وزیر و شهردار اسبق به قتل همسرش اعتراف کرد

اعتراف محمدعلی نجفی به قتل همسر دومش

وزیر و شهردار اسبق به قتل همسرش اعتراف کرد
TT

وزیر و شهردار اسبق به قتل همسرش اعتراف کرد

وزیر و شهردار اسبق به قتل همسرش اعتراف کرد

مقام‌های قضایی و پلیس تهران از دستگیری محمدعلی نجفی مشاور حسن روحانی و شهردار سابق تهران، به اتهام قتل همسر دومش میترا استاد با شلیک دو گلوله خبر داده‌اند.
به گزارش الشرق الاوسط به نقل از خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، علیرضا لطفی رئیس پلیس آگاهی تهران گفت که نجفی با مراجعه به پلیس آگاهی در خیابان وحدت اسلامی تهران بازداشت شده و اسلحه‌ای که قتل با آن صورت گرفته هم کشف شده‌است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، قاضی محمد شهریاری سرپرست دادسرای امور جنایی تهران، اعلام کرد: «نجفی به قتل همسرش اعتراف کرد و به دلیل اختلافات خانوادگی آن را به قتل رسانده‌است».
پیشتر خبرگزاری قوه قضاییه به نقل از محمد شهریاری سرپرست دادسرای امور جنایی تهران گفته بود که «نجفی همسر خود را با شلیک دو گلوله به قلب و دست او به قتل رسانده‌است».
به گزارش عصرایران، بعد از افشای جنایت پلیس در صحنه قتل جسد میترا را در وان حمام و درحالی که یک گلوله به دستش و یکی به سینه اش اصابت کرده بود یک نامه در خانه به دست آمد که نجفی صراحتاً به قتل میترا بخاطر اختلافات شدید خانوادگی اعتراف کرده بود.
دادستان جنایی تهران گفت: دعوای بین نجفی و میترا استاد از شب قبل آغاز شده بود تا اینکه صبح به خاطر شدت یافتن این اختلافات نجفی دست به قتل زده‌است.
قاضی شهریاری در ادامه اعلام کرد: باتوجه به حساسیت‌های موجود دستورات لازم برای انتقال متهم به پزشکی قانونی صادر شده‌است. قرار است پزشکی قانونی از محمدعلی نجفی تست روانشناسی و تست مواد مخدر و مصرف الکل اخذ کند. البته این به معنای مصرف مواد مخدر یا الکل از سوی متهم نیست اما برای اینکه مشخص شود قتل تحت تأثیر این عوامل بوده یا خیر این تست‌ها اخذ می‌شود.
ظهر روز سه‌شنبه هفت خرداد سرپرست دادسرای امور جنایی تهران خبر قتل میترا استاد را به رسانه‌ها اعلام کرد.
هم‌زمان با انتشار خبر قتل استاد خبرنگار انصاف‌نیوز، یکی از سایت‌های خبری در ایران، در توییتر خود نوشت که میترا استاد روز دوشنبه ۶ خرداد با این سایت تماس گرفته و برای مصاحبه در روز سه‌شنبه با آنها قرار مصاحبه گذاشته بود.
روایت پسر مقتول: نجفی دست بزن داشت
گفته شده که متقول یک پسر حدود ۱۳ ساله نیز دارد که امروز ظهر پس از آنکه بعد از مدرسه به منزل بازگشته با جسد خونین مادرش مواجه شده‌است.
رئیس پلیس آگاهی تهران دربارهٔ جزئیات حادثه قتل میترا استاد، همسر دوم محمدعلی نجفی گفته‌است: «ساعت ۱۰:۳۰ صبح امروز پسر او به همراه دخترش و راننده وارد خانه شدند و با جسد مقتول در داخل حمام مواجه شدند».
پسر ۱۳ ساله میترا استاد گفت: نجفی دست بزن داشت. مدام مادرم را کتک می‌زد یکبار مانع شدم دست مرا شکست. قرار بود با مادرم بیرون برویم من از مدرسه با آژانس بازگشتم پول آژانس نداشتم آمدم تا از مادرم پول آژانس را بگیرم که متوجه شدم مادرم مرده‌است.
