودی «سخت بود»
TT

رنار: بنزما به خاطر مکه احساس رضایت خواهد کرد.. کناره‌گیری از تیم ملی سعودی «سخت بود»

رنار: بنزما به خاطر مکه احساس رضایت خواهد کرد.. کناره‌گیری از تیم ملی سعودی «سخت بود»

هروه رنار، سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان فرانسه در آستانه اعلام فهرست اولیه بازیکنان این تیم برای حضور در جام جهانی زنان، کناره‌گیری از سرمربیگری تیم ملی سعودی را تصمیم بسیار دشوار توصیف کرد.
رنار مصاحبه مفصلی با کانال فرانسوی «کانال پلاس» انجام داد و در آن جزئیات زیادی از هفته‌های اخیر حضور خود با «الأخضر / سبزهای سعودی» بازگو کرد. این سرمربی در پایان مارس استعفای خود را از سرمربیگری ارائه کرد تا مربیگری بانوان فرانسوی در جام جهانی بانوان را بر عهده بگیرد.
رنار گفت: «من تا سال ۲۰۲۷ با تیم ملی سعودی قرارداد داشتم و پذیرفتم که حقوقم به یک بیستم کاهش پیدا کند، اما این نکته مبنی بر این که پول تمام زندگی نیست، باعث شد این تصمیم را بگیرم. دارم پیر می‌شوم. زمان را نباید از دست داد».
رنار با دستمزد سالانه ۴۰۰ هزار یورو جانشین کورین دیکن شد.
رنار (۵۴ ساله) در ژوئیه ۲۰۱۹ مدیریت فنی تیم ملی سعودی را برعهده گرفت و طبق اظهاراتش به وب سایت کانال فرانسوی، طی یک دوره ۳ سال و ۸ ماهه از حمایت فدراسیون فوتبال سعودی برخوردار بود.
سرمربی سابق سوشو و لیل گفت: برای من سخت بود که یاسر المسحل، رئیس فدراسیون فوتبال سعودی را از تصمیمم برای ترک تمرینات تیم ملی مطلع کنم، این فرد مردی استثنایی بود و هر کاری برای من انجام داد، من اینجا باید از او تشکر کنم.

رنار پیشرفت جاری در پادشاهی را ستایش کرد و گفت که مقامات مسئول کاملاً علاقه‌مند به انتقال این تصویر به دنیای خارج هستند.
رنار گفت: «زندگی در سعودی از سال ۲۰۱۷ تغییر کرده‌است، چیزهای زیادی تغییر کرده‌است و آنها اکنون زندگی زیبایی را در آنجا سپری می‌کنند. لیگ آنجا خوب است، اما نمی‌توان آن را با لیگ‌های اروپایی مقایسه کرد، آنها می‌خواهند وجهه خود را بهبود ببخشند، ممکن است امروز در آنجا از نکات فنی لیگ انتقاد کنیم، اما ورزش و میزبانی رویدادهای جهانی باعث ایجاد تغییر در دیدگاه جهان نسبت به آنها می‌شود».
رنار در خصوص افزایش بازیکنان حرفه ای در لیگ سعودی گفت: تعداد لژیونرها در لیگ سعودی از ۷ نفر به ۸ نفر می‌رسد اما این برای تیم ملی خوب نیست.
رنار در پاسخ به سؤالی دربارهٔ انتقال کریم بنزما به باشگاه الاتحاد گفت: دلیل اصلی تسهیل انتقال کریم بنزما مهاجم اول فرانسه به الاتحاد، مکه است، این بازیکن مسلمان است. او در جده که نزدیک به مکه است زندگی خواهد کرد و به ویژه در میان طرفداران بزرگ الاتحاد احساس رضایت خواهد کرد.
کریم بنزما مهاجم ۳۵ ساله فرانسوی و برنده توپ طلا روز سه شنبه پس از ۱۴ سال حرفه ای، طی مراسمی کوچک و خصوصی و بدون حضور هواداران و رسانه‌ها با باشگاهش رئال مادرید خداحافظی کرد.
او با قراردادی سه ساله به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون یورو (۱۰۶٫۹۳ میلیون دلار) راهی باشگاه الاتحاد سعودی شد.



نجلاء النعیمی: داوری فینال اسنوکر قهرمانی آسیا مایه افتخارم است

نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)
نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)
TT

نجلاء النعیمی: داوری فینال اسنوکر قهرمانی آسیا مایه افتخارم است

نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)
نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)

نجلاء النعیمی داور «بین المللی» اهل سعودی است که نامش در تاریخ بازی اسنوکر ماندگار شد. نجلاء اولین بانوی عرب و خلیجی است که داوری فینال قهرمانی آسیا را بر عهده داشت. این مسابقات جمعه (۵ جولای) در ریاض پایتخت سعودی پایان یافت.

