حنا صالح
نویسنده لبنانی
TT

​پیام ورشو: هیچ کسرایی پس از کسرا نخواهد آمد

کنفرانس «امنیت و صلح در خاورمیانه» به میزبانی ورشوی لهستان به بزرگترین کنفرانس بین‌المللی تبدیل شد که طی آن نمایندگان بیش از ۷۰ دولت رفتار سیاسی و امنیتی ایران که باعث بی‌ثباتی منطقه عربی شده‌ را محکوم کردند. اعمالی که در نهایت امنیت بین‌المللی را نیز در معرض تهدید قرار خواهد داد. 
البته در این کنفرانس هر چند وزیر خارجه لهستان سعی کرد دایره مباحثات را گسترش دهد تا مسائل بیشتری را دربرگیرد، اما اکثر شرکت‌کنندگان و در راس آنها وزیر خارجه آمریکا مایک پمپئو، بیان کردند که برای بررسی تمام مسائل منطقه، در یمن و سوریه و لبنان و عراق، بدون در نظر گرفتن اعمال تخریبی ایران، در این کشورها غیرقابل بررسی است و بی‌آنکه این سیاست‌های شرور را بررسی کنیم ره به‌جایی نخواهیم برد.
کشورهای شرکت‌کننده از اقصا نقاط جهان در این کنفرانس جمع شدند تا در برابر اعمال شرورانه ایران مقابله کنند و بزرگترین چالش‌های امنیتی در منطقه را که یگانه دلیل آن سیاست‌های رژیم ایران است بررسی کنند. خطرات به‌وجودآمده از نظام ایران به اندازه‌ای رسیده که هر گونه چشم‌پوشی از آن غیرقابل اغماض است. راه تهران در صدور انقلاب، و پرورش تروریست‌هایی فراوان در کشورهای مختلف همجاور، و البته در آمریکای لاتین و جنوبی، همه و همه باعث شد که جهان در برابر این اعمال دیگر سکوت را جایز نداند و از جمله آخرین اقدامات مواجه با این تهدیدات جهانی تحریم‌هایی است که اتحادیه اروپا بر علیه این رژیم وضع کرده‌است؛ و پاسخی به جنایت‌های ایران در فرانسه و بلژیک و دانمارک و دیگر کشورهای اتحادیه است که در همه آنها ایران ترورهایی را بر علیه معارضان و مدافعان حقوق بشر به‌کار برده‌است.
بدین ترتیب کنفرانس ورشو پیام‌های زیادی را به رژیم آخوندی فرستاد که گمان نمی‌رود این رژیم بتواند آنها را نادیده گیرد و در راس آنها این است که شرارت ایران اینک تحت تعقیب جهان است. همه ترورها و پولشویی‌ها و مشارکت با باندهای تروریست از سوی رژیم ایران اینک تحت پیگرد است و ایران از این پس باید مانند یک دولت معمولی عمل کند وگرنه در برابر تحریم‌های شدید جدیدی قرار خواهد گرفت. 
شرکت‌کنندگان در این کنفرانس همگی بر این نظرند که تغییر رفتار رژیم ایران اینک کاملاً ضروری شده و این رژیم باید مسئولیت اعمال ضدقانونی خود را تحمل کند. شرارت ایران اینک از همه خط قرمزها گذشته و حرمتی برای قوانین بین‌المللی و عرف دیپلماتیک نگذاشته‌است. گویی این رژیم توهم کرده‌است که می‌تواند مانند گذشته بسیار دور امپراطوری پارسیان را اعاده کند.
زمانه امپراتوری‌ها گذشته‌است و این چنین موهوماتی تنها باعث می‌شود که ملت ایران غرق در فقر و فلاکت شود و حدود ۳۰ میلیون ایرانی در زیر خط فقر زندگی کنند. اینک ملت ایران باید تاوان این سیاست‌های گسسته خرد و سبک سر را بپردازد بی‌آنکه رژیم این کشور از تاریخ گذشته عبرت گیرد و فرجام امپراتوری جویان را نظاره کند.
خشم رژیم ایران از این کنفرانس بسیار زیاد است و این کنفرانس که به‌مثابه سازمان ملل متحد کوچکی است، رژیم آخوندی را به ستوه آورد و موهومات زیادی را بر سرپوشی بر جرایم خود درکار کرد از جمله اینکه این کنفرانس تلاش می‌کند تا روابط سایر کشورهای عربی و اسرائیل را عادی‌سازی کند. در حالی که مواضع سعودی در برابر قضیه فلسطین کاملاً روشن است و خادم حرمین شریفین به‌صراحت اعلام کرده‌است که کشورش همچنان پایبند طرح صلح عربی است و درخصوص قضیه فلسطین نیز با هر گونه توافقی که فلسطینی‌ها بدان رضایت دهند موافقت می‌کند و از آن حمایت می‌نماید.
بهانه قرار دادن مشارکت «اسرائیل» در این کنفرانس برای عدم مشارکت در آن به‌معنای این است که کشورهای عربی باید از هر گونه کنفرانس بین‌المللی که «اسرائیل» در آن حضور می‌یابد باید پرهیز کنند و این شامل جمعیت عمومی سازمان ملل متحد نیز می‌شود.