وی گفت: شوهر مادرم مجوز اسلحه داشت و همیشه اسلحه را در خانه نگه می‌داشت. وقتی به خانه رسیدم یک زن و مرد که دختر آقای نجفی و راننده وی بود در حال شکستن در خانه بودند و در نهایت وارد خانه شدیم و جسد مادرم را پیدا کردیم.
ازدواج حاشیه ساز
رسانه‌های ایران در سال ۱۳۹۷ و چند ماه بعد از کناره‌گیری نجفی از شهرداری تهران گزارش‌هایی دربارهٔ ازدواج جدید او منتشر کردند.
ازدواج موقت، رابطه نامشروع، ازدواج پنهانی از موارد شایعاتی بود که برخی آن را با کناره‌گیری نجفی مرتبط می‌دانستند، اما استاد پس از کناره‌گیری نجفی تمام این شایعات را رد کرد و گفت که ازدواج قانونی و رسمی آنها ربطی به این کناره‌گیری نداشته‌است.
روایت همسایگان: قتل پس از مشاجره
یکی از ساکنان این برج در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد؛ ظهر امروز صدای مشاجره شدیدی از واحد محل سکونت همسر نجفی شنیده شده‌است. ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه امروز ۷ خرداد، وقوع این قتل به پلیس ۱۱۰ اعلام شد.
پس از استقرار تیم‌های بازپرسی، فیلم‌های آسانسور و همچنین لابی این برج مسکونی از سوی پلیس و بازپرس پرونده مورد بازبینی قرار گرفت.
محمدعلی نجفی کیست؟
محمدعلی نجفی علاوه بر شهرداری تهران مقام‌های مختلفی را در سه دهه گذشته به عهده داشته‌است.
او از سال ۶۷ تا ۷۶ خورشیدی وزیر آموزش و پرورش بود و بعد از آن به ریاست سازمان برنامه و بودجه رسید.
نجفی از سال ۸۶ تا ۹۲ عضو شورای شهر تهران بود و در دوره‌ای کوتاه ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را بر عهده داشت.
او در ابتدای دهه شصت به عنوان وزیر علوم و همین‌طور در زمان ریاست جمهوری روحانی به مدت چند ماه به عنوان سرپرست این وزارتخانه در کابینه حضور داشت.
آقای نجفی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ از مشاوران ارشد مهدی کروبی بود و به عنوان یکی از نمایندگان او در جلسه خصوصی با علی خامنه‌ای حضور داشت.
کروبی در کارزار تبلیغاتی خود اعلام کرده بود که اگر رئیس‌جمهور شود، آقای نجفی را معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی خود خواهد کرد.
نجفی در آخرین سال نخست‌وزیری میرحسین موسوی وزارت آموزش و پرورش را بر عهده گرفت که این مسئولیت در هشت سال ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی نیز ادامه داشت.
او با ۱۲ سال سابقه وزارت، در کنار کسانی چون محمد سعیدی کیا، علی اکبر ولایتی، بیژن زنگنه و محمد غرضی از جمله کسانی است که بیشترین سابقه وزارت را در تاریخ ایران داشته‌است.
او از پایه‌گذاران حزب کارگزاران سازندگی از احزاب میانه‌رو نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی بوده‌است.
نجفی اعدام می‌شود؟
محمود علیزاده طباطبایی که از وکلای برجسته پرونده‌های قضایی مرتبط با چهره‌های سیاسی است دربارهٔ حکم احتمالی پرونده قتل همسر دوم محمدعلی نجفی توضیحاتی داد.
رویداد۲۴ به نقل از این وکیل آورده‌است: از نظر من بدون شک برای نجفی حکم اعدام صادر نمی‌شود، اما بنده اطلاع دقیقی از نحوه و علت اینکه چرا این موضوع رخ داده‌است اطلاع ندارم.



