مصطفی فحص

مصطفی فحص

تل‌آویو - دمشق... سقوط ضمانت‌ها

از همان لحظه نخست که نیروهای مخالف مسلح سوری وارد دمشق، پایتخت سوریه شدند و رژیم بشار اسد را سرنگون کردند، تل‌آویو عملیات نظامی خود را علیه دولت سوریه از زمین، هوا و دریا تشدید کرد؛ گویی که جنگی فراگیر را علیه این کشور آغاز کرده است. این مسئله باعث ایجاد تردیدهای سیاسی و استراتژیک در مورد دلایلی…

لبنان... در زمان‌بندی دولت و حاکمیت آن

دولت در لبنان آخرین پرسش بود، نه اولویت. در طول سال‌ها قربانی جنایات سیاسی، قضایی و نظامی شد که به تضعیف آن انجامید. به‌قدری به حاشیه رانده شد که یا غایب بود یا عمداً به فراموشی سپرده شد. بااین‌حال، علی‌رغم ضعف و چالش‌هایی که با آن مواجه شد، همچنان از فروپاشی مصون مانده. دولت در لحظه‌ای بحرانی، به…

سیستانی و مرجعیت دولت

مرجع عالی‌قدر شیعیان جهان، سید علی سیستانی، زنگ خطر را به صدا درآورد، اما به نظر می‌رسد این هشدار آخرین اخطاریه قبل از وقوع فاجعه‌ای است که دولت و ملت عراق توان تحمل پیامدهای آن را ندارند. احتمال وقوع بحران‌ها، سیستانی را پس از سکوتی طولانی به بیان دیدگاه خود واداشت؛ دیدگاهی که بیانگر نارضایتی یا…

قالیباف... درباره دوگانگی نظام و ساختار در لبنان

رئیس مجلس ایران، ژنرال محمد باقر قالیباف، لطفاً عذر ما را بپذیرد، زیرا نفوذ قوی او جایگزین دانش ضعیفش درباره لبنان و ساختار آن نمی‌شود؛ ساختاری که غیرقابل تجزیه و در عین حال به راحتی قابل تقسیم است. بنابراین، جناب ژنرال، حضور قدرتمند نظام، انقلاب، یا کشور شما در لبنان، یا حتی سرپرستی کامل بر حکومت…

ایران... میان ثابت و متحول در داخل و خارج

شاید این نخستین بار از زمان تأسیس جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ باشد که نظام ایران با پرسش‌های سخت و پیچیده‌ای روبه‌رو می‌شود که از ماهیت آن شروع می‌شود و به شکل آن می‌رسد و در نهایت به آینده‌اش که به صورت موضوعی با مسائل خارجی مرتبط است، یعنی نفوذی که با بسیاری از تحولات تهدید می‌شود. این پرسش‌ها به ابزارهای قدرتی که نظام در اختیار داشت، نزدیک می‌شوند و بحث را به دوردست می‌برند، فراتر از چیزی که نظام به‌طور مصرانه‌ای به داخل و خارج نشان می‌داد، یعنی اینکه نظام مستحکم است و طولانی‌مدت ادامه خواهد داشت. اما آیا به‌رغم تغییرات بزرگی که منطقه را فرا گرفته است، نظام هنوز می‌تواند به همان شیوه گذشته، چه در داخل و چه در خارج، مانند دهه‌های گذشته عمل کند؟

دانش مرگبار و جنگ احتمالی

دو عملیات پیاپی که تل‌آویو از طریق انفجار دستگاه‌های الکترونیکی که توسط اعضای «حزب‌الله» از جمله نظامیان ،امنیتی‌ها و غیرنظامیان استفاده می‌شد، انجام داد، می‌توان آن‌ها را به عنوان نسل‌کشی توصیف کرد؛ به دلیل تعداد مجروحانی که نزدیک به چهار هزار نفر رسیده و ده‌ها کشته در چند دقیقه، این عملیات اولین…

لبنانی‌هایی که به هوکستین پناه می‌برند

برای برخی‌ها، سفر آموس هوکستین، فرستاده ویژه ایالات متحده به لبنان، به بیروت، هم از نظر زمان‌بندی و هم از نظر محتوا مبهم است. این ابهام یا محتوای غیرسازنده‌اش، پیچیدگی‌های صحنه عمومی منطقه‌ای و وضعیت خاص لبنان را که به روی تمامی احتمالات باز است، افزایش می‌دهد. اما هوکستین در این زمان حساس یا در…

«حزب‌الله» پس از غزه از  زبان عماد مغنیه

یک فایل صوتی منتسب به عماد مغنیه فرمانده فقید «حزب‌الله» که در سال 2008 در حومه دمشق توسط اسرائیل ترور شد، منتشر شده كه محتوای آن با تمام ويديو‌هایی که قبلاً توسط رسانه‌های نظامی مغنیه پخش شده بود، تفاوت دارد كه معمولا از چند ثانیه تجاوز نمی کند و بیشتر فیلمهای او مربوط به یک میدان نظامی است. در مورد این فايل صوتی جدید که توسط هیچ جريان رسمی در حزب منتشر نشده در محتوا و اهمیت زمان بندی آن متفاوت است، بنابراین ممکن است اين درز عمدی در نظر گرفته شود.

لبنان... درآستانه برخورد

بحران مالی لبنان و همراه با آن بحران سیاسی مانند یکی از جمهوری‌های موز، به سمت نقطه‌ی بی‌بازگشت سرازیر می‌شود و به دلیل اخبار درز یافته توسط رسانه‌‎ها درز مبنی براینکه وزارت خزانه داری امریکا به قراردادن ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان در لیست تحریم‌ها بسیار نزدیک شده تا رسیدن به نقطه برخورد بزرگ…

ایران ... شکاف‌های مرزی

بار دیگر روایت ایرانی تهمت زنی به مخالفان کرد به تبانی با دشمنان ایران و توطئه علیه رژیم اسلامی بازگشت. رسانه‌های حکومتی مخالفان در کردستان عراق را متهم کردند که در ورود تجهیزات مورد استفاده در حمله اصفهان به دستور یک دستگاه امنیتی خارجی دست داشته‌اند. موضع رسانه‌های رسمی ایران حاوی ادعای نیمه…