بخش دوم کتاب «فیلم شناسی سینمای سعودی» نوشته خالد ربیع السید منتقد سعودی سینما منتشر شد. دوره اول جشنواره فیلم سعودی به ریاست شاعر احمد الملا وابسته به انجمن فرهنگ و هنر الدمام بخش اول این کتاب را در ۲۰۰۸ منتشر کرد.
در حالیکه مولف کتاب در بخش اول به بررسی ۵۶ فیلم سینمای سعودی از ۱۹۷۷ تا ۲۰۰۷ پرداخته جشنواره فیلم سعودی در ادامه محصولات سینمایی از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ را مستند کرده است.
نویسنده در بخش دوم کتاب به بررسی ۴۰۸ فیلم مستند و بلند و فیلم های انیمیشن و آگاهی بخش و هنری پرداخته است. این کتاب در جشنواره در یک برنامه زنده در استدیوی جشنواره واقع در مرکز فرهنگی اثراء در ظهران در اوایل سپتامبر ۲۰۱۹ معرفی شد.
خالد ربیع در این باره گفت «جمع آوری اطلاعات مربوط به محصولات سینمایی سعودی در ده سال گذشته آسان نبود چون هیچ مرجع رسمی که تمام آثار سینمایی را آرشیو و ثبت کرده باشد وجود ندارد».
او توضیح داد «سینماگران سعودی در دوره یاد شده فیلم های کوتاه متعددی و شاید صدها فیلم ساختند اما هیچ کدام ثبت نشده بود و تنها روزنامه ها و سایت های خبری یا شبکه های اجتماعی درباره آنها مطالبی منتشر کرده بودند. بنابراین سعی کردم تا کارم را با جستجوی اینترنتی و تماس تلفنی با کارگردانان و تهیه کنندگان فیلم ها انجام دهم.
با سینماگران تماس گرفتم و خواستم تا فیلم هایش را ببینم و اطلاعات کاملی درباره فیلم ها جمع کنم. آنها خیلی خوشحال شدند و کمک کردند».
خالد ربیع در ادامه گفت «حمایت و تشویق یوسف الحربی رییس انجمن فرهنگ و هنر الدمام و احمد الملا رییس جشنواره عاملی بود تا تلاشم برای جمع آوری و مستند سازی و نوشتن درباره این فیلم ها چند برابر شود».
اگرچه مولف کتاب با تلاش جانفرسا موفق به ارائه کتاب ارزشمندی در مدت کوتاهی شده است اما گمان می رود که او به تعداد کمی از فیلم ها اشاره نکرده است. دسترسی به کارگردانان برخی فیلم های بلند و مستند آسان نبوده است اما به هر حال به گفته خالد ربیع «این فیلم ها آنقدر از اهمیت هنری برخوردار نبوده و تقریبا در ردیف محصولات سینمایی ضعیف قلمداد می شود».
مولف این کتاب را به هیفاء المنصور و محمود صباغ دو کارگردان سعودی به خاطر «موفقیت های درخشان در ساخت فیلم های بلند و پیشرو و تاثیرگذار در داخل کشور و ارائه تصویر درخشان از سینمای سعودی در منطقه و جهان» اهدا کرده است.
طرح جلد کتاب پوستر فیلم «جلید» (یخبندان) ساخته عبد الرحمان صندوقجی از سعودی است. در این پوستر دو شخصیت اصلی فیلم حسام شکری مربی غواصی و مریم فردوس پزشک اطفال طراحی شده که در بلندترین نقطه اقیانوس منجمد شمال با پرچم سعودی نشسته اند. این طرح بیانگر رسیدن جوانان سعودی به قله است.