بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، با اتهاماتی از سوی طرفهای داخل اسرائیل مبنی بر سوق دادن این کشور به سمت بحرانهای منطقه ای مصنوعی از طریق رویارویی احتمالی با میانجیهای بین تل آویو و جنبش حماس مواجه است؛ این میانجی گران از ابتدای بحران در مهمترین مذاکرات در مورد معامله تبادل زندانیان حضوری فعال داشتند.
اگرچه روابط بین دولت افراطی نتانیاهو با مصر و قطر با تنشهای «سرکوب شده» بسیاری در دوران جنگ کنونی خدشه دار شد، اما این اختلافات برای اولین بار آشکار شد.
این اختلافات دور از مناقشه اسرائیل با دولت آمریکا نیست که با قاهره و دوحه نیز در مذاکرات میانجیگری میان اسرائیل و حماس همکاری میکند.
رسانههای اسرائیلی بر کشاندن اسرائیل به سمت بحرانهای منطقهای از سوی نتانیاهو متمرکز شدند و گفتند که اختلافات به جایی رسیدهاست که عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر از پاسخگویی به تماسهای او خودداری میکند.
در همین حال، قطر در واکنش به اظهارات نتانیاهو علیه قطر بهطور علنی به او حمله کرد.
گزارشهای رسانهها پیشبینی میکردند که سومین بحران با اردن پدیدار شود، زیرا فاش شد که وزارت انرژی اسرائیل در حال بررسی امکان «تمدید نشدن توافق آب با اردن» است.
در همین حال، رسانههای آمریکایی گزارش دادند که سربازان اسرائیلی از نوامبر به کار خود برای ایجاد منطقه حائل در امتداد مرز با نوار غزه ادامه دادهاند.
وال استریت ژورنال به نقل از سربازان گفتهاست که دستور پاکسازی منطقه ای به عرض یک کیلومتر در امتداد مرز را به عنوان بخشی از طرح اسرائیل برای ایجاد یک منطقه حائل امنیتی در داخل غزه دریافت کردهاند.
امروز توجهات به سوی دیوان بینالمللی دادگستری در شهر لاهه معطوف شدهاست که تصمیم خود را در مورد امکان اعمال تدابیر اضطراری علیه اسرائیل در پی اتهامات آفریقای جنوبی مبنی بر اینکه جنگ اسرائیل در غزه نسلکشی است، صادر خواهد کرد.
در جلسه امروز دادگاه به موضوع نسلکشی رسیدگی نخواهد شد و تنها اقدامات اضطراری را برای جلوگیری از تشدید درگیری در نظر گرفته میشود.
نتانیاهو به ایجاد بحرانهای منطقه ای متهم شد
تل آویو یک منطقه حائل در امتداد مرز با غزه ایجاد کرد.. در انتظار حکم لاهه
نتانیاهو به ایجاد بحرانهای منطقه ای متهم شد
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة