تکاپوی غرب علیه پیشنهاد ایران برای تسلیح ارتش لبنان

ظریف امروز به بیروت می‌رسد و با «۸ مارس» مذاکره می‌کند

نيروهاى ارتش لبنان (گتی)
نيروهاى ارتش لبنان (گتی)
TT

تکاپوی غرب علیه پیشنهاد ایران برای تسلیح ارتش لبنان

نيروهاى ارتش لبنان (گتی)
نيروهاى ارتش لبنان (گتی)

وابستگان نظامی سفارت‌های کشورهای غربی در بیروت شروع به بررسی موضع لبنان در برابر پیشنهاد احتمالی محمدجواد ظریف وزیر خارجهٔ ایران در خصوص تسلیح ارتش لبنان با سیتم دفاع هوایی کردند.
به گزارش الشرق الاوسط، ظریف امروز در صدرر هیئتی رسمی به بیروت می‌رسد و فردا (دوشنبه) با میشل عنون رئیس‌جمهور لبنان، نبیه بری رئیس پارلمان لبنان، سعد حریری نسخت وزیر لبنان و جبران باسیل وزیر حارجهٔ آن دیدار کرده و بعد از آن در یک کفرانس مطبوعاتی شرکت می‌کند.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجهٔ ایران عنوان کرد ظریف طی این سفر با مسئولان لبنان پیرامون مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای به گفتگو خواهد پرداخت.
ظریف امروز دیدارهایش را از نشست با حزب‌ها و نیروهای ملی لبنان از جمله احزاب نیروهای «۸ مارس» در ساختمان سفارت ایران شروع می‌کند.
وی همچنین با زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و نمایندگان دیگر نیروها و گروهک‌های فلسطین در ساختمان سفارت ایران به گفتگو خواهد نشست.
پیش از سفر ظریف، محمد جلال فیروز نیا از آمادگی تهران برای حمایت از ارتش لبنان همانند حمایت آن از مقاومت سخن گفت.
پیش از آن نیز حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله نیز از آمادگی خود برای میانجیگری با ایران برای فراهم کردن سیستم دفاع هوایی ایرانی برای ارتش لبنان خبر داد اما با توجه به تحریم‌هایی که ایران با آن مواجه است، قبول این پیشنهاد پیامدهای بین‌المللی بسیاری برای لبنان خواهد داشت به خصوص که آموزش و تسلیح ارتش لبنان از جانب آمریکا است و این کشور لبنان را شریک خود برای مبارزه با تروریست می‌داند.
این اظهارات باعث شد که وابستگان نظامی سفارت‌های کشورهای غربی در بیروت شروع به بررسی موضع لبنان در برابر این پیشنهاد ایرانی بکنند.
در این راستا منابعی دیپلماتیک در گفتگو با «الشرق الاوسط» ضمن اشاره به اینکه این سفارت‌ها سفارت‌های آمریکا و کشورهای اروپایی هستند، عنوان کردند که لبنان به این دلیل که مطمئن نیست این موضوع در این سفر مطرح خواهد شد یا خیر در جواب دادن به این سفارت‌ها درنگ می‌کند.
این منابع عنوان کردند که تکاپوی دیپلماسی غرب محدود به تأثیر پیشنهاد احتمالی ایران برای تسلیح ارتش لبنان شده‌است؛ چرا که کشورهای اروپایی در کنفرانس رم متعهد شدند در آموزش و فراهم کردن مهمات برای ارتش لبنان همکاری کنند، از سوی دیگر واشینگتن سال‌ها است برنامهٔ یکپارچه‌ای با ارزش بیس از یک و نیم میلیارد دلار برای تسلیح و آموزش ارتش لبنانی را بر عهده دارد، به اضافه اینکه همکاری محکمی میان ارتش لبنان و آمریکا برای مبارزه با تروریسم برقرار است.
منابعی وزارتی از لبنان نیز در گفتگو با «الشرق الاوسط» تأکید کردند این پیشنهاد رد خواهد شد به این دلیل که ایران در تحریم به سر می‌برد و پذیرفتن آن تبعاتی برای لبنان خواهد داشت که قابل تحمل نیستند. همین‌طور که پذیرش این پیشنهاد باعث انزوای لبنان خواهد به این دلیل که جامعهٔ جهانی بیروت را وابسته به محور ایران می‌داند.



ناتو: روسیه و ایران در جنایات اسد در سوریه شریک‌اند

دبیرکل ناتو مارک روته در کنفرانسی خبری در بروکسل (ای.پ.ا)
دبیرکل ناتو مارک روته در کنفرانسی خبری در بروکسل (ای.پ.ا)
TT

ناتو: روسیه و ایران در جنایات اسد در سوریه شریک‌اند

دبیرکل ناتو مارک روته در کنفرانسی خبری در بروکسل (ای.پ.ا)
دبیرکل ناتو مارک روته در کنفرانسی خبری در بروکسل (ای.پ.ا)

مارک روته، دبیرکل ناتو، روز دوشنبه اعلام کرد روسیه و ایران در جنایاتی که در دوران حکومت بشار اسد، رئیس‌جمهور مخلوع سوریه، رخ داده است، همدست بوده‌اند.

او سقوط اسد را نشان‌دهنده این دانست که آن‌ها «شریکانی غیرقابل اعتماد» هستند.

روته در مصاحبه‌ای با «خبرگزاری فرانسه» گفت: «روسیه و ایران حامیان اصلی حکومت اسد بودند و در جنایاتی که علیه مردم سوریه انجام شد، شریک هستند.

همچنین ثابت کردند که شریکانی غیرقابل اعتمادند، زیرا وقتی اسد دیگر برایشان مفید نبود، او را رها کردند.»

روز یکشنبه، مخالفان سوری اعلام کردند که دمشق آزاد شده و حکومت بشار اسد پس از ۲۴ سال به پایان رسیده است.

در بیانیه مخالفان که از تلویزیون رسمی پخش شد، آمده است: «به لطف خدا، شهر دمشق آزاد شد و دیکتاتور بشار اسد سرنگون شد.»

مخالفان افزودند که تمام زندانیان آزاد شده‌اند.

از سوی دیگر، کرملین اعلام کرد که اسد و خانواده‌اش به روسیه رسیده‌اند و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به او «به دلایل انسانی» پناهندگی داده است.

چند روز پیش، نیروهای مخالف سوری اعلام کردند که کنترل کامل شهر مهم حمص را تنها یک روز پس از درگیری به دست گرفته‌اند.

این اقدام پس از تسلط آن‌ها بر شهرهای اصلی حلب و حماة در شمال غربی سوریه انجام شد.