رایزنی‌های سیاسی میان مصر و ایران برای توسعه روابط دوجانبه

کنفرانس خبری میان وزیران امور خارجه مصر و ایران در قاهره («وزارت امور خارجه مصر»)
کنفرانس خبری میان وزیران امور خارجه مصر و ایران در قاهره («وزارت امور خارجه مصر»)
TT

رایزنی‌های سیاسی میان مصر و ایران برای توسعه روابط دوجانبه

کنفرانس خبری میان وزیران امور خارجه مصر و ایران در قاهره («وزارت امور خارجه مصر»)
کنفرانس خبری میان وزیران امور خارجه مصر و ایران در قاهره («وزارت امور خارجه مصر»)

مصر و ایران توافق کردند مسیر بررسی و شناسایی ظرفیت‌های روابط دوجانبه را ادامه دهند.
وزیر خارجه و مهاجرت مصر، بدر عبدالعاطی، در یک نشست خبری مشترک با همتای ایرانی‌اش، عباس عراقچی، در قاهره در روز دوشنبه اعلام کرد: «مسیر جدیدی برای مشورت‌های سیاسی بین دو کشور آغاز شده که در سطحی پایین‌تر از وزیران خارجه برگزار خواهد شد و ابعاد مختلف روابط دوجانبه را بررسی خواهد کرد.»

عباس عراقچی روز دوشنبه به قاهره سفر کرد و با رئیس‌جمهور مصر، عبدالفتاح السیسی، دیدار داشت. همچنین دو نشست، یکی دوجانبه و دیگری گسترده‌تر، با وزیر خارجه مصر، بدر عبدالعاطی برگزار کرد. این دیدارها به‌عنوان نشانه‌ای از حرکت روابط دو کشور به‌سوی گام‌های نزدیک‌تر تلقی شد.

بر اساس بیانیه رسمی دفتر ریاست‌جمهوری مصر، السیسی و عراقچی «بر اهمیت ادامه مسیر فعلی برای بررسی چشم‌اندازهای توسعه مشترک روابط بین دو کشور تأکید کردند.»

وزیر خارجه مصر در این نشست خبری گفت که گفتگوها «بر لزوم گسترش روابط دوجانبه تمرکز داشت، با در نظر گرفتن نگرانی‌های هر دو طرف»، و تأکید کرد که «تمایل متقابل برای توسعه روابط وجود دارد.» او افزود که دیدارهای متقابل دو طرف «نشان‌دهنده تحول مثبتی در روابط دوجانبه است.»

از سوی دیگر، عباس عراقچی در این نشست خبری گفت: «این چهارمین دیدار من با رئیس‌جمهور السیسی است و بیش از ۱۰ دیدار نیز با وزیر خارجه مصر داشته‌ام. این نشان می‌دهد که کشورم چقدر به گسترش روابط با مصر اهمیت می‌دهد.»

او اضافه کرد: «اراده‌ای برای توسعه روابط و گسترش همکاری‌ها در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و دیگر زمینه‌ها وجود دارد.» عراقچی ادامه داد: «ما اراده‌ای داریم برای تقویت روابط و رفع موانع آن. مسیر اکنون بیش از هر زمان دیگری برای توسعه روابط باز است.»

وی همچنین به «ادامه گفت‌وگوهای سیاسی و توافق بر افزایش مبادلات تجاری و همکاری در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی، به‌ویژه در موضوعات منطقه‌ای» اشاره کرد و گفت: «سطح اعتماد بین قاهره و تهران هیچ‌گاه تا این حد بالا نبوده است.»

ایران و مصر در سال ۱۹۷۹ روابط دیپلماتیک خود را قطع کردند و پس از ۱۱ سال، تنها در سطح کاردار روابط را از سر گرفتند. در دو سال گذشته، چندین دیدار میان وزیران دو کشور برای بررسی امکان توسعه روابط انجام شد. در مه ۲۰۲۳، دولت ایران به وزارت خارجه دستور داد تا گام‌هایی برای تقویت روابط با مصر بردارد.

افزون بر دیدارهای وزرای خارجه، دیدار میان السیسی و رئیس‌جمهور فقید ایران، ابراهیم رئیسی، در نوامبر ۲۰۲۴ در ریاض نیز از جمله نقاط عطف در این مسیر بود.

