سمير عطا الله
نویسنده و روزنامه‌نگار لبنانی، در روزنامه‌های النهار و دو مجله الاسبوع العربی و الصیاد لبنانی و روزنامه الانباء کویتی فعالیت کرده است
TT

صاحب جلد سالانه

«تایم» یک‌صدمین سال خود را سال آینده کامل می‌کند. و از هماکنون سخن از تغییراتی به میان می‌آورد که برای آنها آماده می‌شود. با اطمینان و خوش‌بینی صحبت می‌کند، گویی هیچ بحرانی در انتشار، چاپ یا کاغذ وجود ندارد. این مجله اعلام می‌کند که هنوز هم پرفروش‌ترین مجله کاغذی است (1.3 میلیون نسخه).
صد سال پیش، «تایم» یک تغییر کامل در زندگی روزنامه‌نگاری هفتگی ایجاد کرد. به جای اندازه بزرگ در اندازه کوچک ظاهر شد. به جای مقالات طولانی، مقالات فشرده و مختصر شروع شد. این نشریه دیگر مقاله یا تحلیلی را آن طور که به دستش می‌رسد نمی‌پذیرد، بلکه بخش‌های ویژه‌ای را برای بازنویسی در یک سبک واحد ایجاد کرد، به طوری که به نظر می‌رسد که سطر به سطر آن را یک نفر نوشته است. با این وجود، بیش از حد کارمند، نویسنده و زبان‌شناس مدرن استخدام کرد. و تأثیر گسترده‌ای در سیاست آمریکا و جهان گذاشت که توسط بنیانگذار آن هنری لوس اعمال می‌شود. در مسائل پیچیده‌ای مانند موضع در قبال چین نقش داشت.
برای میلیون‌ها خواننده که روزنامه‌ نمی‌خوانند یا به اخبار گوش نمی‌دهند، خواندن «تایم» در هر هفته خلاصه‌ای شد که تصویری از رویدادهای جهان در همه زمینه‌ها در اختیارشان می‌گذارد. سپس با یک جلد سالانه به عنوان مرد (یا زن) سال متمایز شد و همچنان متمایز است؛ شخصی که به مهمترین دستاورد، رویداد یا شهرت دست یافته است. از روی آن جلدها، اکنون می‌توانید ماهیت و اهمیت تغییراتی را که کشورها و ملت‌ها پشت‌سر گذاشته‌اند، بخوانید.
« شخصیت سال» یک بار در سال، با تصویر کلی مجله همراه شد. خیلی‌ها سعی کردند با «تایم» به عنوان یک مجله خبری رقابت کنند، مانند «نیوزویک». با تولد «تایم»، بنیاد مالک حدود صد نشریه در همه زمینه‌های زندگی منتشر کرد و ارزش این شرکت اکنون 3.2 میلیارد دلار است.
چندین مجله عربی مانند «تایم» منتشر شد، از جمله «الاسبوع العربی/ هفته عربی» که موفقیت نسبی و عالی کسب کرد. و «الحوادث» در زمان مؤسس و اولین سردبیرش، سلیم اللوزی، موفقیتی بیشتر از آن و فراتر از به دست آورد. در لندن مجله «المجله» و در پاریس «المستقبل/ آینده» با همین قالب منتشر می‌شدند. با این حال، «المستقبل» بیشترین تعداد نویسندگان جهان عرب و نویسندگان با نام‌های شناخته شده را بسیج کرد. در همین فرمول، مجله «الوطن العربی» به سبک تند منتشر شد. پس از آن، همکار فؤاد مطر در لندن «التضامن/همبستگی» را منتشر کرد که در آرامش و استایلش شبیه به او بود.
گذشت صد سال از انتشار پیوسته «تایم» نباید توجه را از «اکونومیست»، بانوی هفته‌نامه‌های خبری که 180 سال از عمرش می‌گذرد (منتشر شده در 1840) منحرف کند. و  شمارگانش به «تایم» نزدیک است. اما این دو مجله از نظر سبک و هویت حرفه‌ای بسیار متفاوت هستند: یکی نماینده مکتب آمریکایی و دیگری مظهر مکتب بریتانیایی است. هر دوی آنها با توجه به تفاوت‌شان موفق شدند زیرا در سطح حرفه‌ای به هم رسیدند.