اختلاف در پارلمان عراق بر سر لایحه بودجه فدرالhttps://persian.aawsat.com/home/article/1558471/%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%81-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82-%D8%A8%D8%B1-%D8%B3%D8%B1-%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%AD%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D8%AC%D9%87-%D9%81%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%84
انتظار میرود پارلمان عراق امروز چهارشنبه باوجود اختلاف ائتلاف های پارلمانی در خصوص بودجه مالی فدرال سال ۲۰۱۹، رأیگیری کند. این بودجه به عنوان دومین بودجه هنگفت این کشور از سال ۲۰۰۳ بهشمار میرود.
به گزارش الشرق الاوسط، قرار بود پارلمان عراق روز گذشته این بودجه را به رأی بگذارد، اما اختلافها و عدم کامل شدن ملاحظات کمیسیون مالی در مورد برخی از بندهای این بودجه، مانع از تصویب آن شد.
منابع پارلمانی نیز احتمال دادند به دلیل اختلافات سیاسی میان ائتلافها، به ویژه گروههای منطقه کردستان این کشور، در خصوص بودجه، امروز نیز پارلمان نتواند این بودجه را تصویب کند.
منطقه کردستان خواستار تقریباً ۱۴ درصد کل بودجه است، در حالی که اکثریت جریانها و ائتلافهای عربی این درخواست را رد کرده و بر اعطای ۱۲ درصد بودجه به کُردها، اصرار دارند.
در همین راستا رائد فهمی نماینده و یکی از رهبران ائتلاف پارلمانی «اصلاح» در گفتگو با «الشرق الاوسط»، احتمال داد که این بودجه پس از اعمال اصلاحات مورد نیاز در آن از سوی دولت و کمیسیون مشترک بودجه، امروز در پارلمان به تصویب میرسد.
وی گفت: «ما روز گذشته، به دلیل نیاز بودجه به بررسی دقیق، تبدیل و جایگزین کردن برخی بندها با دیگر، و همچنین توافق در مورد درآمدها و هزینهها، و نیاز به تلاشهای فراوان دیگر، نتوانستیم آن را تصویب کنیم».
فهمی با اشاره به تصویب میزان بودجه فعلی کل کشور و قیمت هر بشکه نفت در آن، گفت: «این بودجه دومین بودجه هنگفت این کشور از سال ۲۰۰۳، خواهد بود که تقریباً مبلغ ۱۳۲ تریلیون دینار عراقی، بر اساس قیمت هر بشکه نفت ۵۶ دلار لحاظ شدهاست، اما این قیمت نیز قابل بحث و بررسی بیشتر است که به احتمال زیاد بعدها قیمت آن کاهش مییابد، و این از صلاحیتهای دولت و کمیسیون بودجه پارلمانی است».
حملات هوایی واشنگتن حوثیها را به اختفا و جابجایی مجبور کردhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/5126301-%D8%AD%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D8%B4%D9%86%DA%AF%D8%AA%D9%86-%D8%AD%D9%88%D8%AB%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%81%D8%A7-%D9%88-%D8%AC%D8%A7%D8%A8%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%A8%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D8%AF
حملات هوایی واشنگتن حوثیها را به اختفا و جابجایی مجبور کرد
زبانه آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا میرود (AFP)
برای دومین هفته متوالی، جنگندههای آمریکایی به حملات هوایی خود بر مواضع حوثی ها در یمن ادامه دادهاند و بهطور متمرکز استان صعده، پایگاه اصلی این گروه، را هدف قرار دادهاند. در همین حال، گزارشهایی از جابجایی مجدد فرماندهان حوثی و انتقال تجهیزات نظامی به مواضع مستحکمتر منتشر شده است.
بر اساس منابع آگاه یمنی که به «الشرق الاوسط» گفتوگو کردهاند، واشنگتن حملات خود را بر مناطقی متمرکز کرده که گمان میرود عبدالمالک الحوثی، رهبر این گروه، در آنجا پنهان شده است. این حملات همچنین انبارهای سلاح و مراکز فرماندهی و کنترل را هدف گرفتهاند.
این منابع تأیید کردند که حوثیها از ماهها پیش حجم عظیمی از سلاحها و کارگاههای تولید نظامی را از صنعا و عمران به مناطق صعبالعبور صعده منتقل کردهاند تا از خطر بمباران در امان بمانند.
