طارق الحميد
TT

  موشک‌های «سی. ان. ان»

شبکه تلویزیونی«سی. ان. ان» با خبری با این مضمون اوج گرفت که سعودی با کمک چین درحال فعالیت برای ساخت موشک‌های بالستیک است. بسیار خوب، این خبر برای ما به عنوان سعودی خوب است چون به معنای این خواهد بود که ما امنیت‌مان را دربرابر موشک‌های بالستیکی که از ایران به واسطه حوثی‌ها خاک ما را هدف قرار می‌دهند به دست خواهیم گرفت.
اما دراینجا موشک‌های دیگری ما را هدف قرارمی‌دهند و تنها موشک‌های ایران نیستند، بلکه همان‌هایی که آنها را «موشک‌های رسانه‌ای» مخدوش کننده می‌نامم واز تریبون «سی.ان.ان» و مشخصاً خبر موشک‌های بالستیک که گفته می‌شود سعودی برای ساخت آنها از چین کمک می‌گیرد.
شبکه، خبری طولانی درباره آنچه درخصوص همکاری سعودی-چینی شنیده تدارک دید، اما بدون آنکه به شکل حرفه‌ای به موشک‌های بالستیک ایرانی که سعودی را از طریق حوثی‌ها هدف قرارمی‌دهند اشاره کند.
شبکه اشاره نکرد، سعودی در اینجا دست به تلاش دفاعی می‌زند ونه هجومی چون سعودی2030 به دنبال همکاری است و نه تجاوز و سعودی در سراسر تاریخش کشوری متجاوز نبوده است. به همین دلیل خبر شبکه امریکایی گمراه کننده محسوب می‌شود.
موضوع در همین نقطه محدود نمی‌شود بلکه سفیر سابق امریکا در بحرین آدام ارلی درباره این خبر در توئیتی توضیح داد:« بهتر است سعودی کارها را به دست بگیرد، نمی‌شود به ایالات متحده تکیه کند».
و می‌افزاید:«شاید اگر در خاورمیانه سیاست یک‌دست و همآهنگ داشتیم و با متحدان محترمانه رفتارمی‌کردیم این اتفاق نمی‌افتاد». و این توضیح به معنای آن است که خبر پس زمینه و حقایقی دارد که شبکه امریکایی به آنها نپرداخته و شاید اصلا نمی‌خواهد بپردازد.
چرا این را می‌گویم؟ چون خبر ویژه همکار سعودی-چینی جدید نیست و سال 2019 به آن پرداخته شد، اما اکنون گفته می‌شود رئیس جمهوری سابق امریکا ترامپ نسبت به آن بی توجهی کرده و داستان در اینجا نهفته است.
خبر درز یافته به شبکه امریکایی که با آن بدون ارزیابی و محک زدن برخورد کرد، مشخص است که در اینجا دو هدف را دنبال می‌کند؛ اول کاهش فشار بین‌المللی بر دولت امریکا برای ضرورت سخت‌گیری درمقابل موشک‌های بالستیک ایرانی در ضمن مذاکرات وین.
مسئله دوم برای این گفته که تنها ایران نیست که آن موشک‌ها را می‌سازد بلکه سعودی نیز به دنبال آن است و این تاکتیکی است که در خود جدل و غیرجدی بودن را دارد چون هرکشوری حق دارد از امنیت خود دربرابر تجاوز خارجی دفاع کند همچنانکه پیش از این گفتم سعودی کشوری متجاوز نیست.
افراد عاقل می‌دانند که در زمانی سعودی آن هم به دلایل منطقه‌ای به دنبال تنوع بخشیدن به منابع تسلیحاتی خود بود و به همین دلیل مثلا سفیر سابق امریکا در بحرین آن جمله بالایی را می‌گوید و بسیاری هم او را تأیید می‌کنند.
همچنین این درز اخبار نشان می‌دهد در واشنگتن جدیتی برای تعامل با موشک‌های بالستیک و پهپادهای ایرانی وجود ندارد با وجود آنکه سعودی، عراق و امنیت ناوبری در خلیج را هدف قرارمی‌دهد. و خود نیروهای امریکایی در منطقه را.
همچنین مشخص می‌شود از این «موشک‌های رسانه‌ای» برای چند هدف استفاده می‌شود، از جمله «شیطان‌نمایی» و پیش از این به تفصیل درباره این مسئله در همین جا نوشتم که از دوره اوباما درسال 2009 و از طریق همین رسانه‌ها که تلاش می‌کنند اکنون امنیت منطقه ما و امنیت کشورهای معتدل آن را مخدوش کنند، آغاز شد.
داستان فقط لحن یک خبر نیست بلکه ساختی است که با آن مخاطب را گمراه می‌کند؛ مخاطبی که هیچ چیز درباره جنایت‌های ایران در منطقه ما نمی‌داند و چپ در غرب با روشی گزینشی تلاش می‌کند چهره ایران را زیبا نشان دهد و این حمله به حقایق و امنیت منطقه ماست.