زاهی حواس
وزیرمشاور سابق درامور آثار باستانی مصر و مدیر آثار جیزه

ثبت سایت‌های باستانی در سعودی 

پادشاهی عربی سعودی شاهد یک رنسانس باستان‌شناسی درچارچوب چشم اندازی روشنگرانه است که توسط سازمان میراث فرهنگی در حال وقوع است

آثار باستانی سعودی

هیئت علمی سعودی وابسته به سازمان میراث فرهنگی پس از کشف تبرهای سنگی در شعیب الادغم شرق منطقه القصیم که قدمت آنها به 200 هزار سال از دوران پارینه سنگی به ویژه دوره موسوم به تمدن آشول برمی‌گردد، اسرار جدیدی را در تاریخ پادشاهی عربی سعودی نشان داد. من باید دستاوردهای تیم سعودی را تحسین کنم که به…

گردهمایی عربی در جده

شهر جده سعودی میزبان دوره ظرفیت سازی منطقه‌ای عربی در زمینه آثار باستانی دریایی و میراث فرهنگی زیر آب است که از 26 فوریه آغاز شده و تا 9 مارس ادامه می‌یابد. این همایش با همکاری اداره میراث در پادشاهی عربی سعودی، مرکز منطقه‌ای عربی برای میراث جهانی در منامه و کرسی میراث فرهنگی زیر آب یونسکو در…

سعودی آثار خود را باز می‌گرداند

خروج غیرقانونی یکی از آثار تاریخی از موطنش، ضایعه‌ای جبران ناپذیر است؛ حتی اگر دوباره به خانه اصلی خود بازگردانده شود، پیشاپیش بخشی از اهمیت خود را در رابطه با شرایط کشف و محتوای باستان شناسی که آن را احاطه کرده بود از دست داده. به محض اینکه هر شخص، گروه یا نهادی به طور مخفیانه اشیاء باستانی را…

بین فراعنه و شبه جزیره عربی

تمدن فرعونی روابط خود با همسایگان و جهان پیرامونش را بر روی دیوارهای معابد و مقبره‌های مصری به تصویر می‌کشید که قدمت آنها به دوران مختلف مصر باستان باز می‌گردد. این روابط بین روابط نظامی در قالب لشکرکشی‌های مسلحانه برای حفاظت از نفوذ مصر و حفظ امنیت مرزها و مناطق منابع طبیعی یا روابط تجاری صرفاً…

گنجینه‌های الفاو

اداره میراث پادشاهی عربی سعودی در اواخر ژوئیه اعلام کرد که یک تیم علمی سعودی به همراه کارشناسان بین‌المللی موفق شده‌اند بسیاری از اسرار سایت باستانی الفاو، پایتخت باستانی پادشاهی کنده، در اطراف صحرای الربع الخالی، در حدود 100 کیلومتری جنوب وادی الدواسر را کشف کنند. کار حفاری محوطه باستانی الفاو با…

 رومی‌ها در دومة الجندل

با توجه به موقعیت جغرافیایی استراتژیک دومة الجندل و اهمیت آن به عنوان یک ایستگاه تجاری بزرگ در شمال شبه جزیره عربی، اولین اشاره‌‌ها به دومة الجندل در منابع رومی در آغاز قرن اول میلادی ظاهر شد. اما شواهد تاریخی که اکنون در دست داریم به وضوح حاکی از رونق این منطقه در طول قرون اول بعد از میلاد به دلیل…

آینده کنکاش گنجینه های باستانی زیر آبی در سعودی

دولت سعودی برنامه افزایش و توسعه دامنه کاوشگری باستان شناسی و احیای آثار کهن را نه فقط در اراضی این کشور به وسعت بیش از دو میلیون و دویست و پنجاه هزار کیلومتر مربع پیش می برد بلکه این روزها خبرهای کشفیات مهم آثار باستانی در اعماق آب های ساحلی سعودی در کرانه دریای سرخ منتشر می شود. کمیسیون میراث ملی…

ابنیه تاریخی در سعودی شناسامه دار می شوند

بافت های تاریخی فاقد ارزش نیستند!‌ دنیای معماری در روند تحول جاری به سمت آنچه معماری هوشمند نامیده می شود می رود. معنای تحول کنونی این نیست که معماری قدیم را تخریب کنیم و به جای آن بناهای متناسب با تحول عظیم معماری بسازیم. کشورهای فراوانی به جایگاه مهم و کارکرد هویت ساز و تاریخی ابنیه تاریخی پی…

مرمت کاخ های باستانی

پروژه مرمت کاخ ها و عمارت های تاریخی و باستانی در مرکز شهر ریاض از جمله برنامه های مهم وزارت فرهنگ است. وزارت فرهنگ پروژه های اداره میراث فرهنگی را مدیریت می کند. شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ از آغاز پروژه مرمت و احیای بناهای تاریخی در مرکز ریاض خبر داد. هر کدام از آنها نشانی از هنر…