رضوان السید
اندیشمند،نویسنده، دانشگاهی و سیاست‌مدار لبنانی و استاد تحقیقات اسلامی در دانشگاه لبنان
TT

حمله به ابوظبی و ادامه جنگ با عرب‌ها

وقتی یک از ما درباره کارهایی که ایران با کشورهای عرب مشرق و خلیج کرد می‌نوشت، حواسش بود که نام میلیشیای وابسته به آن را بنویسد براین اساس که آنها دست به این حملات زده‌اند. این دقتی است که نیازی به آن نیست یا دیگر نیازی به آن نیست. پهپادها و موشک‌هایی که به ابوظبی اصابت کردند( و با این فرض که ازصنعا شلیک شده‌باشند)؛ دست‌کم بیش از هزار و پانصد کلیومتر را طی کرده‌اند. و این به تکنولوژی پیشرفته نیاز دارد که خارج از توان حوثی‌هاست و حتما ایرانی‌ها آنها را شلیک کرده‌اند یا در کمترین حالت سازنده و پرتاب کننده آنها هستند.
و برای آنکه عبث بودن صحنه مشخص شود دو خبر وجود دارد؛ اولی مربوط به دعوت وزارت خارجه ایران به آرامش و دوری گزیدن از درگیری‌های منطقه‌ای پیش و پس از حمله است(!). و خبر دوم اینکه ایران در روزهای آینده مانورهای نظامی با روسیه و چین برگزار می‌کند. ایران چرا و برای چه پاداش می‌بیند؟ چرا حوثی‌های ایرانی از سوی ایالات متحده پاداش می‌بینند تا آن ویرانگران یمن و نابودکنندگان مردمش تنها استفاده کنندگان از اولین تصمیم بایدن در ابتدای ریاست جمهوری‌اش باشند که آنها را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج ساخت که رئیس جمهوری ترامپ آنها را درآن گنجاند! پس از این تصمیم عجیب و غریب که امریکایی‌ها توجیه عجیب‌تری برایش یافتند و گفتند، برای تسهیل استمرار رسیدن کمک‌های بشردوستانه به مناطقی است که درتسلط تروریست‌هاست. چند روز پیش نیروهای عمالقه که در شهرستان حریب از استان مأرب پیشروی می‌کنند، جعبه‌های کمک‌ها را نشان دادند که میلیشیا پس از غارت محتوا، آنها را پر از مین کرده بودند که میلیون‌ها از آنها را در دیگر مناطق یمن پخش کرده‌اند. اگر حوثی‌ها نمی‌توانند موشک و پهپاد بسازند آیا می‌توانند میلیون‌ها مین و بمب تولید کنند و مواد اولیه‌اش را ازکجا آوردند؟
برای اولین بار و درپاسخ به هدف قراردادن ابوظبی، با محکومیت روشن امریکایی این کار تروریستی و بیان اراده امریکایی برای کمک به آن کشور جهت حفظ امنیت و ثباتش روبه رو بودیم. اما چرا باید این بار و دربرابر اولین حمله وعده امریکایی‌ها را باور کنیم درحالی که ابرقدرت به متحد خود پادشاهی عربی سعودی که طی سال‌ها در معرض حمله هزاران پهپاد و موشک قرار - البته نه از طرف جنگجویان «انصار الشیطان» بلکه ازسوی ایران- کمک نکرد؟!
یکی از مفسران امریکایی به شبکه «الحره» یا «بی بی سی» گفت، تصمیم بایدن برای خارج ساختن حوثی‌ها از فهرست گروه‌های تروریستی ارتباطی به آنها نداشت!. با اینکه دلیل اصلی تصمیم از نظر خودش را نگفت؛ می‌توان فهمید منظور او علت تصمیم انتقام از پادشاهی عربی سعودی بود. چرا باید پنهانکاری و کنایه‌های تصمیم امریکایی را به حرف واداریم. من مانند دیگران شبکه‌های جهانی و برخی شبکه‌های عربی را طی سه روز گذشته دنبال کردم. از «المیادین» تا «سی سی ان» و «الحره» و «فرانس24» و «بی بی سی» و دیگر شبکه‌ها. حمله ایرانی مسلک‌ها به ابوظبی( با فرض اینکه آنها انجام داده‌اند) با استقبال شدید و تحلیل‌های هولناک درباره قدرت نظامی و تسلیحات پیشرفته مواجه شد و درحاشیه پس از هدف قراردادن تأسیسات نفتی و فرودگاه یادآوری کردند سه قربانی و افراد زخمی همه غیرنظامی‌اند؛ و روز پس از حمله دیگر جز از جنگجویان «انصار الله»(و از جمله الجنید فرمانده نیروی‌ هوایی‌شان) و دیگران که در حملات ائتلاف به صنعاء کشته شدند خبری نبود که تعداد دقیق‌شان(به استناد خبرگزاری‌های بسیار متأثر)14 نفر از اهالی بیچاره بودند! و نمی‌دانم درطول سال وحشتناک 2021 برای مردم یمن چه تعداد از پناهندگان در اردوگاه‌های فلاکت‌بارشان در مأرب توسط موشک‌های انصار الشیطان کشته شدند درحالی که دو میلیون نفر ازآنها را که چهار یا پنج بارفرارکردند تعقیب می‌کردند و کسی که از موشک جان سالم به دربرد با مین کشته یا معلول شد.
