طارق الحميد
TT

سپاه پاسداران؛ افغانستان شماره2

 اطلاعات رسانه‌ای درز کرده آشکارا نشان می‌دهند، دولت امریکا به دنبال خارج ساختن «سپاه پاسداران» ایران از فهرست سیاه سازمان‌های تروریستی خارجی است مشروط براینکه ایران تضمین ‌کند بر فعالیت‌های نیروهای «سپاه پاسداران» مهار بزند آن هم در مقابل احیای توافق سال2015 هسته‌ای.
در صورتی که ایالات متحده واقعاً اقدام به حذف نام «سپاه پاسداران» از فهرست سیاه سازمان‌های تروریستی خارجی بکند، آن هم درراستای توافق هسته‌ای وین، این را نمی‌توان جز به خروج شماره 2امریکا از افغانستان توصیف کرد.
حذف «سپاه پاسداران» از فهرست سیاه سازمان‌های تروریستی خارجی درحال حاضر به مثابه عقب‌نشنی شرم‌آور سال گذشته امریکا از افغانستان خواهد بود و در آن حالت منطقه ما دو تاریخی را به یاد خواهد آورد که بیشترین تأثیر را بر ایجاد ناامنی و بی ثباتی داشته‌اند.
اولین تاریخ روزی است که هواپیمای فرانسوی آیت الله خمینی را از فرانسه به فرودگاه تهران برد و تاریخ دوم روزی خواهد بود که دولت بایدن نام«سپاه پاسداران» ایران را از فهرست سیاه سازمان‌های تروریستی خارجی حذف می‌کند.
و درصورتی که چنین اتفاقی روی دهد ما با یک تباهی حقیقی امریکایی روبه روخواهیم بود که بیهودگی آن از شیوه مدیریت حمله و اشغال عراق همچنین تباهی بلکه اشتباه هولناک استراتژیکی که خروج از افغانستان با آن صورت گرفت، دست‌کمی ندارد.
درست است که ایالات متحده می‌خواهد از منطقه خارج شود و برای مقابله با چین فارغ شود، اما واشنگتن درآن صورت به چین، روسیه و ایران نقاط قوت و آزادی بی سابقه‌ای خواهد داد. چگونه است که ایالات متحده دشمنی خود را به روس‌ها اعلام می‌کند و خود را برای چین فارغ می‌سازد و بعد دست «سپاه پاسداران» را در منطقه بازمی‌گذارد؟
اگر این تباهی سیاسی نیست چه می‌توان نامید؟ واشنگتن با حذف نام «سپاه پاسداران» از فهرست سازمان‌های تروریستی در میان ائتلاف روسی-چینی-ایرانی، به ایران آزادی تحرک و فعالیت در منطقه می‌دهد.
امروز برنده جنگ اوکراین، آشکارا چین است و متحد اصلی‌‌اش روسیه و برجسته‌ترین متحد حال حاضر این دو نظام ایرانی است به طوری که محور مقاومت را دوباره برای ایالات متحده تقویت می‌کند به خصوص در میانه تحریم‌های اعمال شده بر روسیه.
و مسئله تنها این نیست، دولت امریکا با برداشتن تحریم‌ها از «سپاه پاسداران» آرزوهای رئیس جمهوری اسبق باراک اوباما را محقق می‌سازد که در گفت‌وگوی مشهورش با مجله « آتلانتیک» با عنوان «عقیده اوباما» درباره تقسیم منطقه با ایران بیان کرد.
درآن زمان اوباما گفت« سعودی‌ها درخاورمیانه به مشارکت دشمن‌شان ایران نیازدارند» و سعودی کاملاً برعکس ایران است چون نمی‌خواهد برمنطقه مسلط بشود بلکه خواستار ثبات و استقلال کشورهاست.
پرسش دراینجا این است: برای نمونه آیا پذیرفته است که گفته شود کشورهای اروپایی نفوذ خود را باید با روسیه تقسیم کنند؟ آیا دولت کنونی امریکا چنین چیزی را می‌پذیرد؟ یا حتی طرح آن به عنوان یک ایده رسانه‌ای چه رسد به طرح آن به شکل سیاسی پذیرفته است؟
براین اساس حذف نام «سپاه پاسداران» ایران از فهرست تحریم‌ها بیشتر شبیه به توطئه‌ای علیه همه منطقه است و نه یک کشور مشخص از کشورهای منطقه ما آن هم مشخصاً پس از آنکه «سپاه پاسداران» عملیات شلیک12 موشک بالستیک به عراق را به عهده گرفت.
برداشتن تحریم‌ها از «سپاه پاسداران» درحالی که «حزب الله» در لبنان و سوریه عربده می‌کشد و شبه نظامیان ایرانی مشغول فساد و تباهی درعراق‌اند، همچنین درمیان استمرار حمایت ایران از حوثی‌های یمن جز جنایتی در حق منطقه ما و خون‌هایی است که درآن به دست ایران  و «سپاه پاسداران» برزمین ریخته شد؟