منابع محلی و فعالان در شبکههای اجتماعی از آبادان شامگاه چهارشنبه (۴ خرداد) گزارش دادند، صدها تن در این بندر نفتی در خوزستان در اعتراض به فروریختن متروپل و سردرگمی مقامات و طولانیشدن فرآیند آواربرداری تظاهرات کردند.
طبق این گزارش، شهروندان آبادانی در پایان سومین روز از عملیات آواربرداری از خرابههای برج دوقلوی متروپل و قطع امید از مسئولان با شعارهایی همچون آخوند برو گمشو، ما اشتباه کردیم که انقلاب کردیم و دشمن ما همین جاست، دروغ میگن آمریکاست دست به تجمع زدند. آنها همچنین با شعارهایی همچون دروغه دروغه، عبدالباقی نمرده و باقی جنایت می کند، مسئول حمایت می کند روایت دستگاه تبلیغاتی حکومتی درباره کشتهشدن مالک این ساختمان را زیر سوال بردند.
در این میان، علی خامنهای رهبر ایران در اولین سخنرانی خود بعد از فروریختن برج متروپل آبادان درباره این حادثه سکوت کرد که این مسئله با انتقاد شدید کاربران شبکههای اجتماعی روبرو شد.
رسانههای دولتی ایران همچنین گزارش دادند، مقامات قضایی رسیدگی کننده به ریزش این ساختمان تجاری که منجر به کشته شدن ۱۶ نفر و زخمیشدن ۳۷ تن دیگر شد، ۱۰ نفر از جمله شهردار بندر نفتی آبادان در جنوب غرب این کشور را دستگیر کردند. این در شرایطی است که اطلاعات متناقضی دربارهٔ سرنوشت مالک این ساختمان وجود دارد.
تلویزیون دولتی ایران گفت که «قسمتی» از ساختمان تجاری ۱۰ طبقه «متروپل» روز گذشته در این شهر با اکثریت عرب نشین فروریخت که دست کم ۸۰ نفر در زیر آوار آن گرفتار کردهاست.
این ساختمان که در منطقه امیری در کرانه شرقی شط العرب واقع شدهاست، شامل کلینیکهای پزشکی و دفاتر شرکتی است و چند سال پیش تأسیس شدهاست.
احمد وحیدی وزیر کشور ایران روز گذشته در حالی به محل حادثه رفت که عملیات جستجو و امداد و نجات برای یافتن گرفتارشدگان در زیر آوار ادامه دارد.
صادق جعفری چگنی دادستان استان خوزستان در همین باره به تلویزیون دولتی گفتهاست، ده نفر از عوامل اصلی این حادثه از جمله شهردار فعلی و سابق آبادان و تعدادی از کارکنان شهرداری و ناظر بر این پروژه دستگیر شدند و تحقیقات همچنان ادامه دارد.
مقامات گفتند ممکن است قسمتهای دیگر ساختمان فرو بریزد و از مردم خواستند در نزدیکی محل تجمع نکنند.
مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس ایران نیز به تلویزیون گفتهاست که ممکن است حدود ۵۰ نفر همچنان زیر آوار محبوس باشند.
پس از آنکه رسانههای ایران روز دوشنبه از دستگیری مالک ساختمان خبر دادند، سایت «میزان آنلاین» روز سهشنبه اعلام کرد که وی جزو قربانیان این ریزش است. دادستانی نیز اعلام کردهاست که هویت جسد عبدالباقی را تأیید کردهاست. در این میان، فعالان در شبکههای اجتماعی روایتهای حکومت را زیر سؤال بردند.
مقامات محلی امروز در شهر آبادان که جمعیت آن بیش از ۲۵۰ هزار نفر و از قدیمیترین شهرهای عرب نشین و نزدیکترین شهر به مرز عراق است، عزای عمومی اعلام کردند. علاوه بر این، مقامات محلی در استان خوزستان نیز روز چهارشنبه را عزای عمومی اعلام کردند.
در همین رابطه، منابع رسانه ای از قطعی اینترنت شبکه تلفن همراه در این شهر و سختتر شدن کار اطلاعرسانی و همچنین تشدید تدابیر امنیتی در ورودی شهر خبر دادند.
این منابع همچنین گزارش دادند که نیروهای امدادی با کمبود تجهیزات و ابزار لازم برای نجات و امداد مواجه هستند و ادامه آواربرداری با محوریت مردم صورت میگیرد.
حادثه سقوط اخیر، فاجعه آتشسوزی سینما رکس در سال ۱۳۵۷ و چند ماه قبل از انقلاب را به یاد آورد که در آن ۳۷۷ نفر در آتش سوختند. رژیم شاه حامیان انقلاب ایران را متهم کرد که پشت این فاجعه هستند، اتهامی که هواداران رهبر سابق ایران (خمینی) به دستگاه امنیت داخلی «ساواک» در آن زمان وارد کردند.
ایرانیها هشتگ «از رکس تا متروپل» را در شبکههای اجتماعی راه اندازی کردهاند. ساختمان تجاری متروپل روی خرابههای سینمای «متروپل» معروفترین سینمای ایران در زمان شاه ساخته شد.
در همین زمینه، در سال ۱۳۹۶ بر اثر ریزش یک ساختمان تجاری ۱۷ طبقه در پایتخت تهران در حین اطفای حریق، ۲۰ آتشنشان جان باختند.
این فاجعه باعث مطرح شدن اتهاماتی در خصوص نادیده گرفتن هشدارها در مورد استانداردهای ایمنی ضعیف و ساختار ضعیف ساختمان شد.