و از زمان آغاز پیشروی برای آزادسازی شهرستان‌های استان شبوه در کمتر ازبیست روز هیچ چیز دندان‌گیری درباره شکست انصار الشیطان نشنیدیم و اگر «بی بی سی» یا «فرانس24» چیزی گفتند، به سرعت تحلیل‌گرانی را می‌آوردند که دعوت به صلح و پایان دادن به درگیری از راه مذاکراه(!) می‌کردند انگار نه انگار که ائتلاف چندین بار آتش‌بس برقرار کرد و چندین بار طرح‌ صلح ارائه داد؛ تا جایی که گریفیت از پنهان کردن نا امیدی‌اش خسته شد و درحالی که منصب فرستاده سازمان ملل را ترک می‌کرد گفت: اینها خواستار صلح نیستند و خواستار راه حل نظامی‌اند و اگر مأرب را گرفتند جنگ برای همیشه ادامه می‌یابد.
منظور از همه این روایت کردن تظلم یا اظهار طرفداری از ایران یا رعایت خاطرش نیست که این هردو حاصل شده‌اند. حال آنکه نتایج دیگر بسیار بزرگ‌ترند و درمقدمه آنها نابود ساختن مردم یمن است و در کنار آن: تهدید مستمر ناوبری دریایی در دریای سرخ، باب المندب، دریای عرب و عمان است و دو هفته پیش انصار الشیطان کشتی کمک‌های پزشکی با پرچم امارات را ربودند. از این جهت ایرانی‌ها همیشه اصرار نداشتند پشت سرحوثی‌ها پنهان شوند بلکه گاهی ابراز می‌کنند خود دست به این کار زده‌اند تا به طور مستقیم با آنها مذاکره شود و میانجی‌ها متحر نشوند. آیا امریکایی‌ها و ناوها و هواپیمابرهای ده‌ها کشور غربی نمی‌توانند از کشتیرانی تجاری محافظت کنند و نمی‌توانند مانع از قاچاق سلاح ایرانی به انصار الشیطان بشوند؟!
همان طور که پیش ازاین گفته شد منظور: تظلم‌خواهی از امریکایی‌ها، روس‌ها یا چینی‌ها نیست( که آنها نیز به عنوان متحدان کشورهای خلیج محسوب می‌شوند) بلکه پایان بخشیدن به بهانه‌آوردن‌هایی است که زیاد، ملال آور و تلخ شده‌اند. کدام ما خواهان صلح نیست؟ ما عرب‌ها بیشترین زیان‌ را از جنگ‌ها دیده‌ایم؛ چون کشورهای پیشرو ما در منطقه و ازمصر تا سعودی و امارات از سال‌های سال تجربه‌های توسعه و پیشرفت و عمرانی را رهبری می‌کنند که مایه شگفتی همتایان خود درجهان امروز شده‌اند. و آنانکه آباد می‌کنند نسبت به امنیت و صلح حساس‌ترند. مسئله این است که اگر نظام ایرانی که این میلیشیا را در لبنان، سوریه، عراق و یمن ساخت و مدت‌ها برای ویران ساختن ثبات و عمران و تمدن و پیشرفت و انسانیت انسان‌های ما کارمی‌کند چه باید بکنیم؟!
این آغاز تمدنی بزرگی است که باید ازآن حمایت کرد. و این صد میلیون عرب را باید از جنگ‌های ویرانگری که نظام ایرانی علیه آنها راه می‌اندازد چون عربند باید نجات داد. آری، آزادی یمن خوشبخت برنامه‌ای است برای نجات و صلح دربرابر جنگ و ویرانی ایرانی است.
امارات درخواست برگزاری جلسه شورای امنیت برای محکوم ساختن حمله شد. این حمله‌ای است به همه عرب‌ها؛ چون حمله به کشور الگوی تمدن جدید عرب است.
پیامبر خدا(ص) فرمود: کسی که سلاح به روی ما کشید از ما نیست. و اینان دو دهه است در هرجا به روی ما سلاح می‌کشند. در این گفته نباید دچار تردید شد که: جنگ بلکه جنگ‌های ایرانی علیه ما عرب‌هاست و اگر جامعه جهانی همچنان سخن از راه حل‌های مذاکره‌ای می‌گوید که عرب‌ها در خود یمن مدتی طولانی تجربه کردند، این بار بیایید به آنها بگوییم: هیچ سخنی نیست مگر پس ازآزادسازی یمن!