سعودی حملات تهدیدکننده امنیت و ثبات عراق را محکوم کرد

«کابینه» بر ضرورت موضع‌گیری جامعه بین‌المللی در برابر نقض قوانین از سوی ایران تأکید کرد



خادم حرمین شریفین ریاست جلسه هیئت دولت (واس)
خادم حرمین شریفین ریاست جلسه هیئت دولت (واس)
TT

سعودی حملات تهدیدکننده امنیت و ثبات عراق را محکوم کرد



خادم حرمین شریفین ریاست جلسه هیئت دولت (واس)
خادم حرمین شریفین ریاست جلسه هیئت دولت (واس)

شورای وزیران پادشاهی عربی سعودی بار دیگر بر رد کامل تمامی حملاتی که امنیت و ثبات عراق را تهدید می کند، و اهمیت ایستادگی جامعه بین‌المللی در برابر تمامی تجاوزات ایران که ناقض قوانین، منشورها و هنجارهای بین‌المللی است، تاکید کرد.
این موضع‌گیری در نشست کابینه (سه شنبه) در کاخ السلام جده به ریاست خادم حرمین شریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز بیان شد، جایی که در آن آخرین رویدادها و تحولات در عرصه های منطقه ای و بین المللی بررسی شد.
شورای وزیران همچنین توسط خادم حرمین شریفین و ولیعهد در جریان محتوای پیام های رسیده از سران تعدادی از کشورها در رابطه با روابط و راه های توسعه و تقویت آن در زمینه های مختلف قرار گرفت.
در ادامه، شورا مشارکت در تعدادی از نشست‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی طی روزهای گذشته و نتایجی که منجر به انتخاب سعودی به عنوان عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و عضو شورای سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ایکائو) را بررسی کرد و گفت که این امر نشان دهنده بخشی از نقش تأثیرگذار آن در سازمان های بین المللی و قدردانی از آن در سطح جهانی است.
پس از پایان جلسه، عصام بن سعد بن سعید، سرپرست وزارت اطلاع رسانی، در اظهارات خود به خبرگزاری سعودی گفت: دولت از مواضع پیشرفته و بی سابقه پادشاهی در سه شاخص بین المللی شامل شاخص توسعه دولت الکترونیک سازمان ملل متحد، شاخص جهانی نوآوری صادر شده توسط سازمان جهانی مالکیت فکری، و شاخص های آموزش و دانش در گزارش طبقه بندی رقابت دیجیتالی صادر شده توسط موسسه بین المللی توسعه مدیریت قدردانی کرد.
 شورای وزیران تأکید کرد که اهداف بودجه عمومی کشور برای سال مالی 2023 به عنوان ادامه روند کار برای تقویت موقعیت مالی پادشاهی و حفظ نرخ های بالای مثبت رشد اقتصادی و تداوم توانمندسازی بخش خصوصی، تحریک محیط سرمایه گذاری و اجرای پروژه ها و برنامه های چشم انداز 2030 است.
دولت همچنین تعدادی از اقدامات و تصمیمات از جمله: تصویب یادداشت همکاری بین دولت پادشاهی عربی سعودی و دولت بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی در زمینه انرژی را تصویب کرد.



گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
TT

گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی، و همتای مصری‌اش، بدر عبدالعاطی، روز گذشته در ریاض ریاست نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی» را در سطح وزرای خارجه بر عهده گرفتند. در این دیدار، دو طرف درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های افزایش هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه دو کشور و تأمین منافع مشترکشان گفت‌وگو کردند.

وزرای خارجه سعودی و مصر در این جلسه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های جاری در این زمینه‌ها، به‌ویژه وضعیت نوار غزه را مورد بررسی قرار دادند.

پیش از این دیدار، شاهزاده فیصل بن فرحان از عبدالعاطی در مقر وزارت خارجه در ریاض استقبال کرده بود. آن‌ها در این دیدار، روابط برادرانه مستحکم و همکاری‌های مشترک میان سعودی و مصر را مرور کرده و درباره مسائل مورد اهتمام مشترک گفت‌وگو کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان استقبال از دکتر بدر عبدالعاطی در ریاض (واس)

ایهاب ابوسریع، سفیر مصر در سعودی، در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق‌ الاوسط» تأکید کرده بود که مهم‌ترین موضوعات مطرح در این نشست، روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای مورد توجه دو کشور خواهد بود. او افزود که این موضوعات اکنون «داغ و فوری» شده‌اند و نیاز به هماهنگی در بالاترین سطح میان دو کشور دارند و بسیاری از جزئیات آن در آینده مشخص‌تر خواهد شد.

وزارت خارجه مصر نیز روز گذشته اعلام کرد که بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه این کشور، برای شرکت در نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی میان مصر و سعودی» و همچنین برای انجام دیدارهایی با شماری از مقامات بلندپایه سعودی به ریاض رفته است. این سفر با هدف «تقویت و گسترش روابط دوجانبه و رایزنی درباره چالش‌های منطقه‌ای مشترک» صورت گرفته است.

در ابتدای سال گذشته میلادی، قاهره میزبان نشست قبلی این کمیته در سطح وزرای خارجه بود. در آن نشست نیز دو طرف درباره تقویت سازوکارهای همکاری دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه مشترک، از جمله تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و به‌ویژه وضعیت غزه، گفت‌وگو کرده بودند.

در نشست اخیر، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی، بر تمایل کشورش برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها تأکید کرد و سطح روابط فعلی را در پرتو رهنمودهای رهبران دو کشور ستود. همتای مصری‌اش نیز تأکید کرد که قاهره و ریاض بر استمرار سالانه نشست‌های کمیته مشورت سیاسی در سطح وزرای خارجه تأکید دارند. او افزود: «در این شرایط دشوار، اهمیت هماهنگی میان برادران و تکامل نقش‌ها بیشتر می‌شود.»

کمیته پیگیری و مشورت سیاسی همچنین در سطح مقامات ارشد وزارتخانه‌های خارجه دو کشور نیز برگزار می‌شود.

تشکیل این کمیته در چارچوب اهتمام دو کشور به تقویت چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه در همه زمینه‌ها و در راستای اجرای رهنمودهای رهبران سعودی و مصر و نیز براساس مفاد تفاهم‌نامه تشکیل این کمیته، که در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۷ در قاهره به امضا رسیده، صورت می‌گیرد.

در ماه اوت سال گذشته، شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از بدر عبدالعاطی استقبال کرد. این دیدار، نخستین سفر رسمی عبدالعاطی به سعودی از زمان آغاز به کارش به‌عنوان وزیر خارجه بود.

نمایی از نشست کمیته پیگیری و مشاوره سیاسی میان عربستان سعودی و مصر در سطح وزارتی در ریاض (واس)

در ماه سپتامبر گذشته نیز، شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان سفر رسمی به قاهره با عبدالعاطی دیدار و نشست رسمی برگزار کرد. در این نشست، دو طرف روابط دوجانبه در زمینه‌های گوناگون را مرور کرده و راه‌های تقویت این روابط برای پاسخگویی به انتظارات رهبران و ملت‌های دو کشور را بررسی کردند.

وزرای خارجه پادشاهی عربی سعودی و مصر همچنین بر ضرورت افزایش همکاری دوجانبه و چندجانبه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک، به‌ویژه بحران غزه، تأکید کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان این دیدار گفت که همکاری میان سعودی و مصر در حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای نقش محوری دارد و این همکاری، سابقه‌ای تاریخی و ریشه در باور عمیق هر دو کشور دارد. او افزود که گفت‌وگوهای رسمی در سفر به قاهره، محورهایی چون روابط دوجانبه، به‌ویژه موضوعات اقتصادی، تجاری، توسعه‌ای و راه‌های پیشبرد این همکاری‌ها در همه حوزه‌ها را دربر می‌گرفته است.