از زمانی که حماس عملیات «طوفان الاقصی» را علیه اسرائیل انجام داد، بیانیههای ایران پی در پی از راه میرسند، گویی توییتهایی در «X» (توئیتر سابق) است و در تمام جنگهای گذشته غزه بیسابقه بوده است. برخی از آنها را تا آخرین بیانیه در لحظه نوشتن مقاله مرور میکنیم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی از روز اول «طوفان الاقصی» گفت:« دست فلسطینیهایی که این حمله را طراحی کردند، میبوسیم» و تاکید کرد« کسانی که ایران و حمله (حماس) به اسرائیل را به هم مرتبط میکنند، اشتباه میکنند». سپس گفت:« رژیم صهیونیستی شکست نظامی و اطلاعاتی جبران ناپذیری متحمل شد». و بعد از آن رئیس جمهوری ایران گفت:« تهران از فلسطین حمایت میکند، اما گروههای مقاومت تصمیم خود را میگیرند». سپس اظهارات وزارت امور خارجه و وزیر آن پیاپی از راه رسید و «حماس» اعلام کرد که اسماعیل هنیه و حسین امیرعبداللهیان وزیر در قطر « بر تداوم همکاری برای دستیابی به اهداف مقاومت و ملت فلسطین تأکید کردند».
وزیر امور خارجه ایران در این دیدار ضمن ستایش از این حمله، آن را یک پیروزی تاریخی توصیف کرد که نشاندهنده عقبگردی جدی برای اشغالگری و پروژه آن در فلسطین و منطقه است. عبداللهیان سپس از بیروت پس از دیدار با حسن نصرالله گفت که اسرائیل مرتکب «جنایت جنگی» شده است.
وی گفت که ایران از مصر، سازمان ملل و سازمانهای امدادی درخواست کرده است تا به این کشور اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه به فلسطینیها را بدهند. سپس وزیر گفت که ادامه جنایات علیه فلسطینیان از سوی «بقیه محورها» پاسخ خواهد گرفت.
رسانههای ایرانی سپس به نقل از عبداللهیان نوشتند:« ما به رژیم صهیونیستی از طریق حامیانش اطلاع دادیم که اگر جنایاتش در غزه متوقف نشود، فردا دیر خواهد بود... منطقه و اثرگذاران در آن تماشاگر باقی نمیمانند». وی افزود:« در صورت گسترش دامنه جنگ، آمریکا نیز متحمل خسارات سنگینی خواهد شد».
با این حال، نمایندگی ایران در سازمان ملل با وزیر آن مخالفت کرد و به رویترز توضیح داد که نیروهای مسلح آنها « با اسرائیل درگیر نخواهند شد، مشروط بر اینکه اسرائیل با حمله به ایران، منافع و شهروندانش ماجراجویی نکند» و اینکه «جبهه مقاومت میتواند از خود دفاع کند».
سپس سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت که در صورت توقف حملات اسرائیل «حماس» ممکن است آماده باشد دهها اسیر خود را آزاد کند. سپس خبرگزاری فارس به نقل از عبداللهیان نوشت:« اگر حملات رژیم صهیونیستی متوقف نشود، همه طرفهای منطقه باید ماشه را بکشند».
خوب، من میتوانم بدون توقف به این نقل قولها ادامه دهم، اما مقاله را با آخرین بیانیه پایان میدهم.
«سپاه پاسداران» به اسرائیل هشدار داد که «اگر حملات به غزه متوقف نشود، شوک دیگری در راه است». آیا اولین شوک «طوفان الاقصی» بود؟ آیا این بدان معناست که ایران این عملیات را پذیرفته است؟
آنچه مسلم است این است که تمامی اظهارات فوق شاهدی بر سردرگمی و نگرانی ایران است، نه برای غزه و مردم آن، بلکه از ترس از هم پاشیدن شبه نظامیان خود در منطقه که به دروغ آنها را مقاومت مینامد، خواه «حماس» و گروهها یا «حزبالله» و بقیه شبهنظامیان در سوریه که حملات اسرائیل را برای مدت طولانی بدون پاسخ دریافت کردهاند.
آنچه مسلم است تهران در دفاع از آرمان فلسطین حتی یک گلوله شلیک نکرد بلکه در ازای از دست ندادن شبه نظامیان خود حاضر است منطقه را به آتش بکشد و ویران کند و از این رو ایران در ده روز اخیر اظهارنظرهای زیاد و در تمام سطوح کرده است؛ در تلاش برای محافظت از گروههای خود و فروش توهم به معتادان خود در منطقه.
خواننده عزیز، کافی است بیانیههای بعدی ایران را دنبال کنی تا این را ببینی.
TT
ایران در ده روز
مقالات بیشتر دیدگاه
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة