هدی نونو
سفیر سابق پادشاهی بحرین در ایالات متحده
TT

بحرین سرزمین صلح

پادشاهی بحرین بار دیگر با گامی شجاعانه افق‌های جدیدی برای تعمیق صلح و گسترش تسامح برداشت. با تأیید ملک حمد بن عیسی آل خلیفه موافقت صلح با اسرائیل اعلام شد که بحرین براساس حاکمیت بر تصمیمات ملی و منافع عالیه در آن راه گام برداشت که خود به عنوان یک دست‌آورد تاریخی محسوب می‌شود که منامه با حکمت و پختگی آن را ترسیم کرده و با شفافیت و مسئولانه اعلام نمود.
رویدادی است که دریچه امید به روی ملت‌های منطقه می‌گشاید که ده‌ها سال رنج و عذاب درگیری‌ها و جنگ‌ها و ناآرامی‌ها کشید‌ه‌اند در حالی که ادیان آسمانی برصلح و حسن تفاهم تأکید می‌کنند. بحرین که همواره موطن تمدن‌های بشری و الگوی عالی برای همزیستی و تسامح بوده، همیشه ایمان داشته که اعلام صلح با اسرائیل می‌تواند فرصت‌های بهتری برای دو ملت فلسطین و اسرائیل بیافریند و ثبات در منطقه و منطقه و جهان را محقق ‌سازد.
شاید دست سرنوشت چنین خواست که من به دلیل تولد و رشدم در بحرین وارد جزئیات زیادی درباره نزاعی معاصر شده‌ام که زمان آن رسیده که باید متوقف شود، نزاعی که آدم خردمند هیچ نتیجه‌ای درآن  جز کینه و تعصب نمی‌یابد. دنبال کننده  نزاع تقریباً 70 ساله درمی‌یابد که عرب‌ها و اسرائیل آنچه را که در جبهه‌ها و میادین جنگ محقق نساختند در مذاکرات به دست آوردند و چه بسیار که بحرین و شرکا و متحدانش فریاد زده‌اند صلح باید کلید حل همه اختلافات باشد؛ با درنظر گرفتن دیدگاه پادشاه کشور درباره ضرورت گستراندن فرهنگ صلح درجهان و تأکید مستمر او بر اهمیت افزایش تلاش‌ها برای پایان دادن به نزاع فلسطینی-اسرائیلی.
دیپلماسی به من آموخت که صلح به مثابه حلقه نجات همه ماست و در طول بیش از پنج سال که به عنوان سفیر میهنم بحرین در ایالات متحده سپری کردم یقین آوردم که همه ما به دنبال صلح می‌گردیم و امروز که سراسر وجودم را افتخار به میهنم بحرین و امید به آینده آکنده است به خود این حق را می‌دهم که بگویم این یک لحظه تاریخی است و منطقه خاورمیانه را وارد عصر جدیدی خواهد ساخت با عنوان خیزش و شکوفایی و توسعه، عصری خالی از ویروس خشونت و تندروی و تروریسم. زمانی که تأیید می‌کند بحرین که همواره با برادران و دوستان و متحدان برای استقرار صلح تلاش می‌کند، سرزمین صلح و صدای عقل و حکمت محکم است، کشوری که همیشه خود را پایبند به تصمیم‌های مشروعیت بین‌المللی می‌بیند و به برقراری روابط دیپلماتیک مبتنی بر احترام متقابل و منافع ملی علاقمند است.
نزاع فلسطینی-اسرائیلی صفحات دردناکی را رقم زد که صلح شجاعان آنها را پاک خواهد کرد. مردم منطقه از آثار فقر و بیکاری و مهاجرت و محدودیت فرصت‌های آموزشی، کمبود امکانات بهداشتی رنج کشیده‌اند و بحرین ایمان دارد که تطابق دیدگاه‌ها و همآهنگ ساختن تلاش‌ها از طریق بهره‌برداری از درآمدهای منطقه و قدرت‌های مردمانش و جایگاه استراتژیکی که دارد، می‌تواند سد محکمی در برابر شری که می‌شناسیم ایجاد کند، همانی که آشکارا سخن از دشمنی با همه ما می‌گوید و با امنیت سرزمین‌های ما قمار می‌کند و با راهی ساختن فرزندانش به سمت رویارویی‌های بازنده ماجراجویی‌ می‌کند.
بحرین می‌داند همان قدر که شیرینی صلح تلخی دشمنی را عقب می‌راند، همچنین می‌داند اعلام موافقت صلح با کشور اسرائیل درجهت تلاش‌هایش برای پایان دادن به نزاع فلسطینی-اسرائیلی مطابق با ابتکار صلح عربی است برای آینده‌ای بهتر که آن را امید و خوش‌بینی فراگیرد و امنیت و ثبات برآن حاکم شود و حق زندگی مشترک را به رسمیت بشناسد. همه دربرابر فرصتی برابر محک زدن میزان جدیت آنها برای اتخاذ صلح به عنوان راهی برای حل و فصل مسائل و تقویت ائتلاف‌ها قرار دارند. صلح تنها امضای یک سند توافق نیست بلکه ارزش و اصولی است که عمق می‌یابند و این پیام بحرین به همه جهان است.
رهبران ما با آگاهی و شجاعت خود سنگ جمود را شکستند و با دیدگاه تیز خود آب‌های راکد را به حرکت درآوردند همان طور که ملت‌های زنده فرهیخته علاقمند به زندگی از جنگ‌ها و درگیری‌ها خسته شده‌اند و خیلی خوب میزان هدف قرارگرفتن و توطئه‌ها را دریافتند. به همین دلیل با زبان منطق خواندند و موافقت با صلح با اسرائیل را اعلام کردند و درآن ترجمانی حقیقی برای میراث عظیم خود در تسامح و همزیستی صلح‌آمیز دیدند و صفحه‌ای از تاریخ سرشار از درد و ترس از ناشناخته را برگرداندند با این امید که میوه‌های این صلح را در به شکل رشد و شکوفایی، دانش و پیشرفت بچینند که به انسانیت خدمت کند. به همین دلیل برهمه ماست که به آنان نارو نزنیم، روزی کودکان ما بزرگ خواهند شد، پس اجازه دهیم میراث ما برای آنها صلح شجاعانه باشد. پس با هم و با سماجت و شادابی بری خوشبختی آنها کار کنیم و دانه‌های صلح را بپراکنیم تا میوه همآهنگی و محبت و دوستی بدهند.