نجلاء النعیمی در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «این مایه افتخارم است که به عنوان اولین زن عرب و خلیجی داوری مسابقه بین المللی اسنوکر را بر عهده داشتم. این رویداد بین المللی بزرگی بود که به دستاوردهای ورزشی بنده اضافه می شود به ویژه اینکه داور فینال اسنوکر قهرمانی آسیا بودم».

نجلاء افزود «لحظه قشنگی بود و در آن زمان حس افتخار داشتم به اینکه داور مسابقات بانوان اسنوکر بازی هستم که قبلا با آنها در مسابقات بین المللی رقابت کرده بودم اما حالا در مسابقات آسیایی در ریاض به عنوان داور در مسابقات این بانوان نقش دارم و نشان بین المللی داوری را دریافت کردم».
او درباره آغاز فعالیت خود اضافه کرد «بنده بیلیارد و اسنوکر بازی می کردم و جزو اولین بانوانی بودم که ۴ سال پیش به فدراسیون بیلیارد و اسنوکر پیوستم و در چندین مسابقه بین المللی بیلیارد و اسنوکر از جمله جام جهانی و مسابقات آسیایی در قطر ۲۰۲۲-۲-۲۳ حضور داشتم».
نجلاء در ادامه خاطر نشان کرد «بنده در کودکی با پدرم به عنوان سرگرمی بیلیارد بازی می کردم و مسابقات اسنوکر را تماشا می کردم و به آنها علاقه داشتم. به دنبال اسنوکر رفتم و وارد دنیای این بازی شده و عاشق آن شدم».

النعیمی درباره راز موفقیت خود گفت «خانواده ام بزرگ ترین حامی من هستم و نیز به کمک ناصر الشمری رئیس فدراسیون بیلیارد و اسنوکر سعودی که بنده را به عنوان کاندیدای داوری معرفی کرد به این مرحله رسیدم. نجلاء العلیان معاون رئیس بنده را تایید صلاحیت و سپس برای داوری مسابقات معرفی کرد. دوره های آموزشی مبانی داوری را گذراندم و در امتحان موفق بودم و داور شدم».

نجلاء پیشتر به عنوان داور لیگ قهرمانی اسنوکر مردان سعودی حضور داشت اما فینال اسنوکر قهرمانی آسیا اولین مسابقه منطقه ای و بین المللی است که نجلاء در آن اولین داور زن عرب و خلیجی بود.

او درباره مشکلاتی که طی دوران فعالیت حرفه ای داشته گفت «البته که مشکلاتی مثل رفت و آمد و سفر داشتم و اینکه چگونه بین کار و زندگی اجتماعی و فعالیت ورزشی ام تعادل برقرار کنم. همیشه طی مسابقات استرس و نگرانی و تلاش و تمرکز بالا وجود دارد و این یکی از سختی های عمده برای بسیاری از بازیکنان و داوران است».

نجلاء درباره فشارهای روانی به کمیته داوران گفت «مشکلات و فشارهای روحی و روانی زیادی داریم چون بالاخره مسئولیت سنگینی در داوری مسابقات داریم و باید به دقت مسابقه را دنبال کنیم. باید تا آخر مسابقه صبور بود و باید تصمیم درست با توجه به قوانین بازی گرفت».

او در ادامه خاطر نشان کرد «به رغم همه مشکلات و چالش ها اما اسنوکر یک بازی لذت بخش و اوج موفقیت و سرگرمی است که همه سختی ها و خستگی را از بین می برد».

نجلاء همچنین کارنامه درخشانی به عنوان اسنوکر باز دارد و در مسابقات دوستانه مصر به خاطر حضور و بازی جذاب خود لوح قدردانی گرفت و در اولین دوره مسابقات اسنوکر سعودی در ۲۰۲۲ مدال برنز دریافت کرد.
نجلاء به عنوان بازیکن تیم ملی اسنوکر بانوان سعودی در مسابقات قهرمانی آسیا در قطر شرکت کرد و این تیم اولین تیم اسنوکر از سعودی و کشورهای عربی بود که در مسابقات قهرمانی شرکت کرد.

النعیمی درباره حضور زنان اسنوکر باز گفت «زنان در سطح مسابقات محلی باشگاهی بیلیارد حضور چشمگیری دارند اما اسنوکر دشوار است و زنان اسنوکر باز فراوانی نداریم. اینکه حالا بیش از ۲۰۰ بازیکن زن بیلیارد در سعودی داریم و این مایه خوشحالی است».

این داور زن سعودی اظهار کرد «استقبال زنان سعودی از بیلیارد و اسنوکر به خصوص در فدراسیون بیلیارد و اسنوکر در ریاض و دمام چشمگیر است و زنان می توانند به راحتی به دوره های آموزشی در سعودی دسترسی پیدا کنند».