هدی رؤوف، استاد علوم سیاسی و رئیس بخش مطالعات ایران در مرکز مطالعات استراتژیک مصر، به روزنامه «الشرق الاوسط» گفت: «سفر عراقچی به قاهره با هدف تداوم گفت‌وگوها و بررسی امکان نزدیکی بیشتر میان دو کشور انجام شده، به‌ویژه در شرایطی که ایران در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای بهبود روابط انجام داده و مصر نیز با احتیاط به این موضوع نگاه کرده است.»

او افزود: «این سفر حاکی از تحول مثبت در روابط و نشانگر گام‌هایی عملی در جهت نزدیکی بیشتر دو کشور در آینده است، به‌ویژه در زمینه گردشگری و تجارت، و نیز همکاری در پرونده‌های منطقه‌ای، به‌ویژه جنگ غزه و امنیت دریای سرخ.»

در دیدار میان السیسی و عراقچی، تحولات شتاب‌زده منطقه بررسی شد. رئیس‌جمهور مصر بر موضع کشورش مبنی بر رد گسترش دایره درگیری تأکید کرد و هشدار داد که «تشدید بحران ممکن است به جنگی فراگیر در سطح منطقه بینجامد که پیامدهای خطرناکی برای امنیت و منابع کشورهای منطقه خواهد داشت.» او همچنین بر اهمیت مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا تأکید کرد.

السیسی همچنین خواستار «توقف فوری درگیری‌ها در نوار غزه و ارسال کمک‌های انسانی» شد و تأکید کرد که «بازگشت وضعیت عادی در تنگه باب‌المندب و دریای سرخ ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.»

عبدالعاطی و عراقچی در مشورت‌های سیاسی خود، علاوه بر روابط دوجانبه، به وضعیت در غزه، سوریه، لبنان، امنیت دریایی در دریای سرخ و مذاکرات ایران و آمریکا پرداختند.

وزیر خارجه مصر بر لزوم «حفظ آزادی کشتیرانی در دریای سرخ و بازگرداندن آرامش به منطقه» تأکید کرد و گفت: «مصر بیشترین آسیب را از تنش‌های نظامی منطقه دیده است.» او همچنین از توافق اخیر یمن و آمریکا و تأثیر مثبت احتمالی آن بر امنیت دریایی و تجارت جهانی استقبال کرد.

عراقچی نیز گفت: «مذاکرات درباره یمن و دریای سرخ به‌طور جزئی بررسی شد» و تأکید کرد که «حوثی‌ها همانند حماس و حزب‌الله گروه‌هایی مستقل هستند که تصمیمات خود را مستقل از تهران می‌گیرند.» او افزود: «حملات حوثی‌ها علیه اسرائیل و در حمایت از فلسطین است.»

از نوامبر ۲۰۲۳، حوثی‌ها در حمایت از غزه، به کشتی‌ها در دریای سرخ حمله کرده‌اند. این حملات موجب اختلال در تجارت جهانی و کاهش شدید درآمدهای کانال سوئز شده است.

عبدالعاطی همچنین گزارش همتای ایرانی‌اش درباره نتایج پنج دور مذاکرات میان ایران و آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای ایران را شنید و ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوها به موفقیت برسد و «راه‌حلی مسالمت‌آمیز، جامع و پایدار برای کاهش تنش‌ها و برقراری آرامش در منطقه حاصل شود.»

او تأکید کرد که مصر مصمم است از هرگونه تنش و آشوب بیشتر در منطقه جلوگیری کند، چراکه این منطقه هم‌اکنون نیز با بحران‌های بزرگی دست‌وپنجه نرم می‌کند. عبدالعاطی گفت که قاهره کاملاً از مذاکرات برای کاهش تنش حمایت می‌کند و این مذاکرات را «فرصتی مناسب برای جلوگیری از تشدید بحران» دانست و از نقش مثبت عمان در این زمینه تمجید کرد.

او افزود: «در صورت وقوع درگیری نظامی، همه بازنده‌اند. این گزینه‌ای عاقلانه نیست. مصر همواره تأکید کرده که راه‌حل‌ها باید سیاسی باشد و نگرانی‌های همه طرف‌ها را در نظر بگیرد.»