مسمومیت ده ها کودک در درنه به دلیل آب آلوده پس از سیل

موسسات امدادی خواهان توقف دفن قربانیان در گورهای دسته جمعی

چند نفر از اعضای سازمان جستجو و شناسایی افراد مفقود الاثر در حال کشیدن جسد یک نفر از زیر آوار در درنه (سازمان جستجو وشناسایی افراد مفقود الاثر)
چند نفر از اعضای سازمان جستجو و شناسایی افراد مفقود الاثر در حال کشیدن جسد یک نفر از زیر آوار در درنه (سازمان جستجو وشناسایی افراد مفقود الاثر)
TT

مسمومیت ده ها کودک در درنه به دلیل آب آلوده پس از سیل

چند نفر از اعضای سازمان جستجو و شناسایی افراد مفقود الاثر در حال کشیدن جسد یک نفر از زیر آوار در درنه (سازمان جستجو وشناسایی افراد مفقود الاثر)
چند نفر از اعضای سازمان جستجو و شناسایی افراد مفقود الاثر در حال کشیدن جسد یک نفر از زیر آوار در درنه (سازمان جستجو وشناسایی افراد مفقود الاثر)

مرکز ملی مقابله با بیماری در شهر طرابلس پایتخت لیبی جمعه (۱۵ سپتامبر) از ۵۵ مورد مسمومیت کودکان به دلیل آلودگی آب در شهر سیل زده درنه خبر داد. سیل و طوفان سهمگین شبکه آبرسانی را نابود کرد و آب شیرین به آب فاضلاب آلوده شده است.
حیدر السایح رئیس مرکز ملی مقابله با بیماری در لیبی در اظهاراتی که جمعه (۱۵ سپتامبر) در شبکه «لیبیا الاحرار» پخش شد گفت «نظام سلامت و بهداشت در شهر فرسوده است و آمار مسمومیت ها به دلیل بدتر شدن وضع بهداشت افزایش پیدا خواهد کرد». او خواستار «تخلیه کامل مناطق سیل زده که همه ساختمان هایش خراب شده اند شد». السایح افزود «زنان و کودکان باید از مناطقی که آب آشامیدنی در آنها آلوده شده خارج شوند».

۵۵ کودک به دلیل آب آلوده در شهر فاجعه زده درنه مسموم شده اند (آژانس عکس اروپا)

نگرانی درباره آب سمی در درنه و افزایش آلودگی محیط زیست به دلیل تجزیه اجساد افزایش یافته است. مارتین گریفیتس معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشر دوستانه جمعه (۱۵ سپتامبر) گفت سیل در لیبی باعث جان باختن هزاران نفر شده و این بدترین فاجعه طبیعی در تاریخ معاصر لیبی است که «تغییر آب و هوایی و نبود امکانات» آن را وخیم تر کرد.
گریفیتس در ژنو در گزارش خود به سازمان ملل افزود «دسترسی به درنه همچنان بسیار دشوار است. این فاجعه است که در آن تغییرات آب و هوایی و نبود امکانات دست به دست هم دادند».
او خاطر نشان کرد که دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل یک تیم هماهنگی ۱۵ نفره خود را از مراکش به لیبی فرستاد. این تیم مسئول هماهنگی برای مقابله با سوانح طبیعی هستند. زلزله هفته پیش مراکش را لرزاند.
دولت «وحدت ملی» لیبی اعلام کرد که برق و مخابرات شامگاه پنجشنبه (۱۴ سپتامبر) در بخش های فراوانی در درنه وصل شده است. سیل و طوفان مهیب سه روز پیش در درنه باعث کشته شدن چندین هزار نفر شده و بسیاری نیز مفقود الاثر هستند.
دفتر رسانه ای بخش اورژانس و امداد طرابلس از قول سالم الفرجانی رئیس این بخش گفت «روند تخلیه ساکنان درنه و جلوگیری از ورود غیر نظامیان به منطقه آغاز شده است. تیم های نجات و گروه های داوطلب و ارتش صرفا در درنه حضور خواهند داشت».
از سوی دیگر وزارت دادگستری دولت «وحدت ملی» به شهروندانی که دنبال افراد مفقود الاثر در سیل درنه می گردند توصیه کرد به بیمارستان هریشه و دو آرامگاه الفتایح و الظهر الحمر مراجعه کنند و در مقر تیم مرکز پژوهش های قضایی بخش پزشکی قانونی برای احراز هویت قربانیان گمنام آزمایش دی ان ای بدهند.
کمیته بین المللی صلیب سرخ در لیبی جمعه (۱۵ سپتامبر) گفت «اجساد قربانیان بلایای طبیعی سلامت مردم را به خطر نمی اندازد اما باید احتیاط کرد و اجساد را نباید نزدیک منابع آب شرب گذاشت».
این نهاد افزود «دفن اجساد گمنام از روی عجله در گورهای دسته جمعی بدون نام و نشان و بدون امکان شناسایی آنها بدتر است چون این اقدام باعث مشکلات و رنج طولانی بازماندگانی می شود که به دنبال حصول اطمینان از مرگ نزدیکان خود هستند».

موسسات امداد از مقامات لیبی خواستند تا اجساد سیل و طوفان اخیر را در گورهای دسته جمعی دفن نکنند (رویترز)

سازمان بهداشت جهانی و سایر موسسات امداد جمعه (۱۵ سپتامبر) از مقامات لیبی خواستند تا قربانیان سیل را در گورهای دسته جمعی دفن نکنند. گزارش سازمان ملل پیشتر گفت که بیش از هزار نفر بعد از فاجعه سیل در گورهای دسته جمعی دفن شده اند.
کازونوبو کوجیما رئیس بخش پزشکی ایمنی زیستی برنامه اضطراری سازمان بهداشت جهانی و کمیته بین المللی صلیب سرخ و فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر در بیانیه مشترکی از مقامات لیبی خواستند تا در مورد دفن قربانیان در گورهای دسته جمعی یا سوزاندن اجساد به طور دسته جمعی در مناطق فاجعه زده عجله نکنند.
این بیانیه خواستار بهینه سازی مدیریت عملیات خاکسپاری و دفن در گورهای یک نفره شد و افزود گورهای دسته جمعی و دفن شتابزده قربانیان ممکن است باعث مشکلات روحی و روانی بلند مدت بازماندگان و نیز مشکلات اجتماعی و حقوقی شود. اجساد قربانیان بلایای طبیعی به هیج وجه عامل تهدید برای سلامت عمومی نیست مگر اینکه اجساد نزدیک منابع آب شرب باشند.
گزارشی از سوی سازمان ملل که پنجشنبه (۱۴ سپتامبر) منتشر شد گفت بیش از هزار نفر در درنه و بیش از صد نفر در البیضا پس از سیل مرگبار در ۱۱ سپتامبر در گورهای دسته جمعی دفن شدند.
بلال سبلوح مدیر پزشکی قانونی بخش آفریقای کمیته بین المللی صلیب سرخ در نشست خبری در ژنو گفت «اجساد قربانیان در خیابان ها پخش هستند و برخی از اجساد را موج دریا به ساحل می آورد و عده ای هم زیر آوار دفن شده اند. یکی از همکارانم ظرف دو ساعت بیش از ۲۰۰ جسد را در ساحل نزدیک درنه شمرد».
او درباره مناطق آلوده به مهمات عمل نکرده در لیبی هشدار داد و گفت که این مناطق ممکن است جان افرادی که آوار برداری می کنند را به خطر بیندازد.



حمله اسرائیل به تدمر... انتقال فرماندهان ایرانی از سوریه به عراق


 
مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
  مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
TT

حمله اسرائیل به تدمر... انتقال فرماندهان ایرانی از سوریه به عراق


 
مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
  مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص

آمار قربانیان حمله هوایی اسرائیل به تدمر سوریه به ۹۳ نفر رسید. خبرها حاکی از این است که جمعی از فرماندهان رده بالای سپاه و گروه های شبه نظامی ایران به دلیل نگرانی از اینکه هدف حمله اسرائیل قرار بگیرند سوریه ترک کردند و راهی عراق شدند. همچنین نیروهای ائتلاف بین المللی تجهیزات نظامی و نیرو به پایگاه میدان نفتی العمر در حومه شرقی دیر الزور آورده است تا برای رویارویی با تهدیدهای فزاینده در منطقه آماده باشد.
مراسم خاکسپاری کشته شدگان حمله اسرائیل به تدمر روز جمعه (۲۲ نوامبر) برای دومین روز متوالی در اکثر شهرستان ها و روستاهای عمدتا شیعه نشین در حومه های حلب و حمص و دمشق و دیر الزور ادامه داشت و عکس های منتشر شده در شبکه های اجتماعی بیانگر جمعیت انبوه شرکت کنندگان نظامی و غیر نظامی در مراسم تشییع جنازه است.

مراسم تشییع جنازه برخی از کشته شدگان در شهرستان الزهراء در حومه حلب

سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه جمعه (۲۲ نوامبر) گفت جمعیت انبوهی در روستای الربوه در حومه غربی حمص که عمدتا شیعه نشین است در مراسم خاکسپاری چند نفر از اعضای «حزب الله» لبنان شرکت کردند و صدها نفر نظامی و غیر نظامی در تشییع جنازه ۴ نفر از اعضای «حزب الله» حضور داشتند. این افراد در حملات هوایی اسرائیل به شهر تدمر کشته شدند. شرکت کنندگان در این مراسم با چهره های اندوهناک و غم زده با پرچم های «حزب الله» لبنان به نفع «حزب الله» و در ستایش از اعضای این گروه شعار دادند و نیز شعارهای مذهبی مثل «خوش به حالتان ای سربازان مهدی منتظر که در بهشتید. شما حزب الله هستید» سر دادند. تشییع جنازه بقیه قربانیان این حمله با حضور پرتعداد جمعیت در شهرستان الحطانیه در حومه حمص و شهرستان الزهراء در حومه حلب و منطقه سیده زینب در جنوب دمشق و در حومه دیر الزور برگزار شد.
برخی منابع آگاه به این مراسم در دمشق به «الشرق الاوسط» گفتند جمعیت انبوه در چند مراسم خاکسپاری جان باختگان حمله به تدمر دارای پیام است که نشانگر حضور پررنگ و گسترده مردمی هواداران و سرسپردگان به ایران و «حزب الله» لبنان در مناطق تحت نفوذشان در سوریه است و نیز پاسخی است به خبرهایی که منتشر شدند مبنی بر اینکه «نقش شبه نظامیان ایران در سوریه کم رنگ» شده است.

این منابع خاطر نشان کردند حمله هوایی اسرائیل به تدمر چند روزی پس از آن انجام شد که رسانه های داخلی سوریه از افزایش حضور گروه های شبه نظامی ایران در سوریه برای مقابله با تشدید تنش نظامی از سوی اسرائیل خبر دادند و گروه های نظامی وابسته به ایران تهدید کردند که مسیر تهران – بیروت را می بندند. سپاه پاسداران نیز همچنان در حال برگزاری آموزش های نظامی گسترده در پادگان ها برای گروه های شبه نظامی به ویژه گروه عراقی «جنبش نجبا» در منطقه بیابانی السخنه در شرق حمص است.

گوشه ای از مراسم خاکسپاری جمعه برخی از کشته شدگان حمله تدمر که در منطقه سیده زینب برگزار شد

این منابع خاطر نشان کردند که اسرائیل دست به حمله پیشگیرانه کوبنده به گروه های شبه نظامی ایران زده که این پیام هشدار را به ایران می دهد که گروه های شبه نظامی عراق نباید علیه اسرائیل فعال شده و دست به حمله بزنند.

این منابع افزودند که اسرائیل اصرار دارد که خط انتقال اسلحه و نیرو به خاک سوریه را کاملا تعطیل کند و شاید دامنه این اقدام اسرائیل به خط انتقال اسلحه و نیرو به عراق نیز برسد.
در این راستا خبرها حاکی از این است که شماری از فرماندهان «سپاه» و گروه های شبه نظامی ایران از سوریه راهی عراق شدند تا هدف حملات هوایی اسرائیل قرار نگیرند به خصوص اینکه حملات هوایی اسرائیل به تازگی در سوریه شدت پیدا کرده است. خبرگزاری «نورث پرس» سوریه به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد «۱۱ تن از فرماندهان رده اول سپاه و شبه نظامیان ایران سوار بر سه خودرو خاک سوریه را ترک کرده و از گذرگاه مرزی قائم وارد عراق شدند». این خبرگزاری افزود این فرماندهان سپاه و گروه های شبه نظامی در حمص و تدمر و دمشق حضور داشتند و همگی ایرانی و عراقی هستند.

بالگرد آمریکایی بر فراز مقر ائتلاف بین المللی

اسرائیل روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در چندین حمله هوایی سه موضع در شهر تدمر در حومه شرقی حمص را مورد هدف قرار داد. گفته می شود این حملات هوایی عمدتا محل نشست شماری از فرماندهان گروه های شبه نظامی ایران و «جنبش نجبا»ی عراق و یکی از اعضای ارشد «حزب الله» لبنان را هدف قرار دادند. اسرائیل همچنین به دو منطقه در محله «الجمعیه» حمله کرد که یکی انبار اسلحه نزدیک منطقه صنعتی است. خانواده های شبه نظامیان عراقی و خارجی وابسته به ایران در منطقه صنعتی سکونت دارند. «سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه» جمعه (۲۲ نوامبر) گزارش داد آمار تلفات جانی حمله هوایی اسرائیل به تدمر به ۹۲ نفر رسید که ۶۱ نفر از اعضای گروه های شبه نظامی ایران هستند و تابعیت سوری دارند و در این میان ۱۱ تن افسر و نیروهای درجه دارند که برای «حزب الله» لبنان کار می کردند. ۲۷ نفر از قربانیان این حمله غیر سوری و عمدتا اعضای «جنبش نجبا»ی عراق و ۴ تن از اعضای «حزب الله» لبنان بودند. حدود ۲۱ نفر نیز زخمی شدند که ۷ نفر غیر نظامی هستند.
در راستای تشدید تنش در منطقه فعالان سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه گفتند که چندین هواپیمای لجستیک نظامی نیروهای «ائتلاف بین المللی» در پایگاه میدان نفتی العمر در حومه شرقی دیر الزور به زمین نشستند. این پایگاه بزرگ ترین پایگاه نظامی آمریکا در سوریه است. هواپیماها حامل تجهیزات نظامی و لجستیک هستند.

نیروهای ائتلاف بین المللی برای تقویت توان دفاعی و افزایش آمادگی رزمی برای مقابله با تهدیدهای فزاینده ایران و شبه نظامیانش در منطقه تلاش می کنند.