اختلافات داخلی آمادگی ایران برای جام جهانی را تهدید می‌کند

اختلافات داخلی آمادگی ایران برای جام جهانی را تهدید می‌کند
TT

اختلافات داخلی آمادگی ایران برای جام جهانی را تهدید می‌کند

اختلافات داخلی آمادگی ایران برای جام جهانی را تهدید می‌کند

خبرگزاری رویترز در گزارشی به وضعیت تیم ملی ایران در آستانه جام جهانی قطر پرداخته و آورده‌است: ایران امیدوار است تاریخ در جام جهانی قطر تکرار شود، ۲۴ سال پیش در فرانسه و پس از پیروزی فراموش نشدنی بر ایالات متحده آمریکا، رقیب ژئوپلیتیکی چند دهه این کشور دوباره این دو تیم باید در جام جهانی برابر هم به میدان بروند.
در حالی که تیم‌ها برای جدال دوباره آماده می‌شوند و دولت‌های آن‌ها بر سر احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران بحث می‌کنند، آمادگی تیم ملی فوتبال ایران با چند گانه شدن تیم و جدال‌هایی که بر سر ریاست فوتبال آن انجام شد مختل شده‌است.
انتخاب مجدد مهدی تاج رئیس سابق فدراسیون فوتبال این کشور این انتظار را تقویت کرده که دراگان اسکوچیچ در کمتر از سه ماه مانده به آغاز جام جهانی، شغل خود را در راس این تیم از دست بدهد.
رسانه‌های ورزشی ایران گزارش داده‌اند که کارلوس کی‌روش سرمربی سابق رئال مادرید که در جام‌جهانی ۲۰۱۴ برزیل و ۴ سال پیش در روسیه از سوی تاج به عنوان سرمربی تیم ملی ایران منصوب شد، گزینه‌ای جدی برای جانشینی اسکوچیچ است.
به گفته رسانه‌های داخلی ایران، امیر قلعه‌نویی و جواد نکونام دو بازیکن سابق تیم ملی نیز از سوی طرفداران مربیگری یک ایرانی به ویژه سیاستمدارانی که مشتاق حضور یک مربی داخلی در مقابل آمریکا هستند نامزد شده‌اند.
درحالی که ترکیب تیم ملی، شاهد دودستگی است و بازیکنانِ خواهان ادامه همکاری با اسکوچیچ، رسماً در مقابل بازیکنان خواهان برکناری او قرار گرفته‌اند، دراگان آینده کاملاً مبهمی را پیش روی خود می‌بیند.
اسکوچیچ پس از بحث جدی دربارهٔ اخراج در ماه گذشته هم‌چنان با آینده‌ای نامشخصی روبرو است. این در حالی است که او توانست ایران را به ششمین جام جهانی برساند و تنها دو بار در ۱۸ بازی شکست خورد. او در یک پست اینستاگرامی در ماه ژوئیه گفت که در برابر توهین‌ها و فشارهای داخل فوتبال ایران مقاومت کرده‌است تا ثابت کند می‌تواند این کشور را به جام‌جهانی برساند.
این اتفاق‌ها همگی بازتاب اتفاق‌های قبل از جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه است، زمانی که ایرانی‌ها در شش ماه منتهی به دیدار با آمریکا در مرحله گروهی، سه مربی داشتند. ویرا برزیلی که ایران برای اولین بار در دو دهه اخیر به جام جهانی رساند، اندکی پس از قرعه کشی از کار برکنار شد و تومیسلاو ایویچ کهنه‌کار جایگزین او شد. اما ایویچ، قهرمان لیگ یوگسلاوی، فرانسه، هلند، بلژیک و پرتغال، چند هفته قبل از عزیمت این تیم به فرانسه اخراج شد تا جلال طالبی ایرانی جانشین او شود.
طالبی که تجربه مربیگری او شامل کار در سنگاپور، امارات متحده عربی و اندونزی بوده‌است، فاقد کاریزما یا اعتبار ایویچ بود، با این حال او تیم را به پیروزی ۲ بر ۱ برابر آمریکا رساند. علی‌رغم این موفقیت، تیم ایران با حضور علی دایی، خداداد عزیزی و کریم باقری در مرحله گروهی از دور رقابت‌ها کنار رفت.
محمد خاکپور که عضو تیم ملی ایران در جام جهانی فرانسه بود دربارهٔ آن روزها گفت: بازی مقابل آمریکا واقعاً مهم بود زیرا اولین برد فوتبال ایران در جام جهانی رقم خورد اما متأسفانه بعد از آن مسابقه، مسئولان ما اشتباه کردند، زیرا برای آنها بازی با آمریکا مثل دیدار نهایی بود. برای آنها جام‌جهانی همان مسابقه با آمریکا بود و به چیز دیگری فکر نمی‌کردند. آن تیم پتانسیل این را داشت که به دور دوم برود و تاریخ بسازد.
تیم فعلی ایران با حضور نفراتی چون مهدی طارمی و سردار آزمون نیز این توانمندی را دارد که بتواند در گروهی که ولز و انگلیس نیز حضور دارد غافلگیرکننده باشد.
این کشور در پنج دوره جام جهانی قبلی هرگز به دور حذفی صعود نکرده‌است، اما آشفتگی در پشت پرده، تهدیدی فزاینده برای امیدهای ایران برای عملکرد خوب در جام جهانی است.



ماموریت سرنوشت‌ساز... تیم ملی سعودی به سوی گرفتن امتیاز از «سامورایی‌ها» در خاک ژاپن

السالم، مهاجم تیم سعودی در تمرینات (تیم ملی سعودی)
السالم، مهاجم تیم سعودی در تمرینات (تیم ملی سعودی)
TT

ماموریت سرنوشت‌ساز... تیم ملی سعودی به سوی گرفتن امتیاز از «سامورایی‌ها» در خاک ژاپن

السالم، مهاجم تیم سعودی در تمرینات (تیم ملی سعودی)
السالم، مهاجم تیم سعودی در تمرینات (تیم ملی سعودی)

تیم ملی پادشاهی عربی سعودی در دیدار روز سه‌شنبه برابر ژاپن در مرحله هشتم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ آسیا، تنها یک گزینه دارد: «پیروزی و هیچ چیز دیگر».
ژاپن میزبان «شاهین‌های سبز» در ورزشگاه سایتاما خواهد بود. این تیم با ۱۹ امتیاز، اولین تیم صعودکننده به جام جهانی است.
سعودی در هفت بازی فقط دو پیروزی داشته و با ۹ امتیاز، یک امتیاز از استرالیای دوم (۱۰ امتیاز) عقب‌تر است. چین با ۶ امتیاز در انتهای جدول جای دارد.
رنارد، سرمربی فرانسوی تیم سعودی، با غیبت‌های متعددی روبه‌روست: علی البلیهی، سلطان الغنام، عبدالله الخیبری، یاسر الشهرانی، سلمان الفرج و عبدالإله العمری به دلیل مصدومیت، و صالح الشهری به دلایل فنی غایبند.
همچنین محمد کنو، حسن کادش و سعود عبدالحمید (بازیکن رم ایتالیا) اخیراً مصدوم شده‌اند.

بازیکنان بحرین در تمرینات در اندونزی (الشرق الاوسط)

بحرین پس از باخت ۲-۰ به ژاپن، با اندونزی که آن هم ۶ امتیاز دارد، روبرو می‌شود.
دراگان، سرمربی کروات بحرین، به‌دلیل محرومیت مدافع امین بنعدی (کارت‌های زرد) و مصدومیت حمد الشمسان، مجبور به تغییر ترکیب است.
پاتریک کلایورت، سرمربی هلندی تیم اندونزی، پس از باخت ۵-۱ به استرالیا، امیدوار است در این بازی واکنش مثبتی از سوی بازیکنان نشان دهد.
عراق در عمانِ اردن به مصاف فلسطین می‌رود. کره جنوبی با ۱۰ امتیاز صدرنشین است، اردن و عراق هر دو ۷ امتیاز دارند، و فلسطین با ۳ امتیاز آخر است.
اول و دوم هر گروه مستقیم به جام جهانی صعود می‌کنند، و تیم‌های سوم و چهارم به مرحله پلی‌آف می‌روند.
امارات پس از باخت ۳-۰ به ایران، باید در ریاض مقابل کره شمالی (میزان بازی‌های خانگی خود در سعودی) برنده شود. پائولو بنتو، سرمربی پرتغالی امارات، می‌گوید: «باید روی بازی با کره شمالی تمرکز کنیم».
قطر پس از درهم‌کوبی کره شمالی (۵-۱)، امیدوار است با شکست قرقیزستان در بیشکک، شانس صعود را زنده نگه دارد. لوئیس گارسیا، سرمربی اسپانیایی قطر، هشدار داد: «حریف ما آسان تسلیم نمی‌شود».