بر اساس اطلاعات، فرماندهان ارشد این گروه شامل کارشناسان ایرانی و اعضای «حزبالله» لبنان، صنعا و سایر شهرها را ترک کرده و به پایگاههای حوثیها در صعده رفتهاند؛ جایی که توپوگرافی کوهستانی پناهگاه امنتری برای آنها فراهم میکند.
هواداران حوثی با حمل ماکت موشک و سردادن شعار در تظاهرات شرکت میکنند (AP)
منابع تأکید میکنند که حوثیها شبکهای وسیع از تونلها و پناهگاهها را در دل کوهها حفر کردهاند که به عنوان مراکز فرماندهی، انبار سلاح و پناهگاههای مقاوم در برابر حملات هوایی استفاده میشود.
همچنین منابع آگاه در صنعا فاش کردند که برخی فرماندهان ارشد حوثی از جمله مهدی المشاط، رئیس به اصطلاح «شورای سیاسی عالی»، از زمان آغاز حملات ناپدید شدهاند. این منابع از جابجایی سایر فرماندهانی خبر دادند که خانوادههای خود را به صعده منتقل کردهاند تا از تشدید احتمالی درگیریها در امان بمانند.
بر اساس این گزارشها، حوثیها اقدامات امنیتی بیسابقهای اعمال کردهاند. فرماندهان و ناظران این گروه، بهویژه آنهایی که از صعده آمدهاند، از حضور علنی و حرکتهای عمومی خود کاستهاند، از شرکت در جلسات رسمی خودداری میکنند و برخی حتی خانههای خود را ترک کرده و به آپارتمانهای مخفی یا مناطق دورافتاده نقل مکان کردهاند.
با تداوم حملات آمریکایی و گسترش دامنه آنها، ناظران نظامی پیشبینی میکنند حوثیها به استراتژیهای جایگزین مانند استفاده از تونلهای زیرزمینی برای پرتاب موشکها و پهپادها یا استقرار مجدد سامانههای تهاجمی در مناطق مستحکمتر روی خواهند آورد.
سؤالات زیادی درباره توانایی این گروه در مقاومت در برابر حملات شدید و تأثیر این عملیات بر برنامههای آنها برای هدف قراردادن کشتیرانی بینالمللی و ادامه تشدید نظامی در منطقه بیپاسخ مانده است.
آوارگی از صعده
در هفته گذشته، جنگندههای آمریکایی دهها حمله را علیه انبارهای سلاح، تونلهای مستحکم و مواضع نظامی در مناطق الصفراء، ساقین، کتاف، سحار، مجز و خود شهر صعده انجام دادند. این حملات بخشی از کمپین ترامپ برای تضعیف توانایی حوثیها در اجرای حملات دریایی و تهدید کشتیرانی بینالمللی است.
حملات شدید باعث آوارگی گسترده ساکنان شهر صعده و مناطق اطراف آن شده است. منابع محلی گزارش دادند صدها خانواده در روزهای اخیر خانههای خود را ترک کرده و به استانهای حجه، عمران و الجوف فرار کردهاند.
آثار بمباران آمریکایی مواضع حوثیها در صعده، پایگاه اصلی این گروه (رویترز)
این منابع به «الشرق الاوسط» توضیح دادند که بسیاری از خانوادهها به دلیل ترس از حملات مجبور به فرار شدند اما فرصت نکردند اثاثیه خود را همراه ببرند. برخی خانوادهها نیز به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب، در مناطق خود گرفتار شده و قادر به ترک نیستند.
حوثیها اوایل سال جاری مرکز پرتاب موشکها و پهپادها را از عمران و سایر مناطق به غارها و مواضع مخفی در صعده منتقل کردند. این عملیات تحت نظارت متخصصان «سپاه مهندسی و تعمیرات نظامی» انجام شد تا بقایای زرادخانه آنها پس از حملات غربی حفظ شود.
منابع در آن زمان تأیید کردند که انتقال با وسایل نقلیه غیرنظامی استتارشده و بهصورت مرحلهای انجام شد تا از شناسایی توسط هواپیماهای آمریکایی جلوگیری شود.