یک گروه سعودی- بینالمللی به دلایلی بر مهاجرتها به شبه جزیره عربی در صحرای النفوذ در اطراف منطقه تبوک دست یافتهاند که به بیش از 120هزار سال پیش برمیگردند. این دلایل نشان دهنده قدیمیترین وجود صدها جای پای بشری و جانوری در پادشاهی عربی سعودی است.
مجله « Science Advance» این کشف را منتشر کرد. گروه علمی که اقدام به بررسی باستانشناسی برای وجود دلایل بر این مهاجرتها در دریاچه خشک شمال پادشاهی کردند، تأکید میکنند این نتایج علمی نشان دهنده اهمیت وجود رابطه تنگاتنگ میان جابهجایی انسان و حیوان و استفاده آن از منطقه است.
شاهزاده بدر بن عبدالله وزیر فرهنگ پادشاهی در کنفرانس مطبوعاتی بینالمللی خود خبر از این کشف باستانی داد که نشان دهنده تاریخ و تمدن پادشاهی است که ریشه در باستان دارد. این کشف کوچ بشر و پراکندگی آنها در درون شبه جزیره عربی در زمانی که صحراهای کنونی عبارت از مزارعی حاصلخیز بودند را نشان میدهد. مقاله علمی منتشر شده به ظهور لایههای ضخیم سخت رسوبها در دریاچه قدیم در صحرای النفود اشاره میکنند، همان طور که قبلا اشاره کردم نه تنها به رد پای بشر دست یافتند بلکه به دلایلی بر وجود حیواناتی مانند اسب و فیل رسیدند که نشان دهنده فعالیت انسانی در جزیره عربی و به کارگیری انواع حیوانات یا در نقل و انتقال یا شکار است.
دانشمندان شرکت کننده سعودی به همراه چندین هیئت بینالمللی اعلام کردند، این کشف نشان دهنده پراکندگی انسان معروف از افریقا تا سرزمین شام است. آنها همچنین میافزایند، جابه جایی بشر و پستانداران بزرگ و انواع به کارگیری مظاهر طبیعت در نتیجه اوضاع جوی خشک و خشک شدن منابع آبی است. این کشف مهم که به همه جهان اعلام شد، نشان دهنده آن است که اکنون تلاشهایی از سوی وزارت فرهنگ و هیئت میراث برای تشویق گروههای خارجی برای فعالیت در مناطق متعدد باستانی در پادشاهی عربی سعودی صورت میگیرد. با کارگردان معروف امریکایی لسلی گریف صحبت میکردم که در تعدادی از برنامههای باستانی با من همکاری کرد از جمله دنبال کردن مومیاهایی که همه جهان را تکان دادند. به من گفت، کشفیاتی که درخاک سعودی اتفاق افتادند ممکن است سراسر جهان را تکان دهند و تاریخ پادشاهی عربی سعودی در دوران پیش از اسلام را به نمایش